Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Afgo
Poštovani Miroljube,

https://www.bluel...rbible.org

BLueletterbible nudi 20 prevoda. Koji Da koristimo? Da li ovaj HNV Hebrew Name Version ili neki drugi?

Gile98
Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Evo ga mjesto gdje se pominje trojstvo. Matej 28 19

Afgo
Poštovani Miroljube,

Želim da pohvalim tvoju debatu sa muslimanskim teologom. Želim da te upozorim od muslimana, odnosno ti nisi živio sa njima i ne znaš koliku mržnju gaje prema nemuslimanima, odnosno Srbima. Oni hule na Isusa govoreči da on nije sin Božiji i da je samo poslanik. To je direktna hula na Boga.

Takođe ja vjerujem da su muslimani potrebni da se ispuni Božije proročanstvo na Ismailu koje kaže: „Ево, трудна си и
родићеш сина и даћеш му име Исмаило,* јер
је Господ чуо за твоју невољу. 12 А он ће
бити дивљи човек. Његова ће се рука диза-
ти против свакога и свачија ће се рука диза-
ти против њега. Његови шатори биће пред
лицем све његове браће.”

Управо то доживљавамо код муслимана да се дижу против сваког и свачија се рука диже против њих. У неким преводима поше "биће човјек убојица", док у овом новом преводу пише "он ће бити дивљи човек". Ја вјерујем да су муслимани Исмаилови потомци, неразумни у Божијој промисли ради поправљања Јевреја који су окружени непријатељски настројеним братским народом који жели да их истреби.

Осим тога док је Мухамед устоличавао своју власт мачем и на исти начин ширио своју религију, Исус је ширио ријечи братске љубави и опроста. Исус је поднио жртву за све нас. Муслимани су тога веома свјесни али о томе се не говори. Такође, Мухамед је био човјек који је имао више жена. Његова најмлађа жена је била још дијете док је он био старац. По мени то није природно и сматрам то педофилијом. Такође чињеница да муслимани вјерују у судбину оспорава Божију љубав и слободну вољу коју нам је дао да сами бирамо добро или лоше. Вјером у судбину муслимани оправдавају све лоше што им се догоди и све лоше што ураде.

Одрастао сам међу муслиманима и већина их није побожна већ пагански одгојена, људи који вјерују у многе натприродне феномене, вјештичарења, легитимно им је курварство и насиље над женама. Нигдје нисам видио толику мржњу него као код муслимана.

И из ове твоје дебате са муслиманским теологом се види количина бијеса у коментарима. Надам се да ће понека гладна душа разумјети концепт који заступаш. У сваком случају храбра одлука да се упустиш у дебату са њима. Ипак мислим, надам се да гријешим али ради упозорења, да ти не разумијеш муслимане и да си превише благонаклон према њима да не кажем наиван. У изјашњавању своје вјере они су фанатични, без љубави, нетолерантни и на крају све се своди на мржњу према другима.

DjujicPopo
Sta mislite da se sad organizuje debata na temu "Da li je Kuran Bozija rec".
Da obrnemo uloge i da hafiz odgovara vama, sinoc je hafiz postavljao pitanja koja su sva vezana za greske u prevodu ne citajuci original.
Мудрост је склањати се од зла.

Miroljub Petrovic
Pajdo - poruka glasi:

Pohvale za jučerašnju ligu prvaka, dobra utakmica mislim da je Mire dobro odigrao utakmicu Smile
Ipak, jedno pitanje mi je zapelo za oko. Pitanje glasi, zašto bi Bog dopustio da se događaju greške u prijevodima hebrejski-grčki i da se događaju kontradikcije ako uzmemo u obzir da je to već naš pravi Bog i da je Sveto Pismo temelj svega?

Nema kontradikcija u originalnom tekstu, vec u losim prevodima. Ne moze Bog umesto ljudi da prevodi Bibliju.

Miroljub Petrovic
Afgo - poruka glasi:

Poštovani Miroljube,

https://www.bluel...rbible.org

BLueletterbible nudi 20 prevoda. Koji Da koristimo? Da li ovaj HNV Hebrew Name Version ili neki drugi?

Koji hoces, mislim da je New International Version (NIV) najboljli, ali moze i King James Version. A moze i bilo koji drugi, svi su slicni.

Miroljub Petrovic
Gile98 - poruka glasi:

Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Evo ga mjesto gdje se pominje trojstvo. Matej 28 19

To ne pise u hebrejskom Mateju. Pogledaj Novi savremeni prevod sta pise u hebrejskom.

http://www.mediaf...mmmwmxzjom

Miroljub Petrovic
DjujicPopo - poruka glasi:

Sta mislite da se sad organizuje debata na temu "Da li je Kuran Bozija rec".
Da obrnemo uloge i da hafiz odgovara vama, sinoc je hafiz postavljao pitanja koja su sva vezana za greske u prevodu ne citajuci original.

Nema potrebe za tim, sve je objasnjeno u knjizi dr Stevana Tomovica "Prorok Muhame".

Mattathias
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

[quote]nikola je napisao:
postoji li link za materijale:
-su�tina i poreklo �ivota
-za�to nevini stradaju

Evo linkova:
- Poreklo i sustina zivota:
http://www.cps.or...ustina.zip

- Zasto nevini stradaju
http://www.cps.or...nevini.zip

Poštovani,

Da li može neko da ažurira gore navedene linkove ili možda posjeduje ove tekstove?

crnitrn
Boziji Lav - poruka glasi:

Koji su dokazi protiv autentičnosti "Protokola sionskih mudraca" ?

https://www.scrib...falsifikat
Ја сам ову књижицу изчачкао из заборава и превео. Позз

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
crnitrn
Шта треба за упоредни превод библије. Својевремено организована је акција за српско-хебрејски речник ако је до пара можемо исто тако?

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
loopus74
Mozes li ukratko da kazes ko je Aleksandar Medvedev, autor "Tajne biblije", posto ne mogu da nadem u knjizi koju si postavio, a nema ni na internetu....

PB94
Gospodine Miroljube, mozete li mi objasniti zasto je Bog dizajnirao ljude da su jedina bica na svetu koji imaju preferencije u fizickom izgledu dok je zivotinjama svejedno na koga naskacu, samo dok su suprotnog pola? Pratio sam Vasa izlaganja po pitanju kritererijuma za brak, i iako se slazem da je pitanje duha najvaznije, ipak ne bih mogao da ozenim devojku koja mi uz to nije privlacna u licu. Samo da kazem da za razliku od vecine muskaraca uopste ne gledam telo i golotinju, ali me lepota lica itekako privlaci makar devojka bila ufalsovana u tkaninu od glave do pete. Da li je i to demonizovanost?

Miroljub Petrovic
Afgo - poruka glasi:

Poštovani Miroljube,

Želim da pohvalim tvoju debatu sa muslimanskim teologom. Želim da te upozorim od muslimana, odnosno ti nisi živio sa njima i ne znaš koliku mržnju gaje prema nemuslimanima, odnosno Srbima. Oni hule na Isusa govoreči da on nije sin Božiji i da je samo poslanik. To je direktna hula na Boga.

Takođe ja vjerujem da su muslimani potrebni da se ispuni Božije proročanstvo na Ismailu koje kaže: „Ево, трудна си и
родићеш сина и даћеш му име Исмаило,* јер
је Господ чуо за твоју невољу. 12 А он ће
бити дивљи човек. Његова ће се рука диза-
ти против свакога и свачија ће се рука диза-
ти против њега. Његови шатори биће пред
лицем све његове браће.”

Управо то доживљавамо код муслимана да се дижу против сваког и свачија се рука диже против њих. У неким преводима поше "биће човјек убојица", док у овом новом преводу пише "он ће бити дивљи човек". Ја вјерујем да су муслимани Исмаилови потомци, неразумни у Божијој промисли ради поправљања Јевреја који су окружени непријатељски настројеним братским народом који жели да их истреби.

Осим тога док је Мухамед устоличавао своју власт мачем и на исти начин ширио своју религију, Исус је ширио ријечи братске љубави и опроста. Исус је поднио жртву за све нас. Муслимани су тога веома свјесни али о томе се не говори. Такође, Мухамед је био човјек који је имао више жена. Његова најмлађа жена је била још дијете док је он био старац. По мени то није природно и сматрам то педофилијом. Такође чињеница да муслимани вјерују у судбину оспорава Божију љубав и слободну вољу коју нам је дао да сами бирамо добро или лоше. Вјером у судбину муслимани оправдавају све лоше што им се догоди и све лоше што ураде.

Одрастао сам међу муслиманима и већина их није побожна већ пагански одгојена, људи који вјерују у многе натприродне феномене, вјештичарења, легитимно им је курварство и насиље над женама. Нигдје нисам видио толику мржњу него као код муслимана.

И из ове твоје дебате са муслиманским теологом се види количина бијеса у коментарима. Надам се да ће понека гладна душа разумјети концепт који заступаш. У сваком случају храбра одлука да се упустиш у дебату са њима. Ипак мислим, надам се да гријешим али ради упозорења, да ти не разумијеш муслимане и да си превише благонаклон према њима да не кажем наиван. У изјашњавању своје вјере они су фанатични, без љубави, нетолерантни и на крају све се своди на мржњу према другима.

Vecina ljudi u svim narodima je polupana, i zato je vazno ono sto Isus kaze: "Oko je videlo telo..." Mi treba da prepoznajemo medju ljudima ono sto je dobro kod njih i to da podsticemo, i da dobre ljude ohrabrujemo da budu jos bolji. Ja dobijam godinama pisma od muslimana koji se pohvalno izrazavaju o onome sto radim. Ovaj Dzevad Golos i njegova ekipa, koju sam upoznao, su sjajni momci, korektni, vaspitani, i to su pravi muslimani, a takvih ima mnogo. Zato je vazno da ne generalizujemo i da sve ljude trpamo u isti kos na osnovu onog loseg sto smo videli kod nekih ljudi.

Miroljub Petrovic
crnitrn - poruka glasi:

Шта треба за упоредни превод библије. Својевремено организована је акција за српско-хебрејски речник ако је до пара можемо исто тако?

Nema potrebe za uporednim prevodom, postoji na engleskom, u pitanju je ogroman posao, da se pravi konkordans itd.

Miroljub Petrovic
loopus74 - poruka glasi:

Mozes li ukratko da kazes ko je Aleksandar Medvedev, autor "Tajne biblije", posto ne mogu da nadem u knjizi koju si postavio, a nema ni na internetu....

Ne znam, nisam istrazivao.

Miroljub Petrovic
PB94 - poruka glasi:

Gospodine Miroljube, mozete li mi objasniti zasto je Bog dizajnirao ljude da su jedina bica na svetu koji imaju preferencije u fizickom izgledu dok je zivotinjama svejedno na koga naskacu, samo dok su suprotnog pola? Pratio sam Vasa izlaganja po pitanju kritererijuma za brak, i iako se slazem da je pitanje duha najvaznije, ipak ne bih mogao da ozenim devojku koja mi uz to nije privlacna u licu. Samo da kazem da za razliku od vecine muskaraca uopste ne gledam telo i golotinju, ali me lepota lica itekako privlaci makar devojka bila ufalsovana u tkaninu od glave do pete. Da li je i to demonizovanost?

Naravno da treba da gledas i da li je devojka lepa, jer samo zdrave devojke su lepe. Gledajuci njenu lepotu gledas njeno zdravlje, i fizicko i duhovno. Lepa devojka nije namcor, nego joj lice sija od lepote karaktera.

Zivotinje nemaju slobodnu volju, nego su kao polu-roboti, i za njihovu reprodukciju nisu bitni kriterijumi kao kod ljudi. Covek mora da pazi s kim se zeni da ne nagrabusi.

Miroljub Petrovic
Mattathias - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

[quote]nikola je napisao:
postoji li link za materijale:
-su�tina i poreklo �ivota
-za�to nevini stradaju

Evo linkova:
- Poreklo i sustina zivota:
http://www.cps.or...ustina.zip

- Zasto nevini stradaju
http://www.cps.or...nevini.zip

Poštovani,

Da li može neko da ažurira gore navedene linkove ili možda posjeduje ove tekstove?

To su stari linkovi sa ekstenzijom yu samo promeni umesto cps.org.yu u cpr.org.rs

Samson7
https://www.youtu...eIcAtneYrw
Smile

SkenderVuk
Pozdrav svima, ukoliko domaćin dozvoljava hteo bih da postavim sliku koju sam napravio. U pitanju su slike sa osvetljenjem (male LED sijalice na baterije su zalepljene za platno iznutra i tu se takođe u jednom uglu nalazi prekidač kojim palite i gasite sijalice.) Slika takođe poseduje drveni ram, a dimenzije su 43,5cm x 32cm. Urađena je u fotošopu pa odštampana na tankom platnu. Na slici je prikazan citat Tomasa Edisona "Samo 5% ljudi misli, 10% misli da misli, a ostalih 85% bi radije umrlo nego da misli." Zato upali lampicu, koje ovde (Edisonove sijalice) simbolizuju uključivanje mozga i razmišljanje. Ispod možete videti kako izgleda kada su upaljene, a kako kada su ugašene sijalice. Lepo se vidi u mraku kada se svetlo u sobi ugasi a sijalice na slici upale. Toliko, ukoliko je neko zainteresovan za ovu sliku, neka mi se javi na pm.

i.imgur.com/vHeVnXR.jpg
i.imgur.com/XEWCGvg.jpg
i.imgur.com/FBprsCJ.jpg
Izmenio/la SkenderVuk na 09.08.2019 20:49

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.61 sekundi!