Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
vulejov je napisao:
Miroljube Vaš sledeći post imaće broj 1054,imate li neki komentar za tu brojku?


Znam na sta aludirate (veliku sizmu), ali taj datum je prema papskom kalendaru i nema nikakve veze sa biblijskim racunanjem vremena i tipologijom.
 
Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Vladimir Dimitrijević: ...Ako je tako, šta onda Evropska Unija ostavlja državama i narodima? Privid slobode i različitosti. A to i jeste sekularna verzija unije sa papskim Rimom. Jer, Unija je uvek bila: priznaj papu, a zadrži svoje obrede i običaje. Dovoljno je pogledati dokument Unije u Brestu (1595), koji su potpisali negda pravoslavni jerarsi. Prosto je zapanjujuće koliko se istorija ponavlja, i koliko naši evrounijati-ekumenisti to ne vide (ili neće da vide.) Uvek je Pravoslavlje trebalo podrediti zemaljskim interesima – jer, zaboga, to „nije ništa“, to je „sitnica“!
Dakle, pamet u glavu i Hrista u srce. Nema nikakve potrebe da žurimo u privid Evrope koji za sebe tvrdi da je prva i poslednja Evropa. Jednu Evropsku Uniju smo imali – zvala se Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, bila je integrisana više no što će briselska tvorevina ikad biti, imala je i svoj kulturni i privredni prostor, i komunizam i ekumenizam – i raspala se, u krvi i užasu. A zašto? Zato što je, po Svetom Nikolaju Žičkom, bila „prkos Bogu i Svetome Savi“. Hoćemo li, žureći u Evropu bez Hrista, a sa „namesnikom Hristovim“ u Rimu, opet da prkosimo Bogu i Svetom Savi? Nećemo to izdržati. Dosta je, braćo!

Znate li neku adresu na kojoj se mogu naci informacije o novim desavanjima u vezi zamene bogoljublja covekougodnistvom, pokretima oko ujedinjenja,


Morate da potrazite na internetu dodatne informacije.

dali se moze u EU odoleti ekumenizmu


To je kao da pitate: "Da li se moze odoleti prostitutkama kad se udje u javnu kucu?" Moze se odoleti, ali tamo nije mesto za ozbiljnog coveka.
 
Petar
Da li je glas za radikale mozda glas za one koji prkose svetu a nece da se okrenu Bogu? Da li je to opasno?

Sigurno je da nema nista gore od NATO-a i EU, ali prkositi svetu bez obracanja za pomoc nadprirodnoj sili moze biti katastrofa za nas?

Da li mislite da je jedan od razloga za NATO agresiju na SRJ to sto Srbija nije htela da prihvati model globalisticke privatizacije?

Ko stoji iza ubistva Zorana Djindjica?
 
Petar
Da li je planeta zemlja jedino mesto u svemiru gde postoji zlo?
 
nebojsa
Pod pretpostavkom da patriotske snage dodju na vlast, i da pocnu da zavode red u zemlji, i na duhovnom i na materijalnom planu, i uspesno odole svim iskusenjima koja bi im se nasla na putu, a bila bi delo domacih evropejaca ili samih evropskih otpadnika, za koliko vremena bi nas narod nasao milost kod Boga? A ako se dogodi suprotan scenario na izborima, koliko ce nam vremena trebati da se otreznimo i vratimo na pravi put?
Acim
 
Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Da li je glas za radikale mozda glas za one koji prkose svetu a nece da se okrenu Bogu? Da li je to opasno? Sigurno je da nema nista gore od NATO-a i EU, ali prkositi svetu bez obracanja za pomoc nadprirodnoj sili moze biti katastrofa za nas?


To sto neko prkosi svetu kod nas predstavlja odredjeni vid borbe za pravdu. Jedini od stranaka koji imaju neku pozitivnu tendenciju kod nas jesu radikali, iako su i oni sekta, sa biblijske tacke gledista, jer hoce bez Boga da vode drzavu.

Da li mislite da je jedan od razloga za NATO agresiju na SRJ to sto Srbija nije htela da prihvati model globalisticke privatizacije?


Moje je misljenje da je do NATO bombardovao Jugoslaviju jer nasa crkva nece da se prikloni Vatikanu. To je ujedno i glavni razlog razbijanja Jugoslavije i svega sto nam se danas desava na drzavnom nivou.

Ko stoji iza ubistva Zorana Djindjica?


Koliko mi je poznato, Zoran Djindjic se skolovao na fakultetu u Nemackoj koji je pod kontrolom jezuita. Znamo da je on bio veliki zagovornik Evrope, sto znaci i evropske ujedinjene (papske) religije, iako ga religija nije mnogo interesovalo. Postoje osnovane sumnje da je Djijdjic dozvolio ili cak naredio likvidaciju Dragana Malesevica Tapija, vodeceg masona Jugoslavije (imao je 33. stepen masonerije). Znamo da je Tapi odveden u policijsku stanicu na informativni razgovor i tamo je umro. Posto je bio srcani bolesnik, dovoljno je bilo da mu se stavi kesa na glavu i da umre (to je lepo objasnio Seselj jer i sam ima slicne probleme).

Znamo iz istorije da su masoni bili najvise proganjani od papske crkve i da taj sukob i danas postoji, iako masoni danas potpadaju pod papski uticaj. Moguce je da su masoni stoje iza likvidacije Djindjica.
 
Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Da li je planeta zemlja jedino mesto u svemiru gde postoji zlo?


Na osnovu Biblije, zlo postoji u celom svemiru jer se i trecina andjela pobunila.
 
Miroljub Petrovic
nebojsa je napisao:
Pod pretpostavkom da patriotske snage dodju na vlast, i da pocnu da zavode red u zemlji, i na duhovnom i na materijalnom planu, i uspesno odole svim iskusenjima koja bi im se nasla na putu, a bila bi delo domacih evropejaca ili samih evropskih otpadnika, za koliko vremena bi nas narod nasao milost kod Boga?


Cim bi se uveli Bozji zakoni odmah bi narod nasao milost kod Boga, a vremenom bi dolazilo da izlecenja i jacanja naroda.

A ako se dogodi suprotan scenario na izborima, koliko ce nam vremena trebati da se otreznimo i vratimo na pravi put?


Bog je tako stvorio ljudski organizam i ljudske zajednice da je potreban dug period unistavanja da bi doslo do bolesti, ali za kratko vreme dolazi do izlecenja kad dodje do okretanja Bogu.
 
Miroljub Petrovic
Servus Dei je napisao:
1. Ne znam kako mi je ovo promaklo kad smo pričali o obrezanju, baš me zanima vaš komentar na ove stihove.

Za slobodu nas Krist oslobodi! Držite se dakle i ne dajte se ponovo u jaram ropstva! Evo ja, Pavao vam velim: AKO SE OBREŽETE, KRIST VAM NIŠTA NEĆE KORISTITI. I ponovo jamčim svakom čovjeku koji se obreže: dužan je opsluživati sav Zakon. Prekinuli ste s Kristom vi koji se po Zakonu mislite opravdati; iz milosti ste ispali. Jer mi po Duhu iz vjere očekujemo pravednost, nadu svoju. Uistinu, u Kristu Isusu ništa ne vrijedi ni obrezanje ni neobrezanje, nego vjera - ljubavlju djelotvorna. Galaćanima 5, 1-6


O tome sam vec govorio. Ko drzi formu, a ne sustinu, dzabe mu je forma. Forma je u fukciji sustine.

2. Kako ste došli do izračuna da je Hram bio bez Zakona 666 godina?


Na osnovu istorijskih izvestaja.
 
Petar
Koji su uzroci sukoba izmedju masona i Vatikana? I jedni i drugi su satanisti....oko cega se svadjaju?

Na osnovu Biblije postoje tri neba. Kada kazemo svemir, da li on ukljucuje sva tri neba? Posto na trece nebo pobunjeni andjeli nemaju psirtup koliko znam?
 
Petar
Citao sam jedan intervju Djindjiceve zene u kome ona kaze da su ona i njem muz katolici u nekakvom metafizickom smislu! I da se odusevljavaju hrvatskom televizijom, posebno kad prenosi neke mise i manifestacije za katolicke praznike. Dalje, vidimo koliko su nasi politicari (oni koji mrze Srbiju) dobrodosli u Hrvatskoj, gde stalno lupetaju gluposti na HRT-u (Ceda i njegova kompanija, Tadic, Canak, itd).

Da li Vatikan u potpunosati kontrolise Hrvatsku? I da li je koristi kao oruzje za obracun sa Srbima?

Kakve je uloga mislimana u svemu tome? Da li su se priklonili Vatikanu? Mislim na muslimane u Bosni, a i nase muslimane ovde u Srbiji?

ps. molim da clan Alan Prstec ovaj post ne dozivi kao napad na Hrvate, jer mi ne pada na pamet da za nesto optuzujem citav jedan narod. Govorim o drzavnoj politici jedne zemlje.
Izmenio/la Petar na 04.05.2008 13:20
 
Jakov
Gospodine Petrovicu, sta je to ikona zverina?
 
Pera
DS je na proslim izborima narkomanima na dan izbora davala 30000 dinara da glasaju za Tadica(u gradu gde zivim, okolina BG). Toliko o njihovoj stranci i njihovoj borbi protiv droge...
 
Miroljub Petrovic
llvnodr je napisao:
Postovani gospodine Petrovic,
nekoliko dana citam Vase odgovore, i zaista je Vase angazovanje da svima odgovorite za svaku pohvalu!
Kao i svi ovde, i ja imam neka pitanja, i izvanjavam se ako ste vec odgovorili na neka od njih (jer sam neke postove citajuci preskakao), ali me vec duze vreme kopkaju.
Recimo na samom pocetku Starog Zaveta, Prva Knjiga Mojsijeva, Glava 1, 1. stih kaze: "U pocetku stvori Bog nebo i zemlju", a posle u 5. stihu "I svetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noc. I bi vece i bi jutro dan prvi". Iz ovoga, ja ne vidim da je Bog stvorio nebo i zemlju za jedan dan. Da li se odavde moze izvuci zakljucak da je Bog mogao da stvara nebo i zemlju milion milijardu ili 4,7 milijardi godina, odnosno neodredjeni period? Stari zavet sam tek poceo da detaljno citam pa me je sam ovaj pocetak zaintrigirao, jer sam u dosta navrata imao prilike da cujem da je zemlja stara 6 ili vise hiljada godina, pri cemu je pozivanje bilo na bilbiju.


Biblijski tekst jasno kaze da su nebo i zemlja stvoreni prvog dana stvaranja. Ako vi to ne vidite u tekstu, onda imate veliki problem. Dakle, tu nema nikakvih milijardi godina.

Zatim u 25. stihu kada Bog kaze "Da nacinimo coveka po svom oblicju, kao sto smo mi...", da li se ovo "mi" odnosi na sveto trojstvo? I da li mozete da me uputite na neko od Vasih predavnja ili tekstova u kome govorite o pojmu sveto trojstvo, jer mi bas nije najjasniji?


Tako je. Evo jednog teksta o tome:
http://www.cps.or...ojstvo.zip

Interesuje me i zbog cega neki poistovecuju "drvo znanja dobra i zla" koje se spominje u 2. i 3. glavi Prve Knjige Mojsijeve , sa drvetom jabuke?


Ne znam. Verovatno je neko slusao o dogadjajima iz Biblije, a nije ih citao, i onda je drugima prepricavao, i na kraju je ispala "jabuka".

Da li mozemo da ocekujemo spasenje verom u Gospoda Boga, ako se drzimo zapovesti datih Mojsiju u Starom Zavetu, i uopste zivotom vodjenim Svetim Pismom, a da pritom ne pripadamo niti jednoj crkvi?


Naravno da mozemo da se spasemo bez pripadanja bilo kojoj "vidljivoj" crkvi (postoji i "nevidljiva crkva" koju cine svi ljudi koji zive po svojoj savesti), ali dobro je kad se covek druzi i zajedno moli sa drugim ljudima koji su na strani Boga (u crkvu dolaze i oni koji su na strani Boga i oni koji nisu).

Sve hriscanske crkve, ukljucujuci i pravoslavnu, imaju stav da je vera u Boga direktno povezana s odlaskom u crkvu. Da li me mozete uputiti na stihove iz biblije koji ovo potvrdjuju?


Nije mi poznato da je to stav pravoslavne crkve. Svestenici pravoslavne crkve ne teraju ljude da idu u crkvu, kao sto to rade protestanski pastori, jer "nece biti spaseni". Svestenici pravoslavne crkve insistiraju na moralnom zivotu (postoje i neki koji su zaposleni kao svestenici, a nije im mesto u crkvi).

Zbog cega Srpska Pravoslavna Crkva, naziva protestantske crkve sektama, pri cemu tezi da ocrni ove crkve,


Protestanske crkve donose ovde zapadnjacku liberalnu kulturu, koja podrazumeva kurvarstvo (predbracne odnose), materijalizam, idolopoklonstvo i fanatizam (insistiranje na nekim perifernim teoloskim pitanjima), i zbog toga narodu treba skrenuti paznju na opasnosti.

dok Katolicku s papom na celu, koja je po mom misljenju antihriscanska, u nekim slucajevima podrzava?


Pravoslavna crkva ne podrzava papu, iako neki "svestenici" to rade.

Da li Vam je poznat izraz "libero 666" i sta mislite o njemu? Da li je on razlog sto protestantske crkve smatrate da su pod uticajem sotone?


Prvi put cujem za taj izraz. Ja nisam rekao da su protestanske crkve pod uticajem Sotone, nego da su liberalne i neozbiljne, da su samo neke pod direktnim uticajem Sotone (kao pentakostalna crkva), ali medju protestantima ima ozbiljnih, poboznih i vrednih pojedinaca preko kojih Bog radi.

Ako smatrate neka od pitanja neprikladnim ja se unapred izvinjavam.


Sva su pitanja korektna, nema potrebe da se izvinjavate.
 
Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Koji su uzroci sukoba izmedju masona i Vatikana? I jedni i drugi su satanisti....oko cega se svadjaju?


Svadjaju se oko vlasti. To je kao kad se politicari svadjaju oko vlasti, a na kraju se ujedine. To je kao kad se DSS i DS pozvadjaju, pa posle udju u koaliciju. Tako ce i ovi na kraju da se ujedine.

Na osnovu Biblije postoje tri neba. Kada kazemo svemir, da li on ukljucuje sva tri neba? Posto na trece nebo pobunjeni andjeli nemaju psirtup koliko znam?


Kad kazemo "svemir" pod tim podrazumevamo "zvezdano nebo" ili "drugo nebo".
 
Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Citao sam jedan intervju Djindjiceve zene u kome ona kaze da su ona i njem muz katolici u nekakvom metafizickom smislu! I da se odusevljavaju hrvatskom televizijom, posebno kad prenosi neke mise i manifestacije za katolicke praznike. Dalje, vidimo koliko su nasi politicari (oni koji mrze Srbiju) dobrodosli u Hrvatskoj, gde stalno lupetaju gluposti na HRT-u (Ceda i njegova kompanija, Tadic, Canak, itd). Da li Vatikan u potpunosati kontrolise Hrvatsku? I da li je koristi kao oruzje za obracun sa Srbima?


Vatikan kontrolise vlast u Hrvatskoj, ali ne sve ljude u Hrvatskoj. Vatikan koristi svoje sledbenike za borbu protiv onih koji nece da se poklone papi, a nije bitno da li se neko izjasnjava kao Srbin, Hrvat ili nesto trece. Vazno je samo da bude lojalan papi.

Kakve je uloga mislimana u svemu tome? Da li su se priklonili Vatikanu? Mislim na muslimane u Bosni, a i nase muslimane ovde u Srbiji?


Nekada je papa slao svoje koljace (inkvizitore i jezuite) da se obracunavaju sa nepokornima. Vremenom je strategija promenjena, pa papa huska druge narode na medjusobne obracune, ili huska Muslimane za obracun sa nepokornim hriscanima i Jevrejima. Tako papa preko Evrope podstice, finansira i huska palestinske i arapske lidere protiv Izraela i Srbije. Dakle, "neka ginu Muslimani u ratovima protiv nasih neprijatelja, a ne nasi inkvizitori".
 
Miroljub Petrovic
Jakov je napisao:
Gospodine Petrovicu, sta je to ikona zverina?


U pitanju je jedan oblik idola o kojem cemo vise znati u skoroj buducnosti.
 
Miroljub Petrovic
Perazdera je napisao:
DS je na proslim izborima narkomanima na dan izbora davala 30000 dinara da glasaju za Tadica(u gradu gde zivim, okolina BG). Toliko o njihovoj stranci i njihovoj borbi protiv droge...


A radikali pred ove izbore predlazu DS-u i DSS-u da potpisu ugovor o tome da "stranim investitorima" garantuju sigurnost dosadasnjih ulaganja, sto znaci da im se garantuje da ono sto su opljackali nece im biti oduzeto.
 
NESA
Sta mislite o najvecem reaktoru na svetu u cern-u koji kako kazu naucnici treba da razotkrije tajne svemira.U emisiji VI I MIRA ADANJA POLAK juce je emitovana.
nesa
 
Dino
Miroljube, što mislite o presađivanju životinjskih organa u čovjeka?
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.22 sekundi!