Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
milosdoni
kako je isljenje o ovom clanku http://korisno.ne...u-sedmicu/
Milos Aleksic
 
Lukasrb
Francuski predsednik je rekao nesto zanimljivo... Pogledajte

https://www.youtu...2rqEfiNxdw
 
Miroljub Petrovic

Sa aktivnim ugljem i glinom mogu dobro da se očiste i operu zubi, ali samo zdravi zubi mogu da budu beli i lepi. A da bi imao zdrave zube, treba zdravo da se hraniš i zdravo da živiš. Nezdravom ishranom zakiseljavaš orgnizam pa mora da dolazi do povlačenja kalcijuma iz zuba da bi se neutralisala kiselost, i zubi propadaju, pa nikakav ugalj i glina ne pomažu, već samo farbanje belom farbom bolesnih zuba.
 
Draganq
Gospodine Petrovicu zeleo bih da cujem vas komentar o sve izvesnijem osmom vaseljenskom saboru i njegovom sadrzaju? Srdacan pozdrav...i naravno srecna vama i nama svima pravoslavcima nasa prava i jedina Nova godina.
 
Miroljub Petrovic
Draganq - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu zeleo bih da cujem vas komentar o sve izvesnijem osmom vaseljenskom saboru i njegovom sadrzaju?

Ne zanima me mnogo, vrhovi crkava su odavno pod kontrolom i novi sabori mogu samo da budu u funkciji odluka da se ucine kompromisi sa grehom.

Srdacan pozdrav...i naravno srecna vama i nama svima pravoslavcima nasa prava i jedina Nova godina.

Pravi pravoslavci ne slave novu godinu, nego praznike koje je Isus slavio, a to su Shabat, Pasha i dr. Imas o tome u knjizi na donjem linku, u odeljku "Bozji praznici":

http://www.cps.or...iblije.zip
 
Petar Vlahovic
Ovde imamo da se prvi i četvrti deo stiha odnose na isti zahtev, a drugi i treći se odnose na istu konstataciju. Ovo su najjednostavniji primeri paralelizma da bi razumeo biblijski tekst o kojem pričamo. Postoje i složeniji oblici paralelizma. A nekada su čitavi stihovi i odeljci uključeni u paralelizam.


Jedno je paralelizam, koji zaista postoji na mnogim mestima u Tanahu, a sasvim je drugo ono što radi pisac NZ kada vadi tekst van konteksta i primenjuje ga na njemu proizvoljne dogadjaje, koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa proročanstvom. Ne može pod parolom paralelizma da se promoviše klasični gnosticizam, jer niti je Juda dete Rahele - njena deca su Josif i Venjamin, pa bi u tvom slučaju Lea trebalo da bude ta koja plače da bi postojala bar neka nategnuta simbolična veza - niti plač Rahele za djecom u rasejanju (koja su živa i vratiće se jednog dana) ima bilo kakve veze sa navodnim pokoljem djece.

Evo paralelizma : Psalm 119;105 :
Reč je tvoja svetiljka nozi mojoj, i svetlost stazi mojoj.
Jasan je paralelizam u okviru tekstualne jedinice tj konkteksta, a nigde se prva polovina ovog stiha ne povezuje sa svojom drugom polovinom u NZ.

Informisao sam se na internetu, pročitao sam ceo forum i čitam i izučavam Bibliju. Ovo na šta ti misliš se ne može nazvati paralelizmom, jer je to stilska figura karakteristična za jevrejski poeziju (paralelizma ima u Tanahu i mimo poezije, ali je u peoziji najzastupljeniji). Ti povlačiš paralele, i to je tvoje slobodno pravo, ali isto tako se može povući paralela u primeru o pećini i Muhamedu koji sam naveo. Razlika je samo što ti prihvataš NZ, a neko drugi Kuran, dok hebrejski tekst jasno kaže o kakvom se plaču radi, i svaki jevrejski pastir koji je to čitao, i bilo koji drugi Izraelac ili pripadnik nekog drugog naroda bi razumeo tekst onako kako i piše – Rahela plače jer su joj deca u izgnanstvu, ali će se vratiti. Celo 31 poglavlje je fantastična slika o obnovi Izraela. Sta kaze prvi stih:
„U to vreme, govori JHVH, „biću Bog svim Izraelovim porodicama i one će biti moj narod.“ Stihovi od 2-14 se nesumnjivo odnose na to vreme obnove Izraela, isto važi i za stihove 16-40, ali samo 15. stih se odnosi na neki drugi dogadjaj? Bog koji govori preko proroka jasno kaže zbog čega Rahela plače. Reći da plače zbog nečeg drugog je učitavanje u jasnu proročku reč koju može svako da razume.

Kada su u pitanju proročke knjige, one se ne mogu razumeti tako što se uzme jedan stih i on tumači bez ikakvog predznanja.


Upravo to rade NZ pisci! Uzmu jedan stih van konteksta, često puta ga i izmene u skladu sa svojim verovanjima (Tora to najstrožije zabranjuje), i onda ga proglašavaju ispunjenjem proročanstva i dokazom Isusovog mesijanstva. Na takav način svako može biti Mesija.

I što se toga tiče, potpuno se slažem – kontekst se mora poštovati.

Takođe, stvari vezano za Plan Spasenja i dolazak Mesije, i sve drugo, bilo je poznato ljudima i pre nego što su Mojsije i proroci zapisivali svoje knjige. Tu mislim da glavne događaje iz Plana Spasenja. Da će Mesiju roditi devica znalo se pre nego što su proroci zapisali u Bibliji.


Znalo se kod pagana, kod Jevreja nikad, što potvrđuje i činjenica da Jevreji nikada tokom istorije nisu prihvatili Isusa za Mesiju, jer ne ispunjava jasne kriterijume Tanaha.

Ali ovo ću da ostavim za sledeće pitanje, tako da u ovom postu neću ići dalje.


Da su i neznabošci mogli da znaju o Mesiji, svedoči dolazak tri neznabožačka cara u posetu Isusu prilikom Njegovog rođenja.


Nisu to bili neznabožački carevi, već mudraci sa istoka koji su se bavili nekom vrstom magije (bukvalno piše magi, množina od magos, odatle naša riječ mag ili mađioničar).

S druge strane, to što nešto piše u NZ ili Kuranu nije relevantno u našoj priči o Mesiji iz Tanaha.


Dakle, kada jedan nepismeni jevrejski pastir iz 15. veka pre Hrista, ili iz 1. veka, čita Mojsija i proroke, i kada Petar Vlahović iz 21. veka čita isti tekst, postoji velika razlika, jer nepismeni jevrejski pastiri imaju predznanje, oni su od malih nogu učeni religiji, Planu Spasenja, znaju hebrejski jezik da govore (ne znaju da čitaju i pišu, što nije mnogo bitno u tom trenutku), znaju jezičke strukture svog maternjeg jezika, a u biblijskim knjigama imaju nacrtano o stvarima sa kojima su već upoznati, samo što je ovde nacrtano da se ne bi zaboravilo, kao i da buduće generacije, koje odrastu sa lošim vaspitanjem, mogu da čitaju Bibliju i Božje poruke, i da krenu pravim putem.


Znaš, jeste mi u poslednje vreme čudno, kako to da Jevreji koji poznaju i Tanah i hebrejski tekst, i kulturu, i kontekst, pa i istoriju nisu shvatili ko treba da bude Mesija, a shvatili pagani iz Grčke i Rima koji o konceptu Mesije ništa ne znaju. Čak i Nehemija Gordon koji poznaje i starohebrejski, i starogrčki i aramejski ne može da prepozna Isusa kao Mesiju...

Ne postoji hrišćanin koji je proučavao Tanah pa nakon toga pročitao NZ i onda prepoznao i prihvatio Isusa za Mesiju. Svi oni prvi poveruju na osnovu nekih priča i onda samo idu u Tanah da traže „paralele“, tipove i sl. jer normalnog proročanstva koje je ispunio ne mogu naći.


Dakle, plač u nekom malom selu ne može nikako da bude povezan sa plačem celog naroda zbog rasejanja.

Znači kada Rahilja (najdraža Jakovljeva žena) koja je sahranjena u Vitlejemu plače zbog toga što joj deca (Jevreji) (Rahela ovde predstavlja Jefrema ili Efraima što se jasno vidi iz teksta u 18. stihu, Josifovog sina, koji je sinonim za Dom Izraelov ili Severno Carstvo i njihov odlazak u Asirsko ropstvo... Juda je Južno cartsvo kojim je vladao David i od koga potiče većina današnjih Jevreja, a oni su otišli u Vavilonsko ropstvo) nisu tu, to ne može da se poveže sa izgnanstvom Jevreja, a može sa nekim pokoljem u Vitlejemu (o kome, zapravo, nemamo nijedan pisani dokaz).



Vidim da si postao stručnjak za grčki jezik.


Pa trudim se, učim. Inače, na ovom sajtu možete pogledati uporedo original sa prevodom. Ujedno, možete da vidite koja reč se u originalu koristi: http://biblehub.c...is/1-1.htm

Ceo Novi zavet su pisali Jevreji, kao i Stari zavet, i to na hebrejskom jeziku, i pusti grčki jezik.


Pa pošto nema hebrejskog teksta NZ, moram da se oslanjam na grčki.

A ako je pisan na hebrejskom, zar nije onda logično da će Bog da sačuva Svoju Reč (kao što je slučaj sa Tanahom) a ne da čitamo neke prevode prevoda koji se čak i između sebe toliko razlikuju da danas nemamo dva ista izdanja NZ, što, opet, nije slučaj sa Tanahom.

S druge strane, kada se pažljivo pročita, hebrejski prevod grčkog originala Mateja donosi mnogo više problema za hrišćanstvo nego što ih rešava. Planirao sam da i tu temu pretresemo u nekom od narednih postova.

Dakle, Isus nije lažovčina, nego si ti saznao dve stvari iz teoligije, truješ se lažima na satanističkim sajtovima, i onda padaš u vatru i pričaš gluposti.


Pa zabavio sam se žestoko upravo dvema temama:
-Proročanstva o Mesiji i koncept Mesije u Tanahu i,
-Koncept pokajanja.

Pusti ti "uobičajenu interpretaciju".


Pa ja govorim o tvojoj interpretaciji sa onih predavanja.

Primer paralelizma iz ovog poglavlja, o kojem sam govorio na forumu, odnosi se naročito na poslednja dva stiha, gde se prvi delovi stihova odnose na jedan događaj, a drugi delovi na drugi događaj, a generalno se bave sličnom pričom. Slične strukture imamo i ranije.


Kakve veze ima paralelizam u određenim odeljcima Tanaha (koji postoji) sa time što neko uzima stihove van konteksta i onda ih tamači ultra simbolično, kako bi stvorio prividnu sliku o ispunjenim proročanstvima (koja očigledno ne postoje)?!

I na osnovu čega si došao do zaključka da postoji neka "proročka godina" i da traje baš 360 dana (broj dana u godini koji je potreban da bi se priča o ubistvu Isusa nekako uklopila u scenario Danila)?


Sa gornjim obrazloženjima sam objasnio i ostale tvoje prigovore, pa ako budeš imao još nekih pitanja, javi, ali gledaj da budeš koliko-toliko pristojan. Ja sam spreman da ti odgovaram na pitanja, ali ako budeš bio drzak, i ako se budeš osiono ponašao, onda ćeš biti uskraćen za moje odgovore.


Nije baš da si objasnio, jer zaista ne vidim da si odgovorio ni na jedan od tri prigovora o Danilu koja sam naveo. Ja nikog nisam vređao, niti omaložavao. Postavio sam par pitanja i potpitanja. Ja jednostavno ne želim da se u tumačenju jednostavnih biblijskih proročanstava oslanjam na alegoriju, tipove i antitipove i ostala tumačenja teksta, koja su veoma često subjektivna, i mogu da imaju bezbroj značenja, već se baziram na osnovno i konkretno značenje koje ima mnogo veću vrednost od alegorijskog, a to ne znači da sam drzak i bezobrazan.

Naprotiv, to znači da Bibliju istražujem sa objektivnog stanovišta i ne želim da neke moje pretpostavke utiču na ono što pročitam i na zaključke koje ću iz toga da izvedem.

Pozdrav.
 
Petar Vlahovic
Za drugo pitanje
Da će Mesiju roditi devica znalo se pre nego što su proroci zapisali u Bibliji.


Jel možeš doslovno da prevedeš Isaiju 7:14 sa hebrejskog?

Hvala. Pozdrav
Izmenio/la Petar Vlahovic na 14.01.2015 11:44
 
Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:

Ovde imamo da se prvi i četvrti deo stiha odnose na isti zahtev, a drugi i treći se odnose na istu konstataciju. Ovo su najjednostavniji primeri paralelizma da bi razumeo biblijski tekst o kojem pričamo. Postoje i složeniji oblici paralelizma. A nekada su čitavi stihovi i odeljci uključeni u paralelizam.


Jedno je paralelizam, koji zaista postoji na mnogim mestima u Tanahu, a sasvim je drugo ono što radi pisac NZ kada vadi tekst van konteksta i primenjuje ga na njemu proizvoljne dogadjaje, koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa proročanstvom.

Nemoj onda da čitaš NZ i kraj priče. Ako je to za tebe "van konteksta" nemam nameru da te dodatno uveravam sa novim činjenicama.

Ne može pod parolom paralelizma da se promoviše klasični gnosticizam, jer niti je Juda dete Rahele - njena deca su Josif i Venjamin, pa bi u tvom slučaju Lea trebalo da bude ta koja plače da bi postojala bar neka nategnuta simbolična veza - niti plač Rahele za djecom u rasejanju (koja su živa i vratiće se jednog dana) ima bilo kakve veze sa navodnim pokoljem djece.

Nema tu nikakvog gnosticizma. Mesto Rama, gde se desio pokolj dece, nalazi se blizu Vitlejema, gde je sahranjena Rahela, i to je razlog zašto se kaže da Rahela plače za svojom decom, a ti možeš da tumačiš kako želiš. Ja samo odgovaram na tvoja pitanja jer mnogi ovo čitaju, a ne zato da bih te uverio u ono što je tačno, jer potežeš više nego neozbiljne argumente.

Informisao sam se na internetu, pročitao sam ceo forum i čitam i izučavam Bibliju. Ovo na šta ti misliš se ne može nazvati paralelizmom, jer je to stilska figura karakteristična za jevrejski poeziju (paralelizma ima u Tanahu i mimo poezije, ali je u peoziji najzastupljeniji).

Objasnio sam šta je paralelizam i svako ko je čitao Bibliju zna kako se tekstovi prepliću, i spomenuo sam paralelizam u funkciji razumevanja tekstova. Ti imaš drugačije mišljenje, ljudi su ga pročitali, pročitali su i šta sam ja napisao, i završili smo oko toga.

Kada su u pitanju proročke knjige, one se ne mogu razumeti tako što se uzme jedan stih i on tumači bez ikakvog predznanja.


Upravo to rade NZ pisci! Uzmu jedan stih van konteksta, često puta ga i izmene u skladu sa svojim verovanjima (Tora to najstrožije zabranjuje), i onda ga proglašavaju ispunjenjem proročanstva i dokazom Isusovog mesijanstva. Na takav način svako može biti Mesija.

Važi bato ako ti tako misliš. Nemoj da čitaš NZ i završena priča. Ljudi su pročitali tvoje razloge zašto tako misliš, ja sam objasnio zašto smatram da je to teška zabluda, pa neka ljudi procene šta je istina.

Takođe, stvari vezano za Plan Spasenja i dolazak Mesije, i sve drugo, bilo je poznato ljudima i pre nego što su Mojsije i proroci zapisivali svoje knjige. Tu mislim da glavne događaje iz Plana Spasenja. Da će Mesiju roditi devica znalo se pre nego što su proroci zapisali u Bibliji.

Znalo se kod pagana, kod Jevreja nikad, što potvrđuje i činjenica da Jevreji nikada tokom istorije nisu prihvatili Isusa za Mesiju, jer ne ispunjava jasne kriterijume Tanaha.

Sve što pagani znaju naučili su od Jevreja, pa im je onda Sotona to izokrenuo. Pagani su pre zapisivanja Biblije imali svoje spise gde govore o Trojstvu, Potopu, dugovečnosti prepotopnih ljudi, Planu Spasenja, itd, itd. To što Jevreji većinski nisu prihvatili Isusa za Mesiju nije argument da Isus nije Mesija. Ne može da se glasa da li je neko Mesija ili nije.

Da su i neznabošci mogli da znaju o Mesiji, svedoči dolazak tri neznabožačka cara u posetu Isusu prilikom Njegovog rođenja.


Nisu to bili neznabožački carevi, već mudraci sa istoka koji su se bavili nekom vrstom magije (bukvalno piše magi, množina od magos, odatle naša riječ mag ili mađioničar).

Nema šta, stručnjak si za grčki, džabe ti ja pričam da je NZ pisan na hebrejskom. Ti si krenuo da negiraš NZ pa sam se ja pozvao na NZ, bar kao na istorijski dokument, a ti i to negiraš. Nije problem, sa Tanahom ćemo lako da dokazujemo sve stvari.

Dakle, kada jedan nepismeni jevrejski pastir iz 15. veka pre Hrista, ili iz 1. veka, čita Mojsija i proroke, i kada Petar Vlahović iz 21. veka čita isti tekst, postoji velika razlika, jer nepismeni jevrejski pastiri imaju predznanje, oni su od malih nogu učeni religiji, Planu Spasenja, znaju hebrejski jezik da govore (ne znaju da čitaju i pišu, što nije mnogo bitno u tom trenutku), znaju jezičke strukture svog maternjeg jezika, a u biblijskim knjigama imaju nacrtano o stvarima sa kojima su već upoznati, samo što je ovde nacrtano da se ne bi zaboravilo, kao i da buduće generacije, koje odrastu sa lošim vaspitanjem, mogu da čitaju Bibliju i Božje poruke, i da krenu pravim putem.


Znaš, jeste mi u poslednje vreme čudno, kako to da Jevreji koji poznaju i Tanah i hebrejski tekst, i kulturu, i kontekst, pa i istoriju nisu shvatili ko treba da bude Mesija, a shvatili pagani iz Grčke i Rima koji o konceptu Mesije ništa ne znaju. Čak i Nehemija Gordon koji poznaje i starohebrejski, i starogrčki i aramejski ne može da prepozna Isusa kao Mesiju...

Pa to je tvoj problem, što ne razumeš da prihvatanje određenih teoloških istina zavisi od KARAKTERA osobe, a ne od ZNANJA. I Sotona sve zna, ali nema karakter da živi po tome što zna nego hoce da bude Bog. Pitanje Božjih praznika može lakše da se razume, nego pitanje Mesije, pa opet skoro svi hrišćani praznuju praznike vezano za obožavanje sunca. Ogromna većina ljudi prihvata onu teologiju koja im olakšava da trenutno "bolje" žive, i to je razlog zašto su mnogi na ovim prostorima prelazili u islam i katolicizam, a ne zato što pravoslavlje "ne valja" pa su izabrali bolju religiju.

Ne postoji hrišćanin koji je proučavao Tanah pa nakon toga pročitao NZ i onda prepoznao i prihvatio Isusa za Mesiju. Svi oni prvi poveruju na osnovu nekih priča i onda samo idu u Tanah da traže „paralele“, tipove i sl. jer normalnog proročanstva koje je ispunio ne mogu naći.

Pusti vodu za sobom kad izbaciš iz sebe ovako smeće i pazi šta pričaš, nemoj da brukaš čuvenu kuću Vlahović. Ja i svi moji saradnici iz CPS-a smo oni za koje ti tvrdiš da ne postoje. Možda smo mi fatamorgana za tebe. A postoji i čitav jedan hrišćanski pokret u svetu, kojeg negiraju liberalni hrišćani, koji uveliko govori o tome što ti drsko negiraš.

Dakle, plač u nekom malom selu ne može nikako da bude povezan sa plačem celog naroda zbog rasejanja.

Znači kada Rahilja (najdraža Jakovljeva žena) koja je sahranjena u Vitlejemu plače zbog toga što joj deca (Jevreji) (Rahela ovde predstavlja Jefrema ili Efraima što se jasno vidi iz teksta u 18. stihu, Josifovog sina, koji je sinonim za Dom Izraelov ili Severno Carstvo i njihov odlazak u Asirsko ropstvo... Juda je Južno cartsvo kojim je vladao David i od koga potiče većina današnjih Jevreja, a oni su otišli u Vavilonsko ropstvo) nisu tu, to ne može da se poveže sa izgnanstvom Jevreja, a može sa nekim pokoljem u Vitlejemu (o kome, zapravo, nemamo nijedan pisani dokaz).

Nema pisanog dokaza? Za tebe preko 5.300 kopija Novog zaveta nije pisani dokaz? To samo pokazuje da tebe dokazi ne zanimaju. Oni koji žele detaljnije da se upoznaju sa dokazima vezano za Mesiju mogu da pročitaju knjigu koja je najprodavanija knjiga koju je CPS do sada preporučio, evo je:
http://www.cps.or...zlocin.pdf

Ceo Novi zavet su pisali Jevreji, kao i Stari zavet, i to na hebrejskom jeziku, i pusti grčki jezik.

Pa pošto nema hebrejskog teksta NZ, moram da se oslanjam na grčki.

A ako je pisan na hebrejskom, zar nije onda logično da će Bog da sačuva Svoju Reč (kao što je slučaj sa Tanahom) a ne da čitamo neke prevode prevoda koji se čak i između sebe toliko razlikuju da danas nemamo dva ista izdanja NZ, što, opet, nije slučaj sa Tanahom.

Kako da se sačuva na hebrejskom kad ga Jevreji ne čuvaju? Kakva ti pitanja postavljaš...

S druge strane, kada se pažljivo pročita, hebrejski prevod grčkog originala Mateja donosi mnogo više problema za hrišćanstvo nego što ih rešava.

Veliki si "stručnjak" za hebrejski i grčki jezik, to se vidi iz aviona. Problem je samo što slepo veruješ budalama koje lupetaju po internetu svakakve gluposti. Svi ozbiljni teolozi, koji su pokušavali da prevedu grčki tekst NZ na hebrejski, jedinstveno su dolazili do zaključka kako hebrejski "prevod" ima mnogo više smisla nego grčki "original". Ali, ko hoće da veruje tebi i tvojim "izvorima", neka mu je sa srećom.

Dakle, Isus nije lažovčina, nego si ti saznao dve stvari iz teoligije, truješ se lažima na satanističkim sajtovima, i onda padaš u vatru i pričaš gluposti.


Pa zabavio sam se žestoko upravo dvema temama:
-Proročanstva o Mesiji i koncept Mesije u Tanahu i,
-Koncept pokajanja.

Vidim da se zabavljaš sa teologijom, kao što se neki "zabavljaju" sa nemoralnim devojkama, umesto da ozbiljno pristupiš temi. Ali, vidim da tvoj karakter određuje koju teologiju ćeš da prihvatiš.

Pusti ti "uobičajenu interpretaciju".

Pa ja govorim o tvojoj interpretaciji sa onih predavanja.

Ja sam govorio o dve interpretacije na predavanjima i ovde, i obe su na mestu. To nije "uobičajena interpretacija".

Primer paralelizma iz ovog poglavlja, o kojem sam govorio na forumu, odnosi se naročito na poslednja dva stiha, gde se prvi delovi stihova odnose na jedan događaj, a drugi delovi na drugi događaj, a generalno se bave sličnom pričom. Slične strukture imamo i ranije.


Kakve veze ima paralelizam u određenim odeljcima Tanaha (koji postoji) sa time što neko uzima stihove van konteksta i onda ih tamači ultra simbolično, kako bi stvorio prividnu sliku o ispunjenim proročanstvima (koja očigledno ne postoje)?!

Čuli smo tvoje miki maus objašnjenje paralelizma i završili smo priču o tome, nema potrebe da ponavljaš istu stvar više puta. Ja te puštam da iznosiš ovde svoju "teologiju", ali nemoj mnogo da budeš drzak.

I na osnovu čega si došao do zaključka da postoji neka "proročka godina" i da traje baš 360 dana (broj dana u godini koji je potreban da bi se priča o ubistvu Isusa nekako uklopila u scenario Danila)?

Nisu potrebne nikakve godine od 360 dana. Postoje periodi u godinama od kada je donet dekret, do Isusovog pomazanja, pa do Njegovo raspeća.

Sa gornjim obrazloženjima sam objasnio i ostale tvoje prigovore, pa ako budeš imao još nekih pitanja, javi, ali gledaj da budeš koliko-toliko pristojan. Ja sam spreman da ti odgovaram na pitanja, ali ako budeš bio drzak, i ako se budeš osiono ponašao, onda ćeš biti uskraćen za moje odgovore.


Nije baš da si objasnio, jer zaista ne vidim da si odgovorio ni na jedan od tri prigovora o Danilu koja sam naveo.

Sve sam odgovorio, ako imaš podpitanja, izvoli pitaj.

Ja nikog nisam vređao, niti omaložavao.

Nazivao si Boga Stvoritelja - Isusa Hrista lažovom koji namerno ne citira određene tekstove iz Tanaha koje ti očekuješ da bi Mesija trebalo da citira. Možeš da negiraš Isusovo mesijanstvo, ali treba da znaš da ga ja prihvatam kao mog Oca, i pazi kako pričaš o mom Ocu u mojoj kući. Na svojim forumima i u svojoj kući pričaj o Njemu šta hoćeš, dok ti On to bude dopuštao.
 
Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:

Za drugo pitanje
Da će Mesiju roditi devica znalo se pre nego što su proroci zapisali u Bibliji.


Jel možeš doslovno da prevedeš Isaiju 7:14 sa hebrejskog?

Pretpostavljam da te zanima reč "devica" koja se spominje u gornjem prevodu. Da ne bude da ja prevodim, evo svih sedam mesta u Bibliji gde se u originalu koristi pomenuta reč, pa neka svako proceni šta znači pomenuta reč. Ja kažem da se ta reč jasno odnosi na nevinu devojku koja nikada nije bila u braku i nije imala odnos sa muškarcima:

1. Mojsijeva 24,43:
"Evo ja ću stajati kraj bunara s vodom, a devojka koja dođe da zahvati vodu i kojoj kažem: ‘Molim te, daj mi da pijem malo vode iz tvog krčaga’."

2. Mojsijeva 2,8:
"A faraonova kći joj reče: „Idi!” I devojčica je odmah otišla i pozvala detetovu majku."

Psalam 68,25:
"Pevači su išli napred, za njima svi rači na žičanim instrumentima, a u sredini devojke što u daire udaraju.

Priče 30,19:
"Put orla po nebesima, put zmije po steni, put broda posred mora i put muškarca k devojci."

Pesma nad pesmama 1,3:
"Divan je miris ulja tvojih. Ime je tvoje kao ulje Å¡to se izliva. Zato te devojke vole."

Pesma nad pesmama 6,8:
"Neka je i šezdeset carica i osamdeset inoča i devojaka bez broja,"

Isaija 7,14:
"Zato će vam sam Gospod dati znak: Evo, devojka će zatrudneti i rodiće si na i daće mu ime Emanuilo.*

Evo istih tekstova i u originalu, ako neko hoće da proveri:

http://www.bluele...&t=KJV
 
Sephora
Postovanje,

U Bibliji pise da ce u posljednja vremena bezboznici primiti zig zvijeri, te s druge strane oni koji su slicni Kristovu karakteru ce primiti Bozji pecat na cela. Zanima me jel to slikovito receno ili ce ti pecati-zigovi biti doista vidljivi-opipljivi?
Hvala
 
Miroljub Petrovic
Sephora - poruka glasi:

Postovanje,

U Bibliji pise da ce u posljednja vremena bezboznici primiti zig zvijeri, te s druge strane oni koji su slicni Kristovu karakteru ce primiti Bozji pecat na cela. Zanima me jel to slikovito receno ili ce ti pecati-zigovi biti doista vidljivi-opipljivi?
Hvala

Ne znamo tačno okakvoj se vrsti žiga rati, ali možemo da pretpostavimo dosta toga. U Jezekilju 9. poglavlju opisano je zapečaćenje onih, koji su u Otkrivenju 7 opisani kao 144.000, dakle onih koji će živeti u vreme zapečaćenja i žigosanja. U tekstu se kaže:

"Zatim mu je Gospod rekao: „Prođi kroz grad, kroz Jerusalim, i znakom obeleži čela ljudi koji tuguju i plaču zbog svih gadosti koje se čine u njemu.”

Ovde se za reč "znak" (hebrejski "tav" koristi ista reč koja se koristi kada je Bog Kainu stavio "znak" da ga neko ne ubije kad ga sretne (1. Mojsijeva 4,15).

Dakle, izgleda da je u pitanju nešto vidljivo. Kako to izgleda, to sada ne znamo. Vrlo je moguće da će i živ zveri biti vidljiv svima.
 
Miroljub Petrovic
Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da objavim nekoliko novih informacija.

1) Izašla je iz štampe nova knjiga Dr Milisava Nikolića "Dodaci u ishrani sportista - Priručnik za pripremanje i upotrebu lekovitog bilja i prirodnih dodataka u ishrani".

U ovoj knjizi su, između ostalog, detaljno objašnjeni svi glavni recepti za pravljenje tinktura i super hrane, tako da ko god želi može vrlo lako da ih pravi i distribuira. Knjiga se može naručiti preko tel. 063-732-7738 ili preko novog sajta:

http://ipmproizvo...

Knjiga se može besplatno preuzeti na donjem linku:

http://www.mediaf...shrani.rar

Knjiga će biti dorađivana kako se budu ubacivale nove formule na kojima se radi.

Da dodam da Dr Milisav Nikolić ima najduži staž od svih iz CPS-a u pripremanju biljnih preparata i melema, pošto se najduže od svih nas bavi medicinom, a u saradnji sa CPS-om je svoje znanje unapredio, kao što smo i mi unapredili svoja znanja družeći se sa njim.

2) Sledeća vrlo važna stvar jeste da je CPS, odnosno naš Institut za prirodnu medicinu (IPM), krenuo da proizvodi tinkture i druge biljne preparate, u saradnji sa jednim poljoprivrednim gazdinstvom (PG) iz Srbije. Dakle, ovo PG se bavi proizvodnjom biljnih preparata, tinktura i super hrane prema recepturi IPM-a koja je opisana u gornjoj knjizi Dr Milisava Nikolića. Svi ovi proizvodi mogu da se nabave preko novog sajta:

http://ipmproizvo...

Svi koji su zainteresovani da budu distributeri proizvoda koje preporučuje IPM, ili da krenu u proizvodnju istih i njihovu prodaju, mogu da nam se jave i da dobiju kompletnu stručnu, pravnu i marketinšku pomoć. Evo linka za kontakt:

http://ipmproizvo...stributer/

Da dodam da na tržišti postoji dosta proizvođača tinktura koji su problematični i koji prave jako slabe formule, jer neke važne biljke izostavljaju, a često ne koriste najvažnije delove biljaka, kao što je slučaj kod formula za jačanje imuniteta, pa se jako teško na tržištu može naći formula koja se pravi od korena ehinacee. Formula koja se pravi od ostalih delova ove biljke je skoro potpuno bezvredna.

Takođe, u našoj ponudi su mnoge formule po duplo većoj količini od ostalih na tržištu, a sa nižim cenama.

Pored CPS-a (IPM-a), od postojećih proizvođača tinktura na tržištu, mogu, za sada, da preporučim samo proizvođače sa donjeg linka:

http://tinkturedr...

i distributere:

http://knjizarame...

http://www.zakoni...

3) Kao što sam gore napomenuo, napravljen je novi sajt preko kojeg se mogu nabaviti svi proizvodi koje preporučuje CPS, odnosno IPM - knjige, video materijali, tinkture, super hrana, prirodna kozmetika i dr. Evo linka:

http://ipmproizvo...

Javljam se uskoro sa novim informacijama.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.01.2015 16:39
 
Miroljub Petrovic
Evo jos jedne informacije. Izašlo je iz štampe novo izdanje knjige "Lečenje neizlečivih bolesti" od Dr Ričarda Šulca. U ovo izdanje su unete neke ispravke vezano za neke greške koje su u međuvremenu uočene. Novo izdanje se može prepoznati po crvenom natpisu "Novo izdanje" na korici:

http://cps.org.rs...c_novo.jpg

Novo izdanje se može preuzeti na donjem linku:

http://cps.org.rs...olesti.rar

Takodje, ponovo su postavljeni video materijali Dr Šulca iz serijala "Lečenje neizlečivih bolesti" na kojima su takođe urađene određene korekcije. Video materijali se mogu pogledati i preizeti na donjem linku:

http://www.zakoni...video.html
 
Zohan
2 Samuilova 12:31
"A narod koji beše u njemu izvede i metnu ih pod pile i pod brane gvozdene i pod sekire gvozdene, i sagna ih u peći gde se opeke peku. I tako učini svim gradovima sinova Amonovih. Potom se vrati David sa svim narodom u Jerusalim."

1 Dnevnik 20:3
"A narod što beše u njemu izvede i iseče ih pilama i gvozdenim branama i sekirama. I tako učini David svim gradovima sinova Amonovih. Potom se vrati David sa svim narodom u Jerusalim."

Zar su na ovakav nacin Izraelci ubijali zarobljenike? Ako mozete da pojasnite, hv.
 
Miroljub Petrovic
Zohan - poruka glasi:

2 Samuilova 12:31
"A narod koji beše u njemu izvede i metnu ih pod pile i pod brane gvozdene i pod sekire gvozdene, i sagna ih u peći gde se opeke peku. I tako učini svim gradovima sinova Amonovih. Potom se vrati David sa svim narodom u Jerusalim."

1 Dnevnik 20:3
"A narod što beše u njemu izvede i iseče ih pilama i gvozdenim branama i sekirama. I tako učini David svim gradovima sinova Amonovih. Potom se vrati David sa svim narodom u Jerusalim."

Zar su na ovakav nacin Izraelci ubijali zarobljenike? Ako mozete da pojasnite, hv.

U to vreme nisu imali puske da streljaju sataniste, niti injekcije sa kojim bi ih uspavali, nego su osudjenike na smrt likvidirali hladnim oruzjem ili kamenovanjem. Ti bi mozda ove sataniste odveo u zatvor, pa bi im sudio 5 godina, i onda bi ih osudio na neku uslovnu kaznu zbog "nedostatka dokaza", ali Bozji zakon nije zakon EU koji ubija nevine, a teroriste oslobadja.
 
Peki5061
ЗАШТО ЈЕ ФРАНЦУСКИ ПОЛИЦИЈСКИ КОМЕСАР КОЈИ ЈЕ ИСТРАЖИВАО МАСАКР ИЗВРШИО “САМОУБИСТВО”.

http://facebookre...%98%D0%B5/
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.01.2015 10:42
 
Miroljub Petrovic
Evo jednog odlicnog videa korejanskog lekara koji je ziveo u Saudijskoj Arabiji, posto je tamo lecio arabijskog princa, i ovaj mu je dao dozvolu i auto da moze da obilazi celu zemlju, pa je ovaj lekar obisao lokalitete prave planine Sinaj, rascepljene stene, prelaska preko Crvenog mora i dr, i napravio mnostvo fotografija:

https://www.youtu...ubKUip6pz0

Evo jos jednog dobrog videa na tu temu:

https://www.youtu...EdpkdkjLf0
 
Uros 7
http://www.vaselj...izu-video/
 
Zohan
Ok. Znaci nije pogresno sto su na takav nacin Izraelci pogubili sataniste, i tako nesto ne treba da se osudjuje od strane bilo koga. Postavio sam vam ovakvo pitanje, ne zbog toga da bi bio drzak ili nzm. sta vece, nego zbog toga sto vidim povezanost i slicnos izmedju satanista Davidovog vremena i Srba iz vremena drugog svj.rata. Da li treba osudjivati ustaske zlocine nad Srbima ili ne?
Da li je pokolj Srba, kao i Jevreja, u drugom svj. ratu kazna od Boga ili nesto drugo?

Pa zar smo mi Srbi nesto bolji od satansita Davidovog vremena. Ako je postovanje ikona i krsta kao i molitve upucene svetiteljima uzrok i nacin prizivanja demona onda Srbi, vecina njih, nisu mnogo manji satanisti nego oni iz vremena osvajanja Obecane zemlje; plus jos ako dodamo razne paganske obicaje i obrede koji su poprimili hriscanske elemente.

Nisam Adventista ali sam procitao dvije knjige od Elen Vajt. Procitao sam ih iskljucivo zbog toga sto sam vidjeo i zakljucio da vi nju(Elen) brzite za proroka. Negdje sam u tim knjigama procitako kako Bog, KADA HOCE DA KAZNI NEKI NAROD ILI POJEDNICA, povuce svoj Duh, koji cuva Zemlju i njene stanovnike od sotoninog terora, i na taj nacin, kada povuce svoj Duh, sotona stupa na scenu i dopusteno mu je da radi onako kako on hoce. Da li je to tacno sa gledista Biblije i sta vi mislite o tome? A ako je to tacno, zar je onda moguce da je sotona ubijao na takav nacin sataniste "Davidovim rukama?"
 
Petar Vlahovic

Pretpostavljam da te zanima reč "devica" koja se spominje u gornjem prevodu. Da ne bude da ja prevodim, evo svih sedam mesta u Bibliji gde se u originalu koristi pomenuta reč, pa neka svako proceni šta znači pomenuta reč. Ja kažem da se ta reč jasno odnosi na nevinu devojku koja nikada nije bila u braku i nije imala odnos sa muškarcima:



Možemo da se osvrnemo i na značenje reči u sledećem postu. Mene zanima kako bi ti preveo taj stih direktno sa hebrejskog a da on najbolje odražava sam tekst i kontekst?

Da li bi ostavio ovako kako je u NSP, kao Å¡to si naveo:

Isaija 7,14:
"Zato će vam sam Gospod dati znak: Evo, devojka će zatrudneti i rodiće si na i daće mu ime Emanuilo.*


Hvala.
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.61 sekundi!