Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
trilogyopus - poruka glasi:
Pozdrav!
U svojim nastupima se žestoko obračunavate sa homoseksualcima i uopšte po vašem mišljenju sa svim seksualno devijantnim ponašanjima... Čime dokazujete da ovakve osobine nisu urođene ili nasljedne?

Covek moze da ima sklonost ka nekom devijantnom ponasanju, koju je nasledio od od svojih roditelja. Iz genetike odlicno znamo da devijantne sklonosti nastaju kao posledica nezdravog i destruktivnog nacina zivota, koji genetski moze da se prenese na potomstvo. Ipak, vecina homoseksualaca je prihvatila takav stil "zivota" jer je naopako vaspitana, odnosno nisu imali adekvatno kucno vaspitanje pa su potpali pod uticaj destruktivnog drustva koje promovise sve oblike nemorala. I u slucaju da osoba nasledi SKLONOST ka homoseksualizmu, ta sklonost moze da se pobedi zdravim nacinom zivota, kao i sve druge lose sklonosti (ka alkoholizmu, nasilju, itd).

Na koji način ne ugroziti njihova prava i počiniti diskriminaciju a ipak se boriti protiv ovakvih ponašanja?

Covek koji izabere da zivi kao homoseksualac je bolestan covek, a bolestan covek ima pravo da se leci, a ne da svoju bolest prikazuje kao normalno ponasanje.

Šta učiniti sa takvim osobama? Koje individualne ili društvene akcije preduzeti?

Ja nisam vlast da preduzimam zakonekse mere prema njima. Zakon smatra bolest homoseksualizma necim normalnim, a nama koji smo zdravi jedino preostaje da pokusamo homoseksualcima objasnimo da je njihov zivotni stil teska duhovna bolest koja ih vodi u tesko stradanje, i da pokusamo da im pomognemo da se izlece.

Kakav stav zauzeti prema takvim osobama koje žele da budu društveno afirmisane po svakom pitanju ali ne žele ili ne mogu da se promjene?

Ne postoje slucajevi koji "ne mogu" da se promene. Postoje samo oni koji "nece" da se promene. U teokratskoj dravi bi takvi ljudi bili stavljeni u karantin, zajedno sa svim drugim osobama koje NECE da se normalno i zdravo ponasaju, i koji zele da ugrozavaju ljude oko sebe. U demokratskim drzavama mozemo jedino da se sklanjamo uticaja takvih osoba, sto ce vremenom biti sve teze i teze, posto ce uskoro cela planeta postati kao Sodom (sve strukture vlasti ce biti pod kontrolom homoseksualaca i njihovih simpatizera).

Kako spriječiti njihovo (ovakvih pojava) nastajanje?

Isto kao i svaku drugu bolest - adekvatnom edukacijom i zakonima. Imas o tome detaljnije u mojoj knjizi "Osnovi teokratije" koju mozes da skines na donjem linku:

http://www.cps.or...ige/ot.pdf
 
prognozer
Poštovani Miroljube, već godinu dana proučavam vaš izvrstan web site, kao i američke kreacionističke web siteove. Međutim, vaša video predavanja su vam stara i po 10 godina (iako ih rado gledam ponovo i ponovo). Da li bi ste što izmjenili u činjenicama-argumentima danas u odnosu pred 10 godina i koje bi to bile? Možda da napravite neku podstranicu sa korekcijama? Npr. ovdje dolje je link koji sugerira kreacionistima koje argumente da izbjegavaju (npr količina kozmičke prašine na mesecu itd.), a na ovom siteu nije to adresirano.
http://www.answer...entist.asp
http://www.answer...e-dont-use
 
Miroljub Petrovic
trilogyopus - poruka glasi:
Rekli ste...To je istorijski poznata pozitivna osobina Muslimana da dozvoljavaju autonomiju drugim narodima i monoteistickim religijama koji zive u njihovoj drzavi, postuju zakone drzave i placaju porez, tako da ti narodi bezbedno zive u islamskim zemljama.

Da li se i na koji način ovakva vaša teza može povezati sa situacijom u Bosni i Hercegovini?

Bosna i Hercegovina nije islamska zemlja, vec zemlja pod okupacijom EU, tako da ta paralela ne postoji. Pored toga, Muslimani u Bosni su vecinom sekularni, a manji deo je religiozan kao Muslimani u Iranu. Muslimanski deo Bosne vise lici na Tursku, a Turska je vise lici na Nemacku i Ameriku, nego na Iran.
 
Miroljub Petrovic
Roy - poruka glasi:
slažem se sa vašim pogledom na zdrav brak, ne okrivljujem bibliju, ali neču ni trvditi da je došlo do polnog odnosa između brata i sestre nego ču to jednostavno vjerovat Bogu na riječ, jer je On izvor pravednosti i čistoče, sve ovo što ste vi meni objasnili izašlo je iz vaše glave ili nekog drugog teologa, to može biti samo jedna od teoloških teorija, kao što znamo postoje dva izvještaja o stvaranju..znači prvi i drugi, aj vi meni sad objasnite(jer stvarno neznam) zašto bi Bog dao Mojsiju da zapiše dva izvještaja, a ne samo jedan, jer kad bi bio jedan, onda bi ta vaša teorija vrijedila, a ovako samo dolazi u obzir, nemožete biti toliko samouvjereni...

Postoji opsti izvestaj Stvaranja sveta, i detaljan opis Stvaranja coveka. Tu nema nikakve kontradikcije. Na stvaranje coveka je postavljen poseban akcenat jer je to vazno za nas. Detalji stvaranja Marsa i Urana nisu bitni za nas.
 
Miroljub Petrovic
prognozer - poruka glasi:
Poštovani Miroljube, već godinu dana proučavam vaš izvrstan web site, kao i američke kreacionističke web siteove. Međutim, vaša video predavanja su vam stara i po 10 godina (iako ih rado gledam ponovo i ponovo). Da li bi ste što izmjenili u činjenicama-argumentima danas u odnosu pred 10 godina i koje bi to bile? Možda da napravite neku podstranicu sa korekcijama? Npr. ovdje dolje je link koji sugerira kreacionistima koje argumente da izbjegavaju (npr količina kozmičke prašine na mesecu itd.), a na ovom siteu nije to adresirano...

Biblija je stara 2000 godina pa joj nista ne fali. Moja prva predavanja su stara 10 godina, a poslednja nekih par meseci. U onim predavanjima od pre 10 godina je sve na mestu, jedino sto danas imam sira znanja oko nekih detalja, sto ne menja celu sliku. To sto neki kreacionisti "preporucuju" da se izbegavaju neki dokazi je zato sto zele da se dodvoravaju evolucionistima i da ispadnu "samokriticni". Tako su naucni sa ICR-a nekada podrzavali Dzentrija, a sada ga ne podrzavaju, sto je skroz neozbiljno i bez ijednog valjanog dokaza. Ali to su sitnice. Generalno, kreacionizam je superioran u odnosu na neozbiljnu teoriju evolucije, a to sto postoje neslaganja medju nekim kreacionistickim naucnicima oko nekih pitanja uopste ne menja celu sliku vezano za pitanje nastanka ovog sveta i autenticnosti Biblije.
 
Miroljub Petrovic
jabula1 - poruka glasi:
Otkuda u Knjizi o Jovu, nonsalantan razgovor izmedju Boga i Sotone?
Dosao Sotona pred Gospoda, zajedno sa sinovima Bozjim, pa ga Bog pita sta radi, on njemu odgovara, i onda zapocnu razgovor o Jovu.
To vise lici na razgovor prijatelja.

To je "nonsalantan" razgovor za tebe koji ne poznajes hebrejski jezik i sklon si da pronalazis mane Bibliji.
 
Miroljub Petrovic
Jedan od clanova foruma je uradio prevod videa o onom izraelskom vojniku i postavio je prevod na donji link:

http://rapidshare...d.rar.html

Hajde, neka neko ubaci prevod u taj video i neka ga postavi na YouTube, ili neka ga okaci na hotfile.com pa cemo mi da ga postavimo na YouTube.
 
Pirke
Na ikonama se Gospod Hristos prikazuje sa oreolom oko glave i neka tri slova,sta znace ta tri slova?
I ovo je jedan veoma intereantan tekst,jel moze komentar:
http://www.dveris...st/1775171
"Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
 
ALEX
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
ALEX - poruka glasi:
http://www.youtub...CmSFI9vAic

Iskustvo jednog Izraelskog vojnika iz rata u Gazi! Ovo stvarno treba pogledati!!!

Video je odlican. Hajde kad ti se toliko svidja, prevedi ga, titluj i postavi na YouTube, jer vecina ne razume sta covek prica. Ili prevedi pa posalji prevod, a ja cu dati nekome da ubaci titl i postavi na YouTube.


http://www.youtub...i5mf_yEjss
Video sa titlovima!
 
Idjosko84
Džinovska glava faraona Amenhotepa Trećeg, isklesana u crvenom granitu pre 3.000 godina, pronađena je u njegovom hramu u Luksoru, saopštilo je egipatsko ministarstvo kulture.
[img]http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/621/v162104p0.jpg[/img] is not a valid Image.
"Glava visoka dva i po metra pronađena je netaknuta", navodi se u saopštenju šefa odeljenja za antikvitete Zahija Havasa.

"To je remek-delo velike umetničke vrednosti, kraljev portret prefinjenih i mladalačkih crta lica", dodao je Havas.

Na glavi su još tragovi crvene boje, a ona se nalazila na visokoj statui koja je kralja predstavljala u stojećem položaju, ruku prekrštenih na grudima, sa kraljevskim insignijama u rukama", precizirao je šef misije koja je je otkrila skulpturu.

Amenhotep Treći, koji je vladao Egiptom između 1390. i 1352. godine pre nove ere, bio je otac Ahenatona zvanog i "faraon jeretik" koji se smatra pretečom monoteizma jer je pokušao da nametne kult samo jednog boga, Atona.

Rec je o Mojsiju, zar ne?
 
Miroljub Petrovic
Pirke - poruka glasi:
Na ikonama se Gospod Hristos prikazuje sa oreolom oko glave i neka tri slova,sta znace ta tri slova?

Ne znam.

I ovo je jedan veoma intereantan tekst,jel moze komentar:
http://www.dveris...st/1775171

Odlican tekst, nema sta da se komentarise.
 
Miroljub Petrovic
ALEX - poruka glasi:
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
ALEX - poruka glasi:
http://www.youtub...CmSFI9vAic

Iskustvo jednog Izraelskog vojnika iz rata u Gazi! Ovo stvarno treba pogledati!!!

Video je odlican. Hajde kad ti se toliko svidja, prevedi ga, titluj i postavi na YouTube, jer vecina ne razume sta covek prica. Ili prevedi pa posalji prevod, a ja cu dati nekome da ubaci titl i postavi na YouTube.


http://www.youtub...i5mf_yEjss
Video sa titlovima!

SVAKA CAST! VODIM TE NA PICE U JERUSALIM!
 
prognozer
Poštovani Miroljube, kad će biti moguće nabaviti knjigu Matematika i Biblija na latinici? To je jedina knjiga od svih vaših u ponudi koja je na ćirilici, pa eto pitam za sebe i svoju majku, jer nas ta jako zanima, a ne čitamo dobro ćirilicu.
 
Miroljub Petrovic
prognozer - poruka glasi:
Poštovani Miroljube, kad će biti moguće nabaviti knjigu Matematika i Biblija na latinici? To je jedina knjiga od svih vaših u ponudi koja je na ćirilici, pa eto pitam za sebe i svoju majku, jer nas ta jako zanima, a ne čitamo dobro ćirilicu.

Prebaci je iz pdf-a u word fajl, pa onda u latinicu. Ne znam kada ce to doci na red da radimo.
 
Konstantin
http://www.youtub...DZvNBNcqz4

Film "Jevreji nasi sugradjani" autor: Jevrejski istorijski muzej Beograd
 
jovannovibeograd
http://www.youtub...zdhBo4pbgE
 
Miroljub Petrovic
jovannovibeograd - poruka glasi:
http://www.youtub...zdhBo4pbgE

Dobar video.
 
ShehEl
Miroljube u videu urbana opasnost onaj deda koristi solarnu energiju za elektricnu struju.
Zanima me da li moze npr od te solarne energije istovremeno da radi frizider,pec,ves masinu i sporet i svetlo npr u jednoj sobi.
Znaci znam da moze sporet na drva itd.
Samo pitam imate li takvu info jeli moguce to danas solarnom energijom?
I jos onaj covek tamo u tom videu pokazuje svoja elektricna kola i uredjaje!!!
Da li moze kako da se odradi da jedno domacinstvo dobija elektricnu energiju full set,od jednog npr potoka iskoristavanjem nagiba ili protočnom moci vode?
Shemaiah
 
nikola
kako cenite ovu vest http://www.glas-j...ih-svedoka sta bi trebalo to da znaci, primer kada su Slobodana Milosevica svrgavali sa vlasti bilo je tada mnostvo politickih organizacija od kojih su mnoga imala masonske simbole, to me podseca sad na ovo
 
SasaBD
Poštovanje Miroljube!

Da li preporučujete da se piju čajevi, koliko dnevno i koji su najbolji generalno za zdravlje?
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.62 sekundi!