pocetak foruma
|
|
Afgo |
Odgovorio 08.08.2019 10:54
|
![]() Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 24.08.2010 23:00 Lokacija: Banja Luka |
Poštovani Miroljube, https://www.bluel...rbible.org BLueletterbible nudi 20 prevoda. Koji Da koristimo? Da li ovaj HNV Hebrew Name Version ili neki drugi? |
|
|
Gile98 |
Odgovorio 08.08.2019 10:57
|
![]() Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 29.04.2019 15:29 Lokacija: Podgorica |
Zato idite i uÄinite sebi sve narode uÄenicima krÅ¡tavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Evo ga mjesto gdje se pominje trojstvo. Matej 28 19 |
|
|
Afgo |
Odgovorio 08.08.2019 11:38
|
![]() Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 24.08.2010 23:00 Lokacija: Banja Luka |
PoÅ¡tovani Miroljube, Želim da pohvalim tvoju debatu sa muslimanskim teologom. Želim da te upozorim od muslimana, odnosno ti nisi živio sa njima i ne znaÅ¡ koliku mržnju gaje prema nemuslimanima, odnosno Srbima. Oni hule na Isusa govoreÄi da on nije sin Božiji i da je samo poslanik. To je direktna hula na Boga. TakoÄ‘e ja vjerujem da su muslimani potrebni da se ispuni Božije proroÄanstvo na Ismailu koje kaže: „Ево, трудна Ñи и родићеш Ñина и даћеш му име ИÑмаило,* јер је ГоÑпод чуо за твоју невољу. 12 Рон ће бити дивљи човек. Његова ће Ñе рука диза- ти против Ñвакога и Ñвачија ће Ñе рука диза- ти против њега. Његови шатори биће пред лицем Ñве његове браће.†Управо то доживљавамо код муÑлимана да Ñе дижу против Ñваког и Ñвачија Ñе рука диже против њих. У неким преводима поше "биће човјек убојица", док у овом новом преводу пише "он ће бити дивљи човек". Ја вјерујем да Ñу муÑлимани ИÑмаилови потомци, неразумни у Божијој промиÑли ради поправљања Јевреја који Ñу окружени непријатељÑки наÑтројеним братÑким народом који жели да их иÑтреби. ОÑим тога док је Мухамед уÑтоличавао Ñвоју влаÑÑ‚ мачем и на иÑти начин ширио Ñвоју религију, ИÑÑƒÑ Ñ˜Ðµ ширио ријечи братÑке љубави и опроÑта. ИÑÑƒÑ Ñ˜Ðµ поднио жртву за Ñве наÑ. МуÑлимани Ñу тога веома ÑвјеÑни али о томе Ñе не говори. Такође, Мухамед је био човјек који је имао више жена. Његова најмлађа жена је била још дијете док је он био Ñтарац. По мени то није природно и Ñматрам то педофилијом. Такође чињеница да муÑлимани вјерују у Ñудбину оÑпорава Божију љубав и Ñлободну вољу коју нам је дао да Ñами бирамо добро или лоше. Вјером у Ñудбину муÑлимани оправдавају Ñве лоше што им Ñе догоди и Ñве лоше што ураде. ОдраÑтао Ñам међу муÑлиманима и већина их није побожна већ паганÑки одгојена, људи који вјерују у многе натприродне феномене, вјештичарења, легитимно им је курварÑтво и наÑиље над женама. Ðигдје ниÑам видио толику мржњу него као код муÑлимана. И из ове твоје дебате Ñа муÑлиманÑким теологом Ñе види количина бијеÑа у коментарима. Ðадам Ñе да ће понека гладна душа разумјети концепт који заÑтупаш. У Ñваком Ñлучају храбра одлука да Ñе упуÑтиш у дебату Ñа њима. Ипак миÑлим, надам Ñе да гријешим али ради упозорења, да ти не разумијеш муÑлимане и да Ñи превише благонаклон према њима да не кажем наиван. У изјашњавању Ñвоје вјере они Ñу фанатични, без љубави, нетолерантни и на крају Ñве Ñе Ñводи на мржњу према другима. |
|
|
DjujicPopo |
Odgovorio 08.08.2019 12:22
|
![]() Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 24.05.2018 20:57 Lokacija: Брчко |
Sta mislite da se sad organizuje debata na temu "Da li je Kuran Bozija rec". Da obrnemo uloge i da hafiz odgovara vama, sinoc je hafiz postavljao pitanja koja su sva vezana za greske u prevodu ne citajuci original. МудроÑÑ‚ је Ñклањати Ñе од зла.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2019 19:28
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22837 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Pajdo - poruka glasi: Pohvale za juÄeraÅ¡nju ligu prvaka, dobra utakmica mislim da je Mire dobro odigrao utakmicu ![]() Ipak, jedno pitanje mi je zapelo za oko. Pitanje glasi, zaÅ¡to bi Bog dopustio da se dogaÄ‘aju greÅ¡ke u prijevodima hebrejski-grÄki i da se dogaÄ‘aju kontradikcije ako uzmemo u obzir da je to već naÅ¡ pravi Bog i da je Sveto Pismo temelj svega? Nema kontradikcija u originalnom tekstu, vec u losim prevodima. Ne moze Bog umesto ljudi da prevodi Bibliju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2019 19:29
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22837 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Afgo - poruka glasi: Poštovani Miroljube, https://www.bluel...rbible.org BLueletterbible nudi 20 prevoda. Koji Da koristimo? Da li ovaj HNV Hebrew Name Version ili neki drugi? Koji hoces, mislim da je New International Version (NIV) najboljli, ali moze i King James Version. A moze i bilo koji drugi, svi su slicni. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2019 19:30
|
Gile98 - poruka glasi: Zato idite i uÄinite sebi sve narode uÄenicima krÅ¡tavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Evo ga mjesto gdje se pominje trojstvo. Matej 28 19 To ne pise u hebrejskom Mateju. Pogledaj Novi savremeni prevod sta pise u hebrejskom. http://www.mediaf...mmmwmxzjom |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2019 19:33
|
DjujicPopo - poruka glasi: Sta mislite da se sad organizuje debata na temu "Da li je Kuran Bozija rec". Da obrnemo uloge i da hafiz odgovara vama, sinoc je hafiz postavljao pitanja koja su sva vezana za greske u prevodu ne citajuci original. Nema potrebe za tim, sve je objasnjeno u knjizi dr Stevana Tomovica "Prorok Muhame". |
|
|
Mattathias |
Odgovorio 08.08.2019 19:33
|
![]() Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 01.05.2017 22:26 Lokacija: Boka, Crna Gora |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: [quote]nikola je napisao: postoji li link za materijale: -su�tina i poreklo �ivota -za�to nevini stradaju Evo linkova: - Poreklo i sustina zivota: http://www.cps.or...ustina.zip - Zasto nevini stradaju http://www.cps.or...nevini.zip Poštovani, Da li može neko da ažurira gore navedene linkove ili možda posjeduje ove tekstove? |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 08.08.2019 20:55
|
![]() Član Odgovori: 547 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
https://www.scrib...falsifikat Ја Ñам ову књижицу изчачкао из заборава и превео. Позз |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 08.08.2019 21:00
|
![]() Član Odgovori: 547 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Шта треба за упоредни превод библије. Својевремено организована је акција за ÑрпÑко-хебрејÑки речник ако је до пара можемо иÑто тако? |
|
|
loopus74 |
Odgovorio 08.08.2019 22:29
|
![]() Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 27.09.2018 21:35 Lokacija: ViÅ¡njica, Beograd |
Mozes li ukratko da kazes ko je Aleksandar Medvedev, autor "Tajne biblije", posto ne mogu da nadem u knjizi koju si postavio, a nema ni na internetu.... |
|
|
PB94 |
Odgovorio 09.08.2019 02:51
|
![]() Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 10.07.2018 02:55 Lokacija: Beograd |
Gospodine Miroljube, mozete li mi objasniti zasto je Bog dizajnirao ljude da su jedina bica na svetu koji imaju preferencije u fizickom izgledu dok je zivotinjama svejedno na koga naskacu, samo dok su suprotnog pola? Pratio sam Vasa izlaganja po pitanju kritererijuma za brak, i iako se slazem da je pitanje duha najvaznije, ipak ne bih mogao da ozenim devojku koja mi uz to nije privlacna u licu. Samo da kazem da za razliku od vecine muskaraca uopste ne gledam telo i golotinju, ali me lepota lica itekako privlaci makar devojka bila ufalsovana u tkaninu od glave do pete. Da li je i to demonizovanost? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2019 08:20
|
Afgo - poruka glasi: PoÅ¡tovani Miroljube, Želim da pohvalim tvoju debatu sa muslimanskim teologom. Želim da te upozorim od muslimana, odnosno ti nisi živio sa njima i ne znaÅ¡ koliku mržnju gaje prema nemuslimanima, odnosno Srbima. Oni hule na Isusa govoreÄi da on nije sin Božiji i da je samo poslanik. To je direktna hula na Boga. TakoÄ‘e ja vjerujem da su muslimani potrebni da se ispuni Božije proroÄanstvo na Ismailu koje kaže: „Ево, трудна Ñи и родићеш Ñина и даћеш му име ИÑмаило,* јер је ГоÑпод чуо за твоју невољу. 12 Рон ће бити дивљи човек. Његова ће Ñе рука диза- ти против Ñвакога и Ñвачија ће Ñе рука диза- ти против њега. Његови шатори биће пред лицем Ñве његове браће.†Управо то доживљавамо код муÑлимана да Ñе дижу против Ñваког и Ñвачија Ñе рука диже против њих. У неким преводима поше "биће човјек убојица", док у овом новом преводу пише "он ће бити дивљи човек". Ја вјерујем да Ñу муÑлимани ИÑмаилови потомци, неразумни у Божијој промиÑли ради поправљања Јевреја који Ñу окружени непријатељÑки наÑтројеним братÑким народом који жели да их иÑтреби. ОÑим тога док је Мухамед уÑтоличавао Ñвоју влаÑÑ‚ мачем и на иÑти начин ширио Ñвоју религију, ИÑÑƒÑ Ñ˜Ðµ ширио ријечи братÑке љубави и опроÑта. ИÑÑƒÑ Ñ˜Ðµ поднио жртву за Ñве наÑ. МуÑлимани Ñу тога веома ÑвјеÑни али о томе Ñе не говори. Такође, Мухамед је био човјек који је имао више жена. Његова најмлађа жена је била још дијете док је он био Ñтарац. По мени то није природно и Ñматрам то педофилијом. Такође чињеница да муÑлимани вјерују у Ñудбину оÑпорава Божију љубав и Ñлободну вољу коју нам је дао да Ñами бирамо добро или лоше. Вјером у Ñудбину муÑлимани оправдавају Ñве лоше што им Ñе догоди и Ñве лоше што ураде. ОдраÑтао Ñам међу муÑлиманима и већина их није побожна већ паганÑки одгојена, људи који вјерују у многе натприродне феномене, вјештичарења, легитимно им је курварÑтво и наÑиље над женама. Ðигдје ниÑам видио толику мржњу него као код муÑлимана. И из ове твоје дебате Ñа муÑлиманÑким теологом Ñе види количина бијеÑа у коментарима. Ðадам Ñе да ће понека гладна душа разумјети концепт који заÑтупаш. У Ñваком Ñлучају храбра одлука да Ñе упуÑтиш у дебату Ñа њима. Ипак миÑлим, надам Ñе да гријешим али ради упозорења, да ти не разумијеш муÑлимане и да Ñи превише благонаклон према њима да не кажем наиван. У изјашњавању Ñвоје вјере они Ñу фанатични, без љубави, нетолерантни и на крају Ñве Ñе Ñводи на мржњу према другима. Vecina ljudi u svim narodima je polupana, i zato je vazno ono sto Isus kaze: "Oko je videlo telo..." Mi treba da prepoznajemo medju ljudima ono sto je dobro kod njih i to da podsticemo, i da dobre ljude ohrabrujemo da budu jos bolji. Ja dobijam godinama pisma od muslimana koji se pohvalno izrazavaju o onome sto radim. Ovaj Dzevad Golos i njegova ekipa, koju sam upoznao, su sjajni momci, korektni, vaspitani, i to su pravi muslimani, a takvih ima mnogo. Zato je vazno da ne generalizujemo i da sve ljude trpamo u isti kos na osnovu onog loseg sto smo videli kod nekih ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2019 08:24
|
crnitrn - poruka glasi: Шта треба за упоредни превод библије. Својевремено организована је акција за ÑрпÑко-хебрејÑки речник ако је до пара можемо иÑто тако? Nema potrebe za uporednim prevodom, postoji na engleskom, u pitanju je ogroman posao, da se pravi konkordans itd. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2019 08:24
|
loopus74 - poruka glasi: Mozes li ukratko da kazes ko je Aleksandar Medvedev, autor "Tajne biblije", posto ne mogu da nadem u knjizi koju si postavio, a nema ni na internetu.... Ne znam, nisam istrazivao. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2019 08:27
|
PB94 - poruka glasi: Gospodine Miroljube, mozete li mi objasniti zasto je Bog dizajnirao ljude da su jedina bica na svetu koji imaju preferencije u fizickom izgledu dok je zivotinjama svejedno na koga naskacu, samo dok su suprotnog pola? Pratio sam Vasa izlaganja po pitanju kritererijuma za brak, i iako se slazem da je pitanje duha najvaznije, ipak ne bih mogao da ozenim devojku koja mi uz to nije privlacna u licu. Samo da kazem da za razliku od vecine muskaraca uopste ne gledam telo i golotinju, ali me lepota lica itekako privlaci makar devojka bila ufalsovana u tkaninu od glave do pete. Da li je i to demonizovanost? Naravno da treba da gledas i da li je devojka lepa, jer samo zdrave devojke su lepe. Gledajuci njenu lepotu gledas njeno zdravlje, i fizicko i duhovno. Lepa devojka nije namcor, nego joj lice sija od lepote karaktera. Zivotinje nemaju slobodnu volju, nego su kao polu-roboti, i za njihovu reprodukciju nisu bitni kriterijumi kao kod ljudi. Covek mora da pazi s kim se zeni da ne nagrabusi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.08.2019 08:29
|
Mattathias - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: [quote]nikola je napisao: postoji li link za materijale: -su�tina i poreklo �ivota -za�to nevini stradaju Evo linkova: - Poreklo i sustina zivota: http://www.cps.or...ustina.zip - Zasto nevini stradaju http://www.cps.or...nevini.zip Poštovani, Da li može neko da ažurira gore navedene linkove ili možda posjeduje ove tekstove? To su stari linkovi sa ekstenzijom yu samo promeni umesto cps.org.yu u cpr.org.rs |
|
|
Samson7 |
Odgovorio 09.08.2019 12:06
|
![]() Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 05.11.2018 15:10 Lokacija: Modrica |
https://www.youtu...eIcAtneYrw
![]() |
|
|
SkenderVuk |
Odgovorio 09.08.2019 17:49
|
![]() Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 16.04.2019 22:04 Lokacija: Sremska Mitrovica, Srbija |
Pozdrav svima, ukoliko domaćin dozvoljava hteo bih da postavim sliku koju sam napravio. U pitanju su slike sa osvetljenjem (male LED sijalice na baterije su zalepljene za platno iznutra i tu se takoÄ‘e u jednom uglu nalazi prekidaÄ kojim palite i gasite sijalice.) Slika takoÄ‘e poseduje drveni ram, a dimenzije su 43,5cm x 32cm. UraÄ‘ena je u fotoÅ¡opu pa odÅ¡tampana na tankom platnu. Na slici je prikazan citat Tomasa Edisona "Samo 5% ljudi misli, 10% misli da misli, a ostalih 85% bi radije umrlo nego da misli." Zato upali lampicu, koje ovde (Edisonove sijalice) simbolizuju ukljuÄivanje mozga i razmiÅ¡ljanje. Ispod možete videti kako izgleda kada su upaljene, a kako kada su ugaÅ¡ene sijalice. Lepo se vidi u mraku kada se svetlo u sobi ugasi a sijalice na slici upale. Toliko, ukoliko je neko zainteresovan za ovu sliku, neka mi se javi na pm.![]() ![]() ![]() Izmenio/la SkenderVuk na 09.08.2019 20:49 |
|
Predji na forum: |