Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
zorann3 je napisao:
g.Miroljub Petrovic u svom predavanju tvrdi da dusa poslije smrti vise ne postoji, da 99% Hriscana pogresno veruje da postoji - sto implicira da nam svestenstvo na celu sa Patrijahom, Episkopima i t.d. - govori neistine i pogresno nas uci. U nedoumici sam - zar vekovi propovedanja Hriscanskih Svetitelja ne vrijede nista - i treba da se izbrisu tvrdnjom g.Petrovica. Inace, predavanja i razmisljanja g.Miroljuba Petrovica veoma cenim ali ovo mi je malo previse... Molio bi odgovor.....g.Petrovica (....i spasi Blagi duse nase )

Pa treba samo da pogledas na terenu sta se desava i lako ces dobiti odgovor na tvoje pitanje. Ako ne vidis da je 99% hriscana zabludelo, zastranilo i skrenulo u satanizam, onda imas veliki problem. Sto se tice patrijarha, episkopa i svestenstva, njih ne interesuje sta se desava sa narodom (osim retkih izuzetaka, kao sto su vladike Nikanor, Artemije i jos neki retki vladike i svestenici). To sto su u proslosti mnogi hriscani imali pogresan stav po pitanju stanja mrtvih, ne znaci da su bili destruktivne osobe. Pitanje stanja mrtvih je cisto teolosko pitanje, a mnogi znameniti hriscani i junaci iz nase istorije su bili veliki domacini, muzevi, ocevi, junaci, i ne treba zbog nekog pogresnog teoloskog stava da ih precrtamo i da ih proglasimo otpadnicima, niti sam ja to ikada rekao. Ja samo kazem da se dosta paganstva uvuklo u hriscanstvo i da to predstavlja veliki problem. Pogresan stav po pitanju stanja mrtvih takodje vuce korene iz paganstva. Nekada je u hriscanstvu bilo 5% paganstva, a 95% prave biblijske nauke, a danas je 99% paganstva, a 1% biblijske nauke (mozda jos i manje). Ako mislis da preterujem, pogledaj narod. Koliko tu ima hriscana, a koliko pagana? Najveci broj su dobronamerni pagani koji sebe nazivaju hriscanima, a oni na vrhu su zlonamerni pagani koji sebe nazivaju hriscanima, a u stvari samo zele da zadrze stecene privilegije. I iz takvog pristupa ne treba da cudi sto i u danasnjoj hriscanskoj nauci ima paganstva koliko hoces. Predlazem ti da procitas knjigu "Vavilonska misterijska religija - ideologija otpalog hriscanstva" koja se bavi tim pitanjem. Mozes da je skines na donjem linku:

http://www.cps.or...ge/vmr.zip
 
Miroljub Petrovic
Attila je napisao:
Da li postoji spasenje mimo Isusa Hrista?

Postoje oni koji ne znaju za Isusa Hrista, ali zive po svojoj savesti. Oni ce takodje biti spaseni preko Isusa Hrista. Svi se spasavaju preko Isusa Hrista.
 
Miroljub Petrovic
Evo jedne vesti koja pokazuje da ima po negde zdravog tkiva u hriscanstvu:

http://www.novina...adone.html
 
djomladin91
miroljube na you tubu imaju samo 2 dijela emisije na rubu znanosti, 2/6 dje su ostala 4 dijela????????
 
Miroljub Petrovic
NOZINA je napisao:
Pozdrav Miroljube.

Zanima me zašto hvališ Izrael i gde treba i gde ne treba.

Uopste ne hvalim Izrael gde ne treba, vec kritikujem ono sto je lose, a hvalim ono sto je dobro.

Vidim da si i bio u Izraelu, ali da ne spominješ da je prva stvar koju čovek na Ben Gurion aerodromu doživi jeste da policija tutne svakom pridošlici papirić u ruku na kojem piše- pazite da vas taxista ne prevari (naravno, ne tim rečima ali istim smislom).
I svejedno opet sledi svađa sa taxistom oko taximetra, kojeg ni jedan jedini neće da uključi!

Lazes kao pas. Moram da ti odgovorim da ne ispadne da si napisao istinu, pa te ja brisem. To sto si napisao verovatno si cuo od nekog antisemite koji laze cim zine. Kome daju papir na aerodromu? Sta lupetas? Nigde taksisti nisu tako organizovani i disciplinovani kao u Izraelu. Vozio sam se bezbroj puta taksijem u Izraelu i nikada me nisu zakinuli ni za jedan shekel. Kas se ide taksijem sa aerodroma Ben Gurion odmah na izlazu iz aerodroma postoji kontrola gde se svaki taksista zaustavlja i podnosi izvestaj gde ide. Svi taksisti u Izraelu obavezno pale taksimetar i jos izdaju racun. Retko kad se ne pali taksimetar, a to je kad voze na mnogo kratkim relacijama.

Vidim i da hvališ plažu u Tel Avivu...prelepa peščana plaža, nema šta, ali ta plaža, koja se proteže od marine i Šeretona na severu do Jafe na jugu- je krcata pederima! Sve go peder do pedera.
I tu im je i tref point, u slučaju da nisi primetio,ili se zapitao zašto momci tako rado frizbijem se igraju!

Nikada nisam video nijednog pedera na telavivskoj plazi. Opet lazes kao da ti je otac papa Pije 12. Ne kazem da nema pedera, ali generalno, u Izraelu se pederi ne vide osim ako drzava organizuje gej paradu da bi to promovisala. Kakvi bre pederi u Izraelu? Oni se kriju u misjoj rupi jer nigde nema toliko religioznih ljudi kao u Izraelu koji bih ih sve pobili. U Izraelu ima jako malo pedera. Mislim da vise pedera ima u Srbiji i Hrvatskoj, nego u Izraelu. Kao sto nikada nisam video pedera na Adi u Beogradu, tako nisam video ni na plazi u Tel Avivu.

Mislim, imam osećaj da namerno ljudima stvaraš nekakvu lepšu sliku, i pobožniju, nego što Izrael zaslužuje i u najdubljim snovima!

Kad zavrsim pisanje ovog posta, idem da te banujem zbog bljuvotina i lazi koje pises.

Zanima me tvoj komentar na činjenicu da Izrael na državnom zemljištu gradi spomenik masonima! Ako treba slika, da njom dokažem, ja mogu da priložim. Spomenik se nalazi na zadnjem skveru u Eilatu, ako si tamo bio.

O tome sam ja ovde vec pisao. Spomenici okultizma postoje svuda u svetu i sad si se ti jadnik sablazio sto toga ima i u Izraelu.

Osim toga, svedok si i prljavštine Izraela, koja ne može da se pripiše ni mnogim afričkim državama. Kao i bluda i nemorala, dajem primer samo klubova u Tel Avivu koji se nalaze na severu, Port 2, kad pođeš prema univerzitetu!

Koja priljavstina buzdovane? Ne postoji cistija drzava na svetu. To ce reci i najveci ateista. Samo ce glupi antisemiti kao ti da tvrde da je Izrael prljav i da u holokaustu nisu ubijani Jevreji nego Aboridzini..

Svedok si bio i ciganluka pred Zapadnim zidom u Jerušalajmu, gde ortodoxni jevreji prose pare od posetioca, i to tako da za rukav vuku!

Ispred Zapadnog zida ima fanatika, ali oni nisu dosadni.
 
Miroljub Petrovic
Evo jednog pisma koje sam sinoc dobio, i koje objavljujem sa dozvolom autora, a ispod pisma je moj komentar:

POZDRAV!
DA VAM SE JAVIM IZ (jedan grad u Srbiji) I JOS JEDNOM ZAHVALIM ZA SVE STO CINITE. NAUCIO SAM HEBREJSKI JEZIK I STEKAO ZNANJA KOJA MI MOGU SAMO POMOCI. ALI ZELIM I DA VAM KAZEM I JOS NESTO. IMAM 34 GODINE I TREBALO JE DA SE OZENIM ZA DESETAK DANA. SVADBA JE OTKAZANA VECERAS, A KAO GLAVNI RAZLOG MOJA NESUDJENA JE NAVELA DA SAM ADVENTISTA, SEKTAS, DA ZIVIM U STAROM VREMENU, HRANIM SE ZDRAVO, DA STE ME VI OPCINILI,... A TO JOJ DO SAD NIJE SMETALO. ZELIM DA OVAJ MOJ PRIMER ISKORISTITE I KAZETE NARODU DA ZLO NE SPAVA NIKAD. NEMOJTE ME PITATI KAKO DO SADA TO NISAM PRIMETIO. JEDNOSTAVNO, KADA COVEK NEMA ARGUMENATA, SLUZI SE NISKIM UDARCIMA.
JA NASTAVLJAM DALJE PO STAROM, I TRUDICU SE DA NADJEM ISTINSKI, A NE LAZNO POBOZNU ZENU! JOS JEDNOM HVALA!

Ovaj mladic je Srbin pravoslavac, a optuzen je da je sektas i adventista. To me podsetilo na slicne optuzbe na moj racun u kojima me lazni pravoslavci optuzuju da sam adventista, a lazni adventisti me optuzuju da sam jezuita. Da nije zalosno, bilo bi smesno. Ovom mladicu sam savetovao da se drzi Boga i da nadje menadzera (navodadziju) kad bude bio osposobljen za zenidbu, a ne da se zatrcava na minsko polje da pogine. Jos sam mu rekao da treba za deset dana, na dan kad je trebala da bude svadba, da organizuje proslavu i da casti sve koje poznaje zato sto mu je Bog sacuvao zivot i spasio ga od te Hananejke, jer u Bibliji pise: "Ima nesto sto je gore od smrti, a to je zla zena."
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.08.2009 12:05
 
JekHa
Idem u vojsku pa me zanima da li je stetna vakcina koja se tamo prima, ako jeste u kolikoj meri, moze li se izbeci bez posledica na zdravlje i moze li se posle primanja te ili slicnih vakcina potpuno oporaviti zdravim nacinom zivota, uff toliko?
 
zorann3
Knjiga Sirahova, iznimno cijenjena od strane crkvenih otaca, jedina knjiga koja nije u hebrejskoj Bibliji, a da je citirana je u Talmudu, također nam ne ostavlja dvojbe po pitanju duše: Sirah 46:20.

O Rahelinoj smrti: …i bi pri odlasku njezine duše, jer je umrla…(Post 35, 18). Ovdje se pak spominje odlazak nefeša iz tijela, točno kao što će Pavle kasnije govoriti o odlasku psyhi iz tijela.
Ako ovo nije dovoljno samo recite...dokaza ima jako mnogo
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.08.2009 15:44
 
Miroljub Petrovic
JekHa je napisao:
Idem u vojsku pa me zanima da li je stetna vakcina koja se tamo prima, ako jeste u kolikoj meri, moze li se izbeci bez posledica na zdravlje i moze li se posle primanja te ili slicnih vakcina potpuno oporaviti zdravim nacinom zivota, uff toliko?

Sve vakcine su stetne. Onaj ko dobije vakcinu moze da ostane paralizovan i da se nikada ne izleci do kraja ovog zivota, ili da oboli od neke druge teske bolesti.
 
Miroljub Petrovic
zorann3 je napisao:
Knjiga Sirahova, iznimno cijenjena od strane crkvenih otaca, jedina knjiga koja nije u hebrejskoj Bibliji, a da je citirana je u Talmudu, također nam ne ostavlja dvojbe po pitanju duše: Sirah 46:20.

O Rahelinoj smrti: …i bi pri odlasku njezine duše, jer je umrla…(Post 35, 18). Ovdje se pak spominje odlazak nefeša iz tijela, točno kao što će Pavle kasnije govoriti o odlasku psyhi iz tijela.
Ako ovo nije dovoljno samo recite...dokaza ima jako mnogo

To sto pises je u najmanju ruku neozbiljno. Kakva "knjiga Sirahova"? Uopste ne znas ni koje su knjige u kanonu Biblije, a uzeo si da mudrujes o pitanju stanja mrtvih. Citiras neke knjige koje su pisali neki polupani teolozi koji su takodje ucili od nekih drugih polupismenih teologa. Uzmi neki recnik pa procitaj sta pise u originalu, iako bi bilo bolje da uzmes neki konkordans pa da vidis u kom se kontekstu neka rec koristi u Bibliji. Verujem da je to za tebe "veliki posao i opterecenje" i da to neces proveriti. Da ti kazem da uzmes da ucih hebrejski da bi razumeo sta tacno pise u Bibliji, to bi bila "nemoguca misija" za tebe, pretpostavljam. Dakle, nemoj da se brukas i da pises bezvezarije o stvarima o kojima nista ne znas.
 
kotor
http://www.haruny...index.html

Kolaps darvinizma u evropi zbog Jahijevog Atlasa Stvaranja ima li sanse da ti objavis neke delove Atlasa u nekim nasim dnevnim novinama kao u drugim zemljama?
Izmenio/la kotor na 29.08.2009 19:36
 
mica
Danas sam u knjizari video knjigu "Ispovest palog andjela" i na omotu je pisalo "Svetski bestseler prodat u preko 3.000.000 primeraka", pa me zanima da li je to marketinski potez obzirom da je knjiga izasla tek nedavno kada ste nas i obavestili na forumu.
 
zavida
Miroljube zbog cega i Mesijanski Jevreji veruju u vecne muke koje cekaju gresnike s obzirom da su oni dobri poznavaoci biblije? Tako sam bar procitao na nji hovom sajtu gde stoji: "Non-believers shall be resurrected to experience judgment and then eternal suffering/separation apart from God."
 
Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:
Pomozi boze da se ovo ne pojavi i kod nas jer cu radije ostati kod kuce, nego da idem u crkvu gde je svestenik PEDER

http://www.b92.ne..._id=378411

Pa kako je krenulo i sta se sve radi i dopusta kod nas u narodu i crkvi, i to ce uskoro doci na red.
 
Miroljub Petrovic
zorann3 je napisao:
Mozda ja i ne znam mnogo, kako Vi kazete, pisem bezvezarije, ali ovo sto znam i sto sam procitao je dovoljno da shvatim gdje se Vi u ovim vodama nalazite. Od prilike je ovako: ispravno je samo ono sto Vi kazete a ako bi neko htio da prodiskutuje o tome - on cita samo "polupane" i nepismene teologe. Zato Vas i pitam - zasto niste objavili cijeli moj tekst?

Vidi prijatelju, ja ne osporavam tvoju dobronamernost, ali o pitanju stanja mrtvih i reci koje se spominju u originalu detaljno sam govorio ovde, a i postavio tekstove koji to sveobuhvatno objasnjavaju. U pitanju su tekstovi koji se nalaze u knjizi "Tajne Biblije". Prvi predstavlja poglavlje "Sta se desava sa covekom kad umre?", a drugi je cela knjiga "Zivot posle smrti". Knjigu mozes da skines na donjem linku, ako te interesuje:

http://www.cps.or...iblije.zip

Tvoj tekst je sklonjen jer je prepun neozbiljnih i netacnih teoloskih komentara.
 
Miroljub Petrovic
mica je napisao:
Danas sam u knjizari video knjigu "Ispovest palog andjela" i na omotu je pisalo "Svetski bestseler prodat u preko 3.000.000 primeraka", pa me zanima da li je to marketinski potez obzirom da je knjiga izasla tek nedavno kada ste nas i obavestili na forumu.

Ta knjiga je prvo objavljena u inostranstvu, pa tek onda kod nas. Ne znam koliko je primeraka prodato do sada u inostranstvu, ali je cinjenica da je knjiga bestseler.
 
Miroljub Petrovic
zorann3 je napisao:
Ovdje gdje ja zivim hramovi su puni istinskih, pravih hriscana. Gospodu se mole, ispovijedaju, pricescuju, istinski traze spas u pokajanju - od Oca naseg Gospoda Isusa Hrista.

Problem koji imas je taj sto pod "pravim hriscanima" podrazumevas one koji su lojalni lokalnim svestenicima. To znaci da se od vernika trazi da ispunjava odredjenu navodno "religioznu" formu, a u prakticnom zivotu mogu da rade sta hoce. Kazes da se ti vernici "mole, ispovedaju, pricascuju, istinski traze spas u pokajanju". Prvo, tu nema molitve vec napamet izgovaranja odredjenih tekstova oni nazivaju "molitve". Zamisli da stanes ispred svog rodjenog oca i da sa njim krenes da razgovas citajuci sa papira ili knjige: "Dragi tata, ja te volim, hvala ti ..." To nije molitva, nego mantra, napamet ponavljanje odredjenih reci. To je nula, hula, sprdnja od molitve. Dalje, kazes da se vernici "ispovedaju", dakle svoju prljavstinu iznose drugim ljudima (svestenicima). Da li znas da taj paganski obicaj dolazi iz Vavilona kada su paganski svestenici trazili da im se vernici ispovedaju da bi posle mogli da ih ucenjuju zbog onoga sto su radili. Cin ispovedanja greha drugim ljudima je jedan od najtezih oblika ponizavanja sopstvene licnosti. Jedno je izvinjenje drugome zbog toga sto smo ga povredili, a drugo je ispovedanje greha "svesteniku".

Sto se tice pricescivanja, to nema veze sa Bogom i Biblijom. To je postala hula najviseg ranga, a cilj celog "obreda" pricescivanja je da se od svestenika napravi bozanstvo, kako je to lepo objasnio bivsi jezuita Alberto Rivera. Biblijski praznik Pashe i ono sto je Isus jeo i pio na Pashu nema nikakve veze sa tzv. obredom pricescivanja. A sto se pokajanja tice, pogledaj narod oko sebe, pogledaj koliko se mladih drogira, abortuse, TV emisije, sistem "obrazovanja", kriminal, razvrat i sve drugo. O kakvom pokajanju ti govoris? Za tebe je religioznost ispunjavanje odredjene paganske forme koja ne vredi nista. Ne, to nije religioznost. Religioznost je moralan zivot, jaka porodica, sklanjanje od droge i kurvarstva, osposobljavanje za zivot i rad u prirodi nezavisno od robovlasnickog sistema.

Hajde nadji devojku u tvom kraju koja je osposobljena da bude majka i supruga. Ili mladica koji zna nesto da radi i nije zavistan od sistema. Tesko ces to da nadjes. Religioznost nije puna crkva, neko praktican zivot u stvaranju dobrih ljudi. Toga vise nema, jer nemamo crkvu. Crkva je sve prepustila mafiji i kriminalcima, a svoju poboznost svela na bezvrednu i praznu religioznu formu. Uslov svih uslova opstanka naseg naroda je reforma crkve, jer samo preko zdravog religioznog tkiva Bog moze nesto da promeni, a to tkivo je sve slabije i manje. To sto ti zoves religioznoscu je bruka i idolopoklonstvo.

Spomenuli ste rijec "destruktivno". Sta mislite kako destruktivno djeluje vasa izjava da je 99% svih Hriscana preslo na stranu satane?

To je tacna dijagnoza bolesti. Sto pre shvatimo strasnu dijagnozu, pre cemo krenuti da lecimo bolest. Hriscansko tkivo je zahvaceno najtezim oblikom raka, a Sotona ljudima govori kako je "sve u redu", kako "sve ide dobro" i slicno. To je put u sigurnu smrt. Ja necu da se vozim tim vozom smrti nego iskacem iz njega.

Da Patrijah i Episkopi nimalo ne brinu za narod? Kako to djeluje na sve Hriscane, pogotovo na mlade - koji u ovim zlim vremenima traze spas u molitvi, pokajanju u Gospodu. Takve vase javne izjave ne samo da su destruktivne nego mogu samo da odvedu ljude sa puta nade u spasenje - u ocajanje i hedonizam.

Prvo, mi nemamo patrijarha. Imamo jednog starog coveka koji ne ume da digne glas protiv bilo kog oblika nemorala. Ni dok je bio mladji ne secam se da je nesto mnogo progovarao protiv greha. Verujem da ga je Bog upotrebio da ne dodje neki Irinej Bulovic ili Lavrentije za patrijarha pa da stanje bude jos gore. Episkopi su skoro svi evropljani i ekumenisti, mutavci, koji o moralu pricaju verovatno samo u nekim pecinama i podrumima gde ih niko ne cuje. Oni koji progovaraju (Nikanor i Artemije) se satanizuju u svim medijima. Dakle, ljudima treba skrenuti paznju da se ne uzdaju u ekumeniste i evropljane, nego da se okrenu Bogu i da spasavaju zive glave.

Znate li g. Petrovicu sta je sve potrebno da bi neko postao Episkop ili cak Patrijah?

Nekada su za episkope i patrijarha birani najznamenitiji i najbolji ljudi, a danas se biraju poltroni i uvlake.

Znate li kakve moralne i sve druge vrijednosti mora da ima? I sami ste rekli da se na zemlji nista ne desava slucajno-da je sve po Bozijoj Promisli. Naravno, tu je medju najvaznijim stvarima i to ko tumaci narodu Volju Boziju. Kandidat za Patrijaha ili Episkopa mora da prodje kroz veoma gusto sito gdje se prosijavaju sve njegove vrline i mane. Znate li cije je to sito? Gospodovo sito. "Jer se na zemlji nista ne desava bez Bozijeg dopustenja". Zar mislite da bi Bog dozvolio i blagoslovio da Hriscanima propovijeda Boziju Rijec neko ko je nepodoban za to i ko ce narod odvesti u propast? Nijecete i Bozije odluke. Da li ste Vi kompetentniji od Gospoda - pa da ocijenjujete Da li su Patrijah i Episkopi (i koji Episkopi), dobri za svoju sluzbu ili ne?

Tako su isto govorili i sledbenici fariseja. Pazi, ne moze Bog da pravi "pitu od govana". Kad narod izabere greh, a svestenici to dopuste, onda i svestenici postaju kao i narod. Onda kriminalci preuzmu vlast u drzavi i za svestenike postavljaju svoje ljude. Tu je Bog nemocan da bilo sta uradi, osim da pusti nevolju i da se ljudi onda prizivaju pameti. Kakvo bre "gusto sito"? Ne mozes da propustis balegu kroz sito i da dobijes medene kolace.

Kada sam spomenuo Hriscanske Svetitelje, nisam mislio ni na kakve dobre domacine, muzeve, oceve, junake - nego na Svete Oce koje Vi takodje negirate, odnosno, iz vase teorije o smrtnosti duse proizilazi da su Sv. Sava, Sv. Vasilije Ostroski, Sv.Jovan Lestvicanik, Sv.Vladika Nikolaj Velimirovic i svi drugi najveci umovi Hriscanstva - govorili i propovjedali neistine, bili u zabludi.

Ko te je to naupako naucio da su to najveci umovi hriscanstva? Da su to najveci umovi hriscanstva, njihovi spisi bi bili u kanonu Biblije. Najveci umovi hriscanstva su Noje, Avram, Mojsije, Danilo, Jeremija, apostoli i Isus na prvom mestu. Svi ti ljude koji su nabrojao su bili znamenite licnosti, ali i ljudi sa svojim nedostacima i manama. Nas uzor je Bog, Isus Hristos, a od tih znamenitih ljudi mozemo da ucimo kako ih je Bog koristio u svom velikom delu, a ne da od njiih pravimo bozanstva.

I eto - docekasmo da vi dodjete i da prosvjetlite narod.

Iskreno, da mi je neko pre 20 godina rekao da cu ovo da radim sto sada radim, ne bih mu verovao. Ali, kako sam sve vise saznavao o Bogu, tako su ljudi od mene sve vise trazili informaciju, predavanje, savet. Kako sam se kretao medju religioznim ljudima kod nas i u inostranstvu video sam koliko ljudi nista ne znaju o religiji, koliko su zastranili, da je to strasno. Ja nesto malo procitam i saznam, a ljudi se fasciniraju sta god da progovorim. To ne govori o mom "velikom znanju", nego o njihovom neznanju. Zamisli, ja odem u Ameriku, a Amerikanci traze da ih vodim na americke nacionalne parkove i objasnjavam im dokaze za Bibliju. Pa zar Amerikanci nisu najjaci u kreacionizmu? Nisu najjaci. Video sam da smo mi jaci od njih. A o teologiji da ne pricam.

Gde god sam dosao video sam samo tugu, jad i bedu - totalno neznanje, ali i veliku energiju i zelju mnogih ljudi da upoznaju Boga. I zato sam uzeo da radim ono sto bi crkva i drzava trebali da rade - da objavljujem knjige, video materijale, da objavim i novi prevod Biblije, da imamo ljudski prevod, a ne da citamo prevod prevoda prevoda prevoda na dijalektu od pre skoro 200 godina. I teoloski fakultet smo otvorili, i fakultet za hebrejski jezik i za prirodnu medicinu... jos samo da pocnem decu da radjam.

Nas narod je u totalnom mraku, totalnom. Nema ko da progovori, sve mutavci, idolopoklonici. I sta sad? Ja treba da cekam da kilavi Radovani nesto urade? Imam internet, medije, i Boga koji ce da vodi celu pricu, pa da vidimo na cijoj je Bog strani - na strani armije bitangi i neradnika, mutavaca i slepaca pored kojih i najstrasniji oblik greha moze da pali sve pred sobom, ili preko retkih pojedinaca koji iskreno vole Boga. Znamo kako je Bog radio tokom istorije, nista se nije promenilo.

Covjece, Vi negirate Svetu Liturgiju i sve molitve svojom teorijom o smrtnosti duse. Ne mogu vise. Nadam se da cete imati dovoljno hriscanske casti da objavite ovaj tekst. Savjet: Razmislite dobro - da li ste sve govorili Vi, ili je to kroz vasa usta rekao neko drugi - a da vi to i neznate...

Ti si iskren i dobronameran covek i verujem da ces spoznati zablude u koje su te uvukli autoriteti kojima verujes. Nema tu nikakve "svete liturgije". To je bruka i idolopoklonstvo. To ce Bog da razvali i unisti, kao sto je unistio na Kosovu. Bog ce da pusti najgore kriminalce da nas popale i pobiju, kao sto je pustio Vavilonjane i Rimljane na Jevreje. Nas narod strada jer se uzda u lazne bogove i paganstvo koje nema veze sa pravoslavljem. Sto pre to narod shvati i okrene se prakticnoj poboznosti, to bolje za njega. Inace cemo da nestamo u septickoj jami ekumenizma.
 
Miroljub Petrovic
zavida je napisao:
Miroljube zbog cega i Mesijanski Jevreji veruju u vecne muke koje cekaju gresnike s obzirom da su oni dobri poznavaoci biblije? Tako sam bar procitao na nji hovom sajtu gde stoji: "Non-believers shall be resurrected to experience judgment and then eternal suffering/separation apart from God."

Ne znam sta mesijanski jevreji veruju po pitanju stanja mrtvih. Nisam o tome sa njima pricao, ni proucavao, ali ne bi me iznenadilo da neki od njih veruju u neke netacne stvari.
 
neki deki
Zasto pravoslavna crkva strogo pazi da se praznik pasha ne poklapa sa judejskom pashom?
Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
 
Miroljub Petrovic
neki deki je napisao:
Zasto pravoslavna crkva strogo pazi da se praznik pasha ne poklapa sa judejskom pashom?

U pitanju je jedna od losih odluka koja je doneta na nekom crkvenom saboru pre oko 1500 godina, a po toj odluci je "proklet svaki onaj ko slavi Pashu sa Jevrejima". Mnogo ruzno i bogohulno.
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!