Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Jovan7 - poruka glasi:

https://youtu.be/...
Novak ima pozitivnu tendenciju.

He he, dobar je, a ja ga sinoc sanjao, kao nas dvojica nesto mudrujemo...

Miroljub Petrovic
Rade Tomov Petrovic - poruka glasi:

Postovani, imam par pitanja. Prvo se tice jevandjelja po Marku 16. poglavlje,stihovi 17 i 18, zanima me objasnjenje tj. konkretno kako na njih nista smrtno nece delovati i kako ce oni to govoriti novim jezicima, na koje se to jezike misli?

Govori se o Bozjim ljudima u poslednjim vremenima koji ce biti zasticeni od strane Boga na sve moguce nacine, a ujedno ce imati posebne darove od Boga, kao sto su dar iscelenja - da stave na nekog bolesnog ruku i da Bog deluje preko njih i izleci ljude, kao i da ce moci da pricaju stranim jezicima, da bi ljude, koji ne znaju njihov jezik, mogli da poduce teologiji, kao sto je bio slucaj sa apostolima na Praznik Sedmica (grcki - pentakost) kada se Sveti Duh izlio na njih pa su pricali stranim jezicima da bi stranci u Jerusalimu mogli da razumeju poruku o Mesiji.

Drugo pitanje je kad raspeti Isus razgovara sa covekom pored njega takodje raspetim i kad kaze: " kazem ti danas, bices sa mniom u raju" , jel to tacno da je u originalu ovako kako sam ja napisao zarez posle danas a da je u nasem prevodu greska i zarez pre danas,jesam li u pravu, i ako moze da mi napisete na originalu ovu recenicu?

Nema veze gde stoji zarez, u originalu nema zareza, razbojnik ce u svom sledecem trenutku biti u raju, to jest na obnovljenoj zemlji, ako znamo da je smrt spavanje. Dakle, on umire, za one koji su zivi protice vreme, a za njega je period od smrti do vaskrsenja (oko 2000 godina) samo jedan trenutak.

Trece pitanje je kad ove godine pada pasha,kolko sam razumeo nekad u martu ili aprilu ali zanima me tacan datum i kakva je praksa prilikom njene proslave,tj kako vi slavite taj praznik? Hvala unapred

Na donjem linku imas o kalendaru i praznicima, i kad pada Pasha, u skladu sa pronalazenjem mladog meseca, tako da ove godine PAsha najverovatnije pada 20. aprila kad zadje sunce. Onda se okupi pobozno drustvo, ili ako nemas pobozno drustvo onda sam, uzmes parce beskvasnog hleba (simbol Hristove bezgresnosti) i malo soka od grozdja (bez alkohola) - kupis malo grozdja u radnji pa iscedis da imas jedan gutljaj, pomolis se Bogu i zahvalis, i pojedes to parce hleba i soka, i to je to. Tako se prisecas Hristove zrtve, jer je Hristos ubijen na Pashu za nase grehe.

Miroljub Petrovic
Limun - poruka glasi:

Da li ima neka bolja i jeftinija alternativa za zenske (ne)higijenske uloske?

Zene su nekada koristile pamucne krpice. Dakle, zene su nekada uzimale stare i ciste pamucne krpe, cepkali na manje komade, i koristili za pomenute svrhe.

Nemanja121
Postovani,zasto nema jos dokumenata(i takvih stvari) u vezi sa Isusom Hristom osim biblije(mislim na vreme dok je on ziveo)

Miroljub Petrovic
Nemanja121 - poruka glasi:

Postovani,zasto nema jos dokumenata(i takvih stvari) u vezi sa Isusom Hristom osim biblije(mislim na vreme dok je on ziveo)

Pa imas cetiri opisa Njegovog zivota (cetiri jevandjelja). Jel to malo? Sta bi hteo? Nijedan istorijski dogadjaj ili zivot nekog coveka nije tako dobro opisan i posvedocen. Ali malovernima mogu i mrtvi da ustaju, kako kaze Isus, i nece verovati.

Miroljub Petrovic
https://www.youtu...9TGeonXlGk

Laki
Otkriće koje dokazuje da su Jevreji obožavali Isusa

https://www.youtu...49VOzX6778

Lazar11
Evo sta se radi u debilani..

https://www.kurir...

Aco98
Поздрав Мирољубе. Да ли човек може да се реинкарнира, постоје документарци, приче и сведочења како су се неки реинкарнирали, и како се сећају "прошлог живота", и да ли религија хиндуизам потиче од нечастивог, као и свака многобожанска религија, јер ако се добро сећам у књизи мој бег од демона има поглавље које говори како је један од највећих сатаниних успеха то што је обмануо људе да се клањају тим боговима, тим киповима од тих богова, а у ствари то су све демони који су емитирали њихове облике, и тако су обманили људу да мисле да су то стварно богови, па им се моле и клањају, а у ствари се клањају демонима, а да нису ни свесни тога, као што су се људима такое појављивала и она митолошка бића као што су патуљци, виле, гоблини, дрекавци, вампири и та разна митолошка створења у историји?
Izmenio/la Aco98 na 19.03.2019 17:34

Ivan33
Pozdrav Miroljube...hteo sam da pitam u vezi jaja, jesu li zdrava? Vas ucenik dr Slavko Zec govori da su zdrava jer je isprobao na sebi ali npr. dr Milisav Nikolic u svojoj knjizi "Ishrana sportista" pise da nisu pozeljna pa me zanima i Vase misljenje. Naravno mislim na domaca jaja. I Vas recept za hleb stvarno 7 jezika govori. Hvala unapred.

Miroljub Petrovic
Aco98 - poruka glasi:

Поздрав Мирољубе. Да ли човек може да се реинкарнира, постоје документарци, приче и сведочења како су се неки реинкарнирали, и како се сећају "прошлог живота", и да ли религија хиндуизам потиче од нечастивог?

Ne postoji reinkarnacija, to su nebuloze, a ovi sto pricaju "iskustva iz proslih zivota" su demonizovani ljudi. Hinduizam je okultna i mnogo opasna religija. Govorio sam o tome. Procitaj forum od pocetka da se ne bi ponavljao sa pitanjima.

Miroljub Petrovic
Ivan33 - poruka glasi:

Pozdrav Miroljube...hteo sam da pitam u vezi jaja, jesu li zdrava? Vas ucenik dr Slavko Zec govori da su zdrava jer je isprobao na sebi ali npr. dr Milisav Nikolic u svojoj knjizi "Ishrana sportista" pise da nisu pozeljna pa me zanima i Vase misljenje. Naravno mislim na domaca jaja. I Vas recept za hleb stvarno 7 jezika govori. Hvala unapred.

Domaca jaja mogu da se jedu u malim kolicinama, ponekad, na primer ako pravis proju ili palacinke, pa ubacis jedno jaje da bolje poveze, a sad da jedes po 3-4 jaja u obroku, to se ne preporucuje, iz mnogo razloga, a jedan od glavnih je sto je jaje holesterolska bomba, sto je jako lose za krvne sudove.

Zeljko Mitrovic
Kakvo je vase mišljenje o knjigama Entonija Flua tipa "Bog i filozofija" , "Teologija i falsifikacija" i dr. i da li je korisno pročitati ih?

cika Pero
Kako ispravno postupiti prema dužnicima, nekom ko nam je ostao dužan dobru lovu ?!

cika Pero
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

cika Pero - poruka glasi:

Pa čekajte, je li u redu onda krvna osveta ? Neko ubije mog člana familije a ja poslije njega, jer je on za nas zločinac...

Pa naravno da je u redu krvna osveta, ali ne da ubijes njegovog sina koji nije nista kriv nego njega, i to se radi pod nadzorom drzave i sudija, kao sto je opisano u Bibliji.

Znači to je sve OK u teokratskpj državi, međutim u demokratiji ubica, silovatelj ili šta već drugo ide u zatvor i uz dobro vladanje eto ga opet a mi ako mu pokušamo samoinicijativno presuditi, rizikujemo takođe robiju.

Miroljub Petrovic
Zeljko Mitrovic - poruka glasi:

Kakvo je vase mišljenje o knjigama Entonija Flua tipa "Bog i filozofija" , "Teologija i falsifikacija" i dr. i da li je korisno pročitati ih?

Entoni Flu se odrekao svih svojih knjiga kada je postao religiozan, tako da su sve njegove knjige smece, osim zadnje knjige "Postoji Bog".

Miroljub Petrovic

Kako ispravno postupiti prema dužnicima, nekom ko nam je ostao dužan dobru lovu ?!

Kad nekome pozajmis pare bez ugovora koji je overen u sudu ili kod notara (kao sto to rade banke), onda je to kao da si mu poklonio pare - mozda ce da ti vrati, a mozda i nece, i posle dzabe kukas sto ti nije vratio. Postoje dve opcije - da se pozdravis sa tim pa1rama ili da angazujes nekog da mu utera dug, ali onda ulazis u sukob sa zakonom.

Miroljub Petrovic

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Pa čekajte, je li u redu onda krvna osveta ? Neko ubije mog člana familije a ja poslije njega, jer je on za nas zločinac...

Pa naravno da je u redu krvna osveta, ali ne da ubijes njegovog sina koji nije nista kriv nego njega, i to se radi pod nadzorom drzave i sudija, kao sto je opisano u Bibliji.

Znači to je sve OK u teokratskpj državi, međutim u demokratiji ubica, silovatelj ili šta već drugo ide u zatvor i uz dobro vladanje eto ga opet a mi ako mu pokušamo samoinicijativno presuditi, rizikujemo takođe robiju.

Sve si dobro razumeo. Demokratija ti je drugo ime za inkviziciju ili satanizam.

Nikola_RS
Ako domacin dozvoli, predlozio bih poslovnu ideju za sve koji hoce da u svom dvoristu zarade koju marku.
Za max 100 evra se moze kupiti dobar set alata, kupis automobil stranca koji se ne moze cariniti (za male pare se moze dovesti) i das se u rastavljanje. Hvala Bogu imas trgovinu preko interneta, brzu postu i nista vise ti ne treba. Na svakom vozilu se kroz dijelove moze izvuci min 3x od ulozenog. Uz ne mnogo rada kod kuce mozes svaki mjesec ostvarivati prihod. Mozes se i udruziti sa nekim pa da radite posao po pola, to je isto dobra opcija. Dok tako radis na sitno, ni drzava te nece cimati sa bilo kakvim reketom.

Milovan
Ko je trenutno najbolji eksperzlt za Sveto Pismo u Srbiji trenutno?
Život u sadašnjem trenutku

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.93 sekundi!