pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.11.2011 12:54
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
voz i ruta - poruka glasi: Molim za savjet. Recite mi Miroljube samo kratko, LJubisa Stojkovic--Srpski Brojs iz Nisa, DA ILI NE Mogli ste da me pitate da li je neko srpski Bruce Lee. |
|
|
Dino |
Odgovorio 05.11.2011 14:51
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Danas sam Äuo za knjigu (trilogiju) Josipa Flavija "Hebrejski rat". Da li netko ima tu knjigu?? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
dr Boris |
Odgovorio 05.11.2011 22:38
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 04.11.2011 20:54 Lokacija: Nepoznata |
Поздрав Мирољубе! ÐапиÑали Ñте: „Isus u pomenutoj prici uopste nije hteo ljudima da objasni pitanje stanja mrtvih, vec je hteo da istakne vaznost Mojsijevih i prorockih knjiga“(ÑÑ‚Ñ€.1011.одговор ревнитељу). Слажем Ñе да је ГоÑпод хтео да иÑтакне важноÑÑ‚ МојÑијевих и пророчких књига али иÑто тако, Ñликовито и неÑумњиво иÑтиче Ñтрашне поÑледице непоштовања МојÑија и пророка, који најављују Његов долазак и ваÑкреÑење. Пошто је толико много речи ГоÑпод изговорио о Ñтању умрлих у паклу и о Ñамом паклу поÑтављав Вам Ñледећа питања: Зашто би Ñтање умрлих поÑле Ñмрти било неважно? Да Ñтање умрлих поÑле Ñмрти није важно, зашто би их ИÑÑƒÑ Ð¾Ð¿Ð¾Ð¼Ð¸ÑšÐ°Ð¾ веома јаÑном причом о мукама и Ñликовитим детаљима које чекају неверне и грешне поÑле Ñмрти? Зашто би ИÑÑƒÑ Ð»Ð°Ð³Ð°Ð¾ о мртвима и подилазио Јеврејима и њиховом ЈелинÑком Ñхватању Ñтања умрлих када их је увек и за мање Ñтвари оштро опомињао и Ñаветовао? Зашто би Ñавршени ИÑÑƒÑ Ð¥Ñ€Ð¸ÑÑ‚, Син Божји, био притворан и лукав, и чега би Ñе он плашио кад је налазио пут ка тврдим Ñрцима иÑтином и љубављу ? И зашто би то била прича Ñамо о Јеврејима за Јевреје(која траже допунÑка објашњења); зар то није прича за ВечноÑÑ‚, за Ñва времена а поготова нама, Ñада када Ñе боримо за ÑпаÑење душа наших и Ñвих ближњих? Зашто би Ð½Ð°Ñ Ð“Ð¾Ñпод нејаÑним причама и разлозима доводио у заблуду? Кажете да нема пакла, а ГоÑпод радњу приче јаÑно и недвоÑмиÑлено Ñмешта у ПÐКЛУ? Шта је ту нејаÑно? Ðаведите где у Библији пише да нема пакла?Рја ћу вам навеÑти још једну причу ГоÑпода где Ñпомиње пакао(Јеванђеље по Луки 12;4-5): „Ркажем вама пријатељима Ñвојим: Ðе бојте Ñе оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити. Ðего ћу вам указати кога да Ñе бојите: Бојте Ñе онога који пошто убије, има влаÑÑ‚ бацити у ПÐКÐО; да, кажем вам, њега Ñе бојте“.(крај цитата). П.С. Ðевезано за питања и какви ће бити одговори и на разлике које имам према делом ваших Ñтавова , желим да вам Ñе јавно захвалим што Ñе Ñвојим радом и залагањем нарочито у облаÑти креационизма, били један од људи који Ñу утицали на мој поратак Богу. Много иÑкрених поздрава од БориÑа. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.11.2011 23:15
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
dr Boris - poruka glasi: Поздрав Мирољубе! ÐапиÑали Ñте: „Isus u pomenutoj prici uopste nije hteo ljudima da objasni pitanje stanja mrtvih, vec je hteo da istakne vaznost Mojsijevih i prorockih knjiga“(ÑÑ‚Ñ€.1011.одговор ревнитељу). Слажем Ñе да је ГоÑпод хтео да иÑтакне важноÑÑ‚ МојÑијевих и пророчких књига али иÑто тако, Ñликовито и неÑумњиво иÑтиче Ñтрашне поÑледице непоштовања МојÑија и пророка, који најављују Његов долазак и ваÑкреÑење. Пошто је толико много речи ГоÑпод изговорио о Ñтању умрлих у паклу и о Ñамом паклу поÑтављав Вам Ñледећа питања: Зашто би Ñтање умрлих поÑле Ñмрти било неважно? Gde sam ja rekao da je pitanje stanja mrtvih nevazno? Ono jeste vazno, ali nije tema Isusove price o Lazaru i bogatasu. Да Ñтање умрлих поÑле Ñмрти није важно, зашто би их ИÑÑƒÑ Ð¾Ð¿Ð¾Ð¼Ð¸ÑšÐ°Ð¾ веома јаÑном причом о мукама и Ñликовитим детаљима које чекају неверне и грешне поÑле Ñмрти? Pitanje kako ce nepokajani da prodju je u Bibliji jasno opisano, i to jos u Starom zavetu, a u Novom zavetu nema nikavih novih elemenata po tom pitanju. U Bibliji se za opis unistenja nepokajanih koristi rec "gehinom" (kod nas se cesto kaze "gehena"), a ne "pakao". Dakle, rec "pakao" ne postoji u Bibliji. Postoji u prevodima koje su ljudi radili pa ubacivali termine iz svog ne-biblijskog miljea. Novi zavet je pisan u originalu na hebrejskom jeziku, i o tome sam vise puta govorio. Tekst koji danas imamo je grcki prevod Novog zaveta, osim Mateja kojeg imamo na hebrejskom. Dakle, ne mozemo da koristimo grcku pagansku terminologiju za tumacenje pojmova koji su jasno definisani u hebrejskim tekstovima Starog zaveta, a sto potvrdjuje i Matej na hebrejskom. Dakle, rec "gehinom" ukazuje na smetliste koje je postojalo pored grada i na kojem se spaljivalo smece, kao i lesevi kriminalca koji su bili osudjeni na smrt (kriminalci nisu smeli da se sahranjuju na groblju). To smetliste je stalno gorelo, jer se na njega stalno donosilo smece. I onda se u Bibliji za unistenje nepokajanih koristi slika tog smetlista koje gori. To nisu nikakve "vecne muke" ili "pakao", kao sto su pagani verovali, nego simbol unistenja vatrom o kojem Bog govori, a koje ce se desiti kada On bude dosao da napravi red. Зашто би ИÑÑƒÑ Ð»Ð°Ð³Ð°Ð¾ о мртвима и подилазио Јеврејима и њиховом ЈелинÑком Ñхватању Ñтања умрлих када их је увек и за мање Ñтвари оштро опомињао и Ñаветовао? Зашто би Ñавршени ИÑÑƒÑ Ð¥Ñ€Ð¸ÑÑ‚, Син Божји, био притворан и лукав, и чега би Ñе он плашио кад је налазио пут ка тврдим Ñрцима иÑтином и љубављу? Isus nije hteo da sablazni ljude, a ne da se on plasio ljudi. Isus je govorio na nacin da ljudi razumeju Njegovu poruku. Mozda biste vi na Njegovom mestu usli u kafanu i poceli da ubedjujete ljude da je alkohol stetan, pa bi vas izbacili napolje. Ili biste usli u sinagogu i poceli da im pricate da su u zabludu po pitanju ovih i onih verovanja. Isus nije dosao da polomi trsku koju ljulja vetar, vec da pozove gresnike na pokajanje, ali na nacin koji ljudi mogu da razumeju i podnesu. И зашто би то била прича Ñамо о Јеврејима за Јевреје(која траже допунÑка објашњења); зар то није прича за ВечноÑÑ‚, за Ñва времена а поготова нама, Ñада када Ñе боримо за ÑпаÑење душа наших и Ñвих ближњих? Isus je o teoloskim stvarima pricao sa Jevrejima jer su jedino Jevreji poznavali teologiju, koliko-toliko, a ta prica je ostala zapisana svima nama koji mozemo da citamo biblijski tekst. Зашто би Ð½Ð°Ñ Ð“Ð¾Ñпод нејаÑним причама и разлозима доводио у заблуду? Isus nikoga ne dovodi u zabludu nego trazi malo ozbiljnosti i odgovornosti. Ljudi nece da misle svojom glavom, prepustaju religioznim autoritetima da misle umesto njih o religijskim pitanjima, i tako pokazuju koliko im je zaista stalo do duhovnog napretka i spasenja. Кажете да нема пакла, а ГоÑпод радњу приче јаÑно и недвоÑмиÑлено Ñмешта у ПÐКЛУ? Шта је ту нејаÑно? Ðаведите где у Библији пише да нема пакла?Рја ћу вам навеÑти још једну причу ГоÑпода где Ñпомиње пакао(Јеванђеље по Луки 12;4-5): „Ркажем вама пријатељима Ñвојим: Ðе бојте Ñе оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити. Ðего ћу вам указати кога да Ñе бојите: Бојте Ñе онога који пошто убије, има влаÑÑ‚ бацити у ПÐКÐО; да, кажем вам, њега Ñе бојте“.(крај цитата). Vec sam gore objasnio da u Bibliji ne postoji termin "pakao". Postoji vatra koja unistava smece (gde spadaju i lesevi kriminalaca). Tekst koji ste citirali je los prevod. Pogledajte prevod u hebrejskom Mateju. Tamo se jasno spominje termin "gehinom", a ne "pakao". Ðевезано за питања и какви ће бити одговори и на разлике које имам према делом ваших Ñтавова , желим да вам Ñе јавно захвалим што Ñе Ñвојим радом и залагањем нарочито у облаÑти креационизма, били један од људи који Ñу утицали на мој поратак Богу. Много иÑкрених поздрава од БориÑа. Kreacionizam moze da bude bitan ali samo u onoj meri u kojoj coveka priblizava Bogu i teologiji. Teologija ili nauka o Bogu je ono zbog cega kreacionizam postoji. |
|
|
djordje77 |
Odgovorio 05.11.2011 23:47
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 31.05.2010 19:28 Lokacija: Nepoznata |
Ovako danas izgleda Gehinom http://www.facebo...mp;theater |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.11.2011 08:34
|
Tako je, na tom mestu je nekada bilo smetliste koje je gorelo, i naziv tog smetlista je uzeto kao simbol unistenja. |
|
|
Milan Petrovic |
Odgovorio 06.11.2011 10:49
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 31.10.2011 16:33 Lokacija: Nis |
Pozdrav za gospodina Miroljuba Petrovica, zelim da vam pruzim podrsku za vas rad i trud koji ulazete u sirenju istine i zdravog nacina razmisljanja. Procitao sam svih 1000 stranica ovog foruma i slazem se sa vasim stavovima. Jos jednom, pozdrav iz Nisa i sve najbolje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.11.2011 11:39
|
Milan Petrovic - poruka glasi: Pozdrav za gospodina Miroljuba Petrovica, zelim da vam pruzim podrsku za vas rad i trud koji ulazete u sirenju istine i zdravog nacina razmisljanja. Procitao sam svih 1000 stranica ovog foruma i slazem se sa vasim stavovima. Jos jednom, pozdrav iz Nisa i sve najbolje. Pozdrav i tebi prezimenjace. |
|
|
niko |
Odgovorio 06.11.2011 12:35
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 03.04.2011 15:40 Lokacija: Nepoznata |
Jel imate neko predavanje u kojem govorite o vracarama i opasnosti od crne magije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.11.2011 13:07
|
niko - poruka glasi: Jel imate neko predavanje u kojem govorite o vracarama i opasnosti od crne magije? Evo: http://video.goog...7766429471 |
|
|
creationdays |
Odgovorio 06.11.2011 14:48
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 05.10.2011 13:02 Lokacija: Srbija |
[img]http://i40.tinypic.com/50qmnn.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.11.2011 15:59
|
Na donjem linku mogu se dobiti informacije o nabavci sadnica voca koje ne zahtevaju prskanje, kao i semena povrca od kojeg mozes da se koristi seme za svaku narednu sezonu: http://www.cps.or...gansko.htm |
|
|
kotor |
Odgovorio 06.11.2011 20:25
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Dokaz stvaranja i u Srbiji je ovaj fenomen na Tari Tepih livada je lokalitet, deo prirodnog rezervata „Crveni potok“ koji se nalazi na oko 500 m od Mitrovca na Tari. Naziv je dobio po tome što se ugiba pod nogama posetioca kao mek tepih! Nastalo je zadržavanjem površinske vode usled vodonepropusnog zemljišta na kome se nalazi.Ovo tresetište se formira od Ledenog doba, staro je više hiljada godina i raste tempom od 1 mm godišnje. Prilikom istraživanja, konstatovana je najveće dubina sloja od oko 4 m. To je nekih 4000 godina od kad datira potop tj,kad se biljna vegetacija obnovila na zemlji... |
|
|
grigorije |
Odgovorio 06.11.2011 20:35
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 03.12.2010 19:14 Lokacija: Nepoznata |
Kako se leci vertigo? |
|
|
miki |
Odgovorio 06.11.2011 20:59
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Kotor - poruka glasi: Dokaz stvaranja i u Srbiji je ovaj fenomen na Tari Tepih livada je lokalitet, deo prirodnog rezervata „Crveni potok“ koji se nalazi na oko 500 m od Mitrovca na Tari. Naziv je dobio po tome što se ugiba pod nogama posetioca kao mek tepih! Nastalo je zadržavanjem površinske vode usled vodonepropusnog zemljišta na kome se nalazi.Ovo tresetište se formira od Ledenog doba, staro je više hiljada godina i raste tempom od 1 mm godišnje. Prilikom istraživanja, konstatovana je najveće dubina sloja od oko 4 m. To je nekih 4000 godina od kad datira potop tj,kad se biljna vegetacija obnovila na zemlji... Bio sam na ovoj livadi kao klinac na ekskurziji. Naime, podelili su nas u dve grupe i razdvojili na udaljenosti max 20-30 metara a mozda i manje. Kad jedna grupa skace po ovoj livadi druga se ljulja gore dole i to se bas oseca kao neki balon efekat... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.11.2011 21:34
|
grigorije - poruka glasi: Kako se leci vertigo? Imas u Enciklopediji prirodnih lekova na ovom sajtu. |
|
|
Allegroz |
Odgovorio 06.11.2011 23:11
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 19.05.2011 18:34 Lokacija: Nepoznata |
Miro kako komentarišeš ovo: http://www.blic.r...-i-dzemper |
|
|
biciklista2011 |
Odgovorio 07.11.2011 01:19
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 01.07.2011 17:17 Lokacija: Banja Luka |
Dete Moje. Ti me možda ne poznajeÅ¡, meÄ‘utim ja znam sve o tebi. Psalam 139.1 Znam kad sedneÅ¡ i kad ustaneÅ¡. Psalam 139.2 Poznati su mi svi tvoji putevi. Psalam 139.3 ÄŒak znam broj valsi na tvojoj glavi. Matej 10, 29, 30 Stvoren si na moju sliku. 1 Mojsijeva 1,27 U meni živiÅ¡, krećeÅ¡ se i postojiÅ¡. Dela ap 17,28 Jer si ti moj rod. Dela ap 17,28 Poznavao sam te Äak i pre nego si zaÄet. Jeremija 1,5 Izabrao sam te kad sam planirao stvaranje. Efežanima 1, 11, 12 Ti nisi bio greÅ¡ka, jer su svi tvoji dani zapisani u mojoj knjizi. Psalam 139, 15,16 Ja sam odredio taÄno vreme tvog roÄ‘enja i gde ćeÅ¡ živeti. Dela ap. 17,26 Ti si divno sazdan. Psalam 139, 14 Ja sam te satkao u utrobi tvoje majke. Psalam 139,13 Ja sam te porodio na dan tvog roÄ‘enja. Psalam 71,6 Mene su pogreÅ¡no predstavili oni koji me ne poznaju.Jovan 8,41-44 Ja nisam udaljen niti ljut, nego sam potpuni izražaj ljubavi. 1 Jovanova 4,16 I moja želja je da ti poklonim svoju ljubav. 1 Jovanova 3,1 Jednostavno zato Å¡to si ti moje dete i ja sam tvoj Otac. 1 Jovanova 3,1 Pružam ti viÅ¡e nego Å¡to će ikada moći tvoj zemaljski otac. Matej 7,11 Jer sam ja savrÅ¡eni Otac. Matej 5,48 Svaki dobar dar koji dobijaÅ¡ dolazi iz moje ruke. Jakov 1,17 Jer se ja staram za tebe i ja zadovoljavam sve tvoje potrebe. Matej 6, 31-33 Moj plan za tvoju budućnost je uvek pun nade. Jeremija 29,11 Zato Å¡to te volim veÄnom ljubavlju. Jeremija 31,3 Moja razmiÅ¡ljanja o tebi su nebrojana kao pesak na obali morskoj. Psalam 139, 17,18 Nad tobom se radujem pun veselja i pesme. Sofonija 3,17 Nikada neću prestati da ti Äinim dobro. Jeremija 32,40 Jer si ti moja dragocena svojina. 2 Mojsijeva 19,5 Želim da te utvrdim celim srcem i duÅ¡om svojom. Jeremija 32,41 I želim da ti pokažem velike i divne stvari. Jeremija 33,3 Ako me potražiÅ¡ celim srcem, naći ćeÅ¡ me. 5 Mojsijeva 4,29 Raduj se u meni i daću ti sve Å¡to ti srce želi. Psalam 37,4 Jer ja sam taj koji proizvodi u tebi te želje. Filibljanima 2,13 U stanju sam da uÄinim za tebe mnogo viÅ¡e nego Å¡to ti možeÅ¡ da zamisliÅ¡. Efežanima 3,20 Jer sam ja taj koji te najviÅ¡e ohrabruje. 2 Solunjanima 2,16-17 TakoÄ‘e sam i Otac koji te teÅ¡i u svim tvojim teÅ¡koćama 2 Korinćanima 1,3-4 Kada si slomljenog srca ja sam ti blizu. Psalam 34,18 Kao Å¡to pastir nosi jagnje, tako ja tebe nosim blizu svog srca. Isaija 40,11 Jednog dana ću izbrisati svaku suzu stvog lica. Otkrivenje 21,3-4 I uzeću sve boli koje si pretrpeo na ovoj zemlji. Otkrivenje 21,3-4 Ja sam tvoj Otac, i volim te Äak isto toliko koliko sam voleo svog sina, Isusa. Jovan 17,23 Jer u Isusu, moja ljubav prema tebi se otkrila. Jovan 17,26 On je potpuni izražaj mene. Jevrejima 1,3 On je doÅ¡ao da pokaÅ¡e da sam ja za tebe, a ne protiv tebe. Rimljanima 8,31 I da ti kaže da ja ne brojim tvoje grehe. 2 Korinćanima 5, 18-19 Isus je umro da bi se ti i ja pomirili. 2. Korinćanima 5,18-19 Njegova smrt je bila konaÄan izraz moje ljubavi za tebe. 1. Jovanova 4,10 Odrekao sam se svega Å¡to sam voleo, da bi zadobio tvoju ljubav. Rimljanima 8, 31-32 Ako primaÅ¡ dar mog sina Isusa, primaÅ¡ mene. 1. Jovanova 2,23 I niÅ¡ta te neće ponovo odvojiti od moje ljubavi. Rimljanima 8,38-39 DoÄ‘i kući, i ja ću prirediti veliku proslavu kakvu nebo nije videlo. Luka 15,7 Uvek sam bio Otac i uvek ću biti Otac. Efežanima 3,14-15 Moje pitanje je....hoćeÅ¡ li ti biti moje dete? Jovan 1,12-13 ÄŒekam te. Luka 15,11-32 "Ako Äovek nije stvoren od Boga, zaÅ¡to je on onda jedino srećan u Bogu?"
- Blaise Pascal ‎"Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji Äini po volji Oca mog koji je na nebesima." - Matej 7:2 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.11.2011 05:25
|
Pa sta si ocekivao da objave mediji? Cim se desi nesto glupo, oni odmah objavljuju. |
|
|
oldnick |
Odgovorio 07.11.2011 08:43
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.10.2011 21:36 Lokacija: Nepoznata |
Zanima me dali planirate da preuredite forum buduci da je sve veci i veci, mislim da bi bilo vreme da se podeli na vise tema, a ako bi se jednog dana dodale jos neke aplikacije (nemojte da se smejete) moglo bi ovo da preraste u ozbiljnu drustvenu mrezu, mrezu koja bi bila konstruktivna opozicija facebook-u. |
|
Predji na forum: |