Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Jerusalim997
Evo kako americki Indijanci vide buducnost Amerike i propast modernog coveka. Neka ucenja su im bliska Biblijskim, ali imaju i neke zablude kao sto su ucenja o svetu duhova, mnogobostvo... Ipak je zanimljivo cuti kako se odnose prema prirodi i kako zive u skladu sa njom.
http://www.youtub...7cylfQtkDg

Ovaj video govori o vodjstvu i odgovornosti kod ljudi, o lecenju prirodnim lekovima, zdravom razumu...
http://www.youtub...re=related
 
nikola
http://www.kurir-...za-dorucak
spisak dodataka hrani izazivaca bolesti
Izmenio/la nikola na 23.04.2010 18:45
 
Pirke
http://www.dveris...st/1808039
Vrlo dobar govor od vrlo dobre novinarke!
"Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
 
Miroljub Petrovic
23. 04. 2010.
HRISCANSKI CIONISTI U POSETI IZRAELU

Na skupu koji je odrzan u Jerusalimu pre dva dana hriscani iz celog sveta, koji sebe nazivaju cionistima, izrazili su svoju podrsku nezavisnosti i suverenitetu Izraela. Organizator skupa je svestenik iz Teksasa koji vodi crkvu iz San Antonia, koja ima 19.000 clanova i pasionirano je pro-izraelska.

"Cirajuci Bibliju dosli smo da zakljucka da je cudesna obnova Izraela u 20. veku znak priblizavanja jedne nove epohe u istoriji nase planete. Ocekujemo dogadjaje bez presedana u istoriji sveta, a kljucna tacka sporenja u tom predstojecem sukobu bice odnos prema Izraelu," izjavio je gospodin Hagbee, koji je otvorio ovaj skup.

Skupu su prisustvovali mnogi Jevreji, pa cak i ortodoksni, koji su uprkos teoloskim nesuglasicama ipak na kraju bili zadovoljni desavanjima na sastanku. "Prijateljstvo pojedinih hriscanskih zajednica je iskreno i ne treba njihovo zalaganje za Izrael odmah tumaciti prozelitiskim razlozima. Izrael ima malo pravih prijatelja u svetu i zato treba ceniti svakoga ko iskreno zeli da pomogne," izjavio je predstavnik jedne ortodoksne zajednice u Jerusalimu nakon skupa.

Na skupu su govorili premijer Netanjahu i gradonacelnik Jerusalima Nir Barkat, sto ukazuje da Izrael pridaje veliku vaznost saradnji i prijateljskim odnosima sa hriscanima koji podrzavaju nezavisnost i slobodu drzave Izrael.

Hriscanski svestenik Hagee je pozvao predsednika Obamu da ne ugrozava prijateljske odnose SAD i Izraela i na zavrsetku govora citirao biblijske stihove koje Bog izgovara Avramu: "Blagosiljacu one koji tebe blagosiljaju, a proklinjacu one koji te proklinju." "Stihovi se nista manje ne odnose na danasnji Izrael nego sto su se odnosili na osnivace izabranog naroda," kazao je Hagee.

Za vise informacija o vestima iz Izraela posetiti sajt:

http://www.vestii...net16.net/
 
Miroljub Petrovic
instudio1 - poruka glasi:
Toni Radić
PLJESKAVICA OD PÅ ENICE
http://www.vimeo....

Zahvaljujem se momcima iz In Studija koji stavljaju linkove za emisije sa kuvarom Tonijem Radicem, ali molio bih da ubuduce linkove postavljaju na nas rezervni forum gde se stavljaju razna izdanja CPS-a.
 
Miroljub Petrovic
minaa - poruka glasi:
Profesore, posto mi niste odgovorili na jedno pitanje, rekli ste da to potrazim na ovih 700 stranica !!! (valda to nekima dodje LAKSE ), bas sad hocu da procitam sve, od prve!

Neke opsirnije odgovore, na koje sam odgovorio vise puta, ne mogu da ponavljam jer imam puno posla, a i nema smisla da opterecujemo forum jer je velika vecina posetilaca foruma procitala sve od pocetka. Kada ne bih racionalno koristio svoje vreme i energiju, nikada nista u zivotu ne bih stigao da uradim.

Pomenuli ste da je za vas kurvarstvo kad dvoje imaju odnose a nisu u braku...

O tome sam vec govorio u mojoj knjizi "Tajna srecnog zivota", mozete da je skinete na donjem linku:

http://www.cps.or.../tajna.pdf
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.04.2010 18:25
 
Pirke
Obavezno dodjite,prelepo ce biti,ja sam bio prosle godine i odusevio sam se!
http://www.youtub...GWjIdKOB-w

"Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
 
jateh
da li se u beogradskoj sinagogi odrzavaju sluzbe za sabat i ako da kada tacno?da li svako moze prisustvovati i da li postoje neki narociti propisi oblacenja za zene kao na primer marama ili tako nesto?
 
Miroljub Petrovic
helmut - poruka glasi:
Pitao bih Miroljuba šta misli da li bi bilo pravedno, pošto je genocid počinjen nad Jevrejima u Nemačkoj, da se jevrejska država posle Drugog svetskog rata formirala na delu teritorije današnje Nemačke?

Ja smatram da je to mogao biti način na koji se mogla Nemačka kazniti a Jevreji "nagraditi". Obaška smatram da je Palestinu trebalo urediti kao federalnu binacionalnu državu Jevreja i Arapa!

Ovako ispada da su Nemci prošli bez posledica za holokaust a Arapi kažnjeni.

Losi su ti zakljucci. Arapi su nagradjeni jer su dobili duhovnu svetlost preko Jevreja, a Nemci su kaznjeni jer su dobili demokratiju i duhovni genocid. Dalje, Bog je rekao gde ce da pravi svoju drzavu, a to nije teritorija Nemacke.
 
Miroljub Petrovic
jateh - poruka glasi:
da li se u beogradskoj sinagogi odrzavaju sluzbe za sabat i ako da kada tacno?da li svako moze prisustvovati i da li postoje neki narociti propisi oblacenja za zene kao na primer marama ili tako nesto?

Odrzavaju se sluzbe za Shabat. Mislim da su petkom u 19.30 (traje pola sata), i subotom u 9 ujutru (traje 2 sata). Svako moze da prisustvuje. Sredisnji deo je odredjen za muskarce, a bocni delovi za zene. Zene mogu da budu obucene i u pantalonama i u suknjama, dakle nema nekih posebnih ogranicenja. Podrazumeva se da ne mogu da ulaze u mini suknjama.
 
REDSTAR
http://www.youtub...wdej-Q0SCM
Gordan
 
Billy10
Evo jedne sjajne vesti za sve ljubitelje brvnara (kuca od drveta).

http://www.stecoc...

Nalaze se u Bijeljini i vrse isporuke za Srbiju, BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Svajcarsku i Austriji.
Jedna kuca od 50 m2 kosta 7000 eura s time da m2 kosta 125 eura.
Mnogo su ekonomicnije, jeftinije i pravi izbor za prirodni ambijent.
"Primati je lepo, davati je uzviseno".
 
Miroljub Petrovic
Na donjem linku mogu se pogledati lepi i pristojni odevni predmeti za zene, koji mogu da budu ideja onima koji su zainteresovani.

Islamska moda za zene
http://www.artiza...r-s/28.htm
 
Miroljub Petrovic
Stevan - poruka glasi:
G.Petroviću, imam nekoliko pitanja ako budete mogli da odgovorite. Gde se može kupiti Vaša knjiga "Osnovi teokratije"?

U knjizari Metafizika, Solunska 10, Beograd, tel. 011/292-0062 ili preko nekog od distributera u Srbiji i okolnim drzavama.
A mozes i da je skines na donjem linku:
http://www.cps.or...ige/ot.pdf

Je l` teokratija podrazumeva monarhiju, odnosno u kom obliku, ko je na vlasti? Crna Gora je bila jedno vreme u 19. veku teokratska država, ne?

Jeste monarhija u kojoj je Bog morarh (kralj). Crna Gora je jedno vreme bila teokratija, u vreme Scepana Malog, u 18. veku, a mozda jedno krace vreme i tokom 19. veka.

Kada ste govorili o raku na više mesta, dakle, da li treba svi muževi da budu obrezani, najviše iz medicinskih razloga?

Trebalo bi, ali to retko koga interesuje.

Da li žene, po Vašem mišljenju, treba da budu odevene kao muslimanke, ne možda doslovno, ili slično njima?

Zene treba da budu pristojno obucene, a muslimanke i Jevrejke su najpristojnije obucene.

I da li se biblijsko "Ko se mača lati, od mača će i umreti" odnosi i na svaki vid oružane borbe ili se ne odnosi na odbrambeni rat?

To se odnosi na stanje okupacije u kojoj robovi ne mogu da sude i da sprovode kaznjavanje, jer ce doci pod udar vlasti. To je kao kada bi u zatvoru zatvorenici uzeli pravdu u svoje ruke da jedni drugima presudjuju.
 
anton
http://www.vecern...nak-132231

Miroljube,šta mislišo ovome?
 
Miroljub Petrovic
anton - poruka glasi:
http://www.vecern...nak-132231

Miroljube,šta misliš o ovome?

Na donjem linku moze se pogledati sajt organizacije koja je vrsila pomenuta istrazivanje na planini Ararat u potrazi za Nojevom barkom:

http://www.noahsa...h.net/eng/

Podaci su vrlo interesantni, ali treba malo sacekati da bi stigle jos neke potvrde. Postoji mogucnost da su evolucionisti izmislili celu pricu da bi navukli religiozne ljude da nasednu na propagandu i da ih onda optuze da na isti nacin prihvataju i druge stvari. Moguce da je u pitanju zaista otkrice Nojeve barke, ali ponavljam, hajde da sacekamo jos malo. Interesantan je donji video sa njihovog sajta:

http://www.noahsa...o.php?id=5
 
SasaBD
Kako je barka dospela pod zemlju (koliko vidim oni su kopali da bi je nasli)?

Sta mislite o mogucnosti da je barka pronadjena pre 2 hiljade godina npr. i da su je zlocinacki narodi unistili (sakrili) da bi sakrili dokaze velike katastrofe (ovo je neko moje razmisljanje...), a samim tim i negirali bibliju?

 
Miroljub Petrovic
SasaBD - poruka glasi:
Kako je barka dospela pod zemlju (koliko vidim oni su kopali da bi je nasli)?

Vrh planine Ararat je pokriven snegom i ledom. Oni su kopali kroz led, a ne kroz zemlju.

Sta mislite o mogucnosti da je barka pronadjena pre 2 hiljade godina npr. i da su je zlocinacki narodi unistili (sakrili) da bi sakrili dokaze velike katastrofe (ovo je neko moje razmisljanje...), a samim tim i negirali bibliju?

Otkrice Nojeve barke nije potrebno da bi se prihvatio koncept koji Bog nudi. To sto pitas je hipoteticko pitanje - "sta bi bilo kad bi bilo". Postoje neki izvestaji da je nakon Prvog svetskog rata Staljin bombardovao planinu Ararat da bi unistio Barku, jer je bio ateista. Verovatno su i drugi zeleli da je uniste, ali oni ne mogu nista da urade ako Bog to ne dopusti.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.05.2010 10:38
 
Miroljub Petrovic
Soniks - poruka glasi:
Poštovanje profesore,
Hteo bih da vas pitam u vezi demona kad udje u coveka zašto se on najjčešće koliko sam ja primetio javlja u dva oblika tj u dva lica,jedan je agresivan gde se iskazuje kroz ubistvo, samoubistvo,kroz metal muziku,agresivne metalne bolesti itd,a drugi se javlja u prikrivenoj mirnijoj formi kroz povucenost,depresiju,propagiranje "laznog"mira,,kod poremecaj kod seksualnosti ili obozavanje nekih drugih stvari koje vode ka nekom"laznom"pacifickom razmisljanju

Da li mozete da mi pojasnite malo ta dva lica demona ?

Prvi slucaj je ono sto se na kraju desava i sa drugim slucajem. Demon se prikriveno ponasa tamo gde postoji mogucnost da zavede jos neke ljude. Tamo gde demon proceni da je najbolje da odmah unisti coveka, on to i radi, a u vecini slucajeva navodi druge ljude na destrukciju i prikazuje se kao "dobar".
 
IC_XC
Po vasem misljenju zasto je bio potreban potop?
Gospod je znao da ce se sve isto ponovo ponoviti i posle potopa, sta je onda njegov smisao.
Zasto nije dosao predpotopnoj civilizaciji kao Mesija?
Hvala.
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.42 sekundi!