pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.10.2019 08:34
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22841 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dejan Jokovic - poruka glasi: Nakon pada u greh,Bog je kaznio Adama i Evu ,a zmiji je rekao da ce gmizati zauvek i gutati prasinu,tako je kaznio.Zanima me da li zaista zmija guta prasinu ili ne? Kako ovo shvatiti?Takodje me zanima i razlog postojanja i stvaranja opasnih insekata i ameba.Postoji ameba naegleria fowleri koja moze kroz nos udahom jakim vode koja je zarazena u vertikalnom polozaju da dodje do mozga i tu postaje smrtonosna,jede mozak.Zasto su stvorena takva bica ili ona nisu bila takva na pocetku? "Gutati prasinu" je stilska figura koja oznacava da neko ko je, verovatno mogao da leti (kao zmija nekada), sada ce gmizati po zemlji, po prasini (gutati prasinu, umesto da jedri po nebesima). Nakon covekove pobune protiv Boga, od prijateljski nastrojenih zivotinja nastale su mnoge neprijateljske, sto je upozorenje coveku da se pazi, jer su neprijatelji svuda oko nas (pre svega demoni i demonizovani ljudi), i da se treba paziti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.10.2019 08:38
|
![]() Super Administrator Odgovori: 22841 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zorank - poruka glasi: [https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=506080540229265&id=100024819692546 Povoljno putovanje u Izrael. Ide se u Budimpeštu (50eura povratna autobus) na aerodrom do Izraela (150 eura povratna), putno osiguranje i doplata za jednikrevetnu sobu ko hoće. To je na ovu cenu Zna li neko nešto o ovom fb profilu tj organizatorima Po ovoj ceni mozes i sam da kupis avio kartu preko interneta, ali treba tamo da te neko prevozi do lokaliteta, da jedes, da budes negde smesten. Po meni, najjeftinija opcija je da podje nekoliko ljudi, iznajmi apartman preko Airbnb (moze da se nadje u Jerusalimu krevet vec od 10-14 dolara za noc), hrana se kupuje u samoposluzi, i da se iznajmi auto koji kosta oko 250 evra za sedam dana, plus benzin jos oko 200-300 evra, ulaznice na lokalitete su oko 5-10 evra (ima par lokaliteta gde se placa ulaz), zicara na Masadi je oko 15 evra. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.10.2019 08:49
|
sergej123 - poruka glasi: Ових дана је уз одобрење Ñекретаријата за урбанизам града Београда порушена кућа Драже Михаиловића на Звездари у којој је живио до 1941. године, и на том мјеÑту Ñе подиже нека одвратна зграда. 1. Зар то влаÑÑ‚ није могла Ñпријечити? Naravno da je vlast to mogla da spreci, ali zasto bi, kad se za Drazu niko ne interesuje (tek retki pojedinci). Dalje, od te kucice ne bi mogao da se napravi muzej jer je mala. Zatim, Draza je rodjen u Ivanjici, a tamo postoji njegov spomenik. Dakle, postoji vise faktora koji su odlucili da se kuca ipak srusi, to je moje misljenje. Sigurno i da Vucic ne sme mnogo da srbuje oko tih stvari jer je na takvoj funkciji a ove druge oko njega to ne interesuje. 2. Да ли влаÑÑ‚ може ÑпровеÑти бруталне казне нпр за бацање Ñмећа у природу, ријеке итд, или Ñе влаÑÑ‚ ни толико не пита у Ñвојој држави? Ðије ваљда да Ñу и ове 2 Ñтвари чињење уÑтупака ÑвјетÑким аждајама и "куповина мира" Nije sve "cinjenje ustupaka svetskim azdajama", na mnogim mestima moras da popustas narodu da se ne buni. Ko se buni zbog smeca? Bunis se ti, ja i minorna manjina, a vecina baca smece i pravi djubre. I sad da im uvedes kazne, to je kao kada bi im uveo kazne za alkoholisanje ili drogiranje. Takvi zakoni (o spoljnoj higijeni) mogu da se uvode u "utvdjenim demokratijama" gde nema potrebe da se menja vlast i gde su ljudi skroz razvaljeni, pa i da se bune i da se ne bune, sve opcije na politickoj sceni su demokratske (satanske). U Srbiji, vlast mora da pazi i sta ce da kazu svetske azdaje koje nam namecu satanokratiju, a i sta ce rulja da kaze, jer ako pocnes da zavodis red, odmah ce Blic i svetski mediji da urlaju kako se u Srbiji "krse ljudska prava", a rulji ne treba mnogo da izadje na ulice da se buni. Pogledaj samo ove polupane taksiste kojima smeta sto ljudi hoce da imaju bolji prevoz preko internet aplikacije. Ne zelim ovim posanjem da opravdavam vlast, mnoge stvari mogu mnogo bolje, ali situacija u Srbiji je specificna u odnosu na ostali razvaljeni svet po mnogim pitanjima. |
|
|
Delije |
Odgovorio 13.10.2019 12:09
|
![]() Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 15.05.2019 17:09 Lokacija: Beograd |
Sta je vise stetnije nes kafa ili obicna kafa? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.10.2019 20:02
|
Nes kafa je mnogo stetnija. |
|
|
DjujicPopo |
Odgovorio 13.10.2019 23:51
|
![]() Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 24.05.2018 20:57 Lokacija: Брчко |
https://www.srbij...2019-10-09 GoveÄ‘i doktor МудроÑÑ‚ је Ñклањати Ñе од зла.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.10.2019 05:58
|
Ovde na forumu sam reklamirao jednog tipa koji prodaje falafel i raznosi po kucama, a nije iz Beograda. Sada je ovaj tip napravio integralne palacinke ili tortilje, dakle od integralnog brasna, koje imaju 15 puta vecu hranljivu vrednost od palacinki od belog brasna (u belom brasnu ima samo 7% hranljivih sastojaka iz zita). Palacinke se pakuju u vakumiziranom pakovanju i mogu da se salju postom ili kurirskom sluzbom, i da tako upakovane ostanu sveze najmanje 5 dana, a mozda i vise. Dakle, mogu da se poruce, a onda stave u zamrzivac, i potrebi izvade, malo zgreju na tiganju i jedu sa filom po zelji. Ja sam ih probao i zaista su vrhunske. Evo informacija za narucivanje: Manja palacinka, precnik 25cm, pakovanje 5 kom - 140 din Manja palacinka, precnik, 25cm, pakovanje 10 kom - 250 din Veća palacinka, precnik 30cm, pakovanje 5 kom - 160 din Veća palacinka, precnik 30cm, pakovanje 10 kom - 290 din Telefon za narucivanje: 060-167-4409 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.10.2019 06:25
|
Sva predavanja iz Alef i Bet kursa hebrejskog jezika su ponovo postavljena na YouTube tako da se mogu koristiti na vec postojecem linku: http://www.cps.or...rejski.htm |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.10.2019 14:47
|
https://www.youtu...BJsK-_RRt8 |
|
|
SkenderVuk |
Odgovorio 14.10.2019 17:53
|
![]() Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 16.04.2019 22:04 Lokacija: Sremska Mitrovica, Srbija |
Moj novi YT kanal, sa prevodima video materijala na temu nauÄne zasnovanosti "koncepta stvaranja", nasuprot evoluciji. https://www.youtu...l-vbHsIRD8 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.10.2019 18:12
|
SkenderVuk - poruka glasi: Moj novi YT kanal, sa prevodima video materijala na temu nauÄne zasnovanosti "koncepta stvaranja", nasuprot evoluciji. https://www.youtu...l-vbHsIRD8 Bravo, odlicno uradjeno! |
|
|
princ7 |
Odgovorio 14.10.2019 19:19
|
![]() Član Odgovori: 124 Pristupio/la: 22.03.2017 13:45 Lokacija: Nepoznata |
https://youtu.be/... |
|
|
aleksandar996 |
Odgovorio 14.10.2019 22:58
|
![]() Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 21.01.2019 14:36 Lokacija: Beograd |
Na ovom kanalu se nalaze zasad, jevanđelje po Mateju i deo jevanđelja po Jovanu na hebrejskom jeziku(naravno prevod sa grckog jezika), za svako poglavlje jedan klip. Tekst koji je korišćen : Modern Hebrew New Testament https://www.youtu...S4X9a0xJxA Izmenio/la aleksandar996 na 14.10.2019 23:11 |
|
|
DM87 |
Odgovorio 15.10.2019 09:40
|
![]() Član Odgovori: 179 Pristupio/la: 11.04.2009 23:42 Lokacija: Nepoznata |
ШУКОВИЋ, РиÑто, 1885-1939 Hodža zaklinje na vjernost muslimane srpske vojske https://i.redd.it...akhs31.jpg http://digital.bm...s/view/898 |
|
|
loopus74 |
Odgovorio 15.10.2019 10:52
|
![]() Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 27.09.2018 21:35 Lokacija: ViÅ¡njica, Beograd |
Zdravo živo Miroljube, - Zanima me da li proces pasterizacije ima neke posebne Å¡tetnosti na proizvod koji se tretira? Koliko mi je poznato pasterizacija je tretiranje nekog proizvoda na temperaturi od 50,60 celzijusa kako bi se uniÅ¡tili odreÄ‘eni mikroorganizmi koji doprinose bržem kvarenju hrane... - Pogledao sam neke tvoje odgovore na temu kvantne medicine, gde si rekao da je to satanizam, pa me zanima da li: satanskim medicinskim tehnikama nazivaÅ¡ one gde se ljudima nudi neko izleÄenje bez ikakvog truda i napora pacijenta. Da li je to u pitanju? Pitam, jer, iako nisam biolog, zvuÄi mi uverljivo da ćelija ima neku svoju ''radnu temperaturu'' pa ako je ta temp ispod ili iznad vrednosti to onda ukazuje na neke degenerativne ili upalne procese, kao i to da postoje odreÄ‘ene frekvencije na kojima zdrave ćelije rade .... ako mogu da te zamolim da daÅ¡ malo viÅ¡e obrazloženja zaÅ¡to to sve po tvom miÅ¡ljenju nema pojma - Isto me zanima i zeolit, za koji sam takoÄ‘e video da ne dajeÅ¡ 5 para, ali me zanima tvoje obrazloženo miÅ¡ljenje po tom pitanju ... zaÅ¡to misliÅ¡ da zeolit kad se rastvori u vodi nema svojstva da privuÄe i apsorbuje otrove i druge loÅ¡e sastojke kojima su biljke izložene iz zemlje, vazduha, pesticida itd - Å ta misliÅ¡ o korišćenju gline, kako neki preporuÄuju, da se s vremene na vreme razmuti u ÄaÅ¡i vode i popije - Da li postoji neki pouzdan naÄin da se koliko toliko iz kore pomorandže ili limuna izbace svi otrovi koji se u istoj nalaze ... da li bi duže nalaženje u pomorandže ili limuna u vodi doprinelo odgovarajućem Äišćenju kore |
|
|
BezStraha |
Odgovorio 15.10.2019 11:57
|
![]() Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 25.06.2018 01:15 Lokacija: Beograd |
https://www.teleg...pred-skole |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.10.2019 12:01
|
Film "U našim rukama - bitka za Jerusalim" (1. deo) https://drive.goo...p=drivesdk Uskoro objavljujemo prevod i drugog dela. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.10.2019 12:09
|
loopus74 - poruka glasi: Zdravo živo Miroljube, - Zanima me da li proces pasterizacije ima neke posebne Å¡tetnosti na proizvod koji se tretira? Koliko mi je poznato pasterizacija je tretiranje nekog proizvoda na temperaturi od 50,60 celzijusa kako bi se uniÅ¡tili odreÄ‘eni mikroorganizmi koji doprinose bržem kvarenju hrane... Na toj temperaturi se ubijaju mnogi vitamini, to je problem. - Pogledao sam neke tvoje odgovore na temu kvantne medicine, gde si rekao da je to satanizam, pa me zanima da li: satanskim medicinskim tehnikama nazivaÅ¡ one gde se ljudima nudi neko izleÄenje bez ikakvog truda i napora pacijenta. Da li je to u pitanju? Pitam, jer, iako nisam biolog, zvuÄi mi uverljivo da ćelija ima neku svoju ''radnu temperaturu'' pa ako je ta temp ispod ili iznad vrednosti to onda ukazuje na neke degenerativne ili upalne procese, kao i to da postoje odreÄ‘ene frekvencije na kojima zdrave ćelije rade .... ako mogu da te zamolim da daÅ¡ malo viÅ¡e obrazloženja zaÅ¡to to sve po tvom miÅ¡ljenju nema pojma Kvantna medicina je povezana sa "energijama" i pacijent se spoji na neki miki maus instrument i onda mu taj instrument sve kaze o bolesti, o problemima u familiji... klasican satanizam. - Isto me zanima i zeolit, za koji sam takoÄ‘e video da ne dajeÅ¡ 5 para, ali me zanima tvoje obrazloženo miÅ¡ljenje po tom pitanju ... zaÅ¡to misliÅ¡ da zeolit kad se rastvori u vodi nema svojstva da privuÄe i apsorbuje otrove i druge loÅ¡e sastojke kojima su biljke izložene iz zemlje, vazduha, pesticida itd Svaki usitnjen kamen (u vidu gline) ima osobine da moze da izvuce odredjene otrove, ali zeolit se najvise reklamira (kao glina) zato sto je redak, pa se neko dosetio da od njega napravi "lekovito sredstvo". Ja predlazem da se plodovi operu vodom, a ko hoce da izvlaci otrove sa glinom i zeolitom, neka potapa voce i povrce deset dana, ali to je majmunisanje i blejanje po meni. - Å ta misliÅ¡ o korišćenju gline, kako neki preporuÄuju, da se s vremene na vreme razmuti u ÄaÅ¡i vode i popije To je kao da jedes usitnjeni kamen. Ako mislis da je to normalno, samo jedi. - Da li postoji neki pouzdan naÄin da se koliko toliko iz kore pomorandže ili limuna izbace svi otrovi koji se u istoj nalaze ... da li bi duže nalaženje u pomorandže ili limuna u vodi doprinelo odgovarajućem Äišćenju kore Operes vodom i ne filozofiras mnogo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.10.2019 12:12
|
Bravo! |
|
|
Duka777 |
Odgovorio 15.10.2019 13:12
|
![]() Član Odgovori: 113 Pristupio/la: 03.10.2019 13:38 Lokacija: Crna Gora |
https://filmos.or...ght-below/ Film uradjen po istinitom dogadjaju o grupi pasa haskija, koji ostaju zarobljeni na Antarktiku i pokusavaju da prezive na -50... |
|
Predji na forum: |