Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
promisao
Postovani Miroljube,
sta mislite da li nazadovanje dece posle prve godine moze imati veze sa odvajanjem od majke, jer tad se zaposlene zene vracaju na posao?
Primetio sam i da svi roditelji izjavljuju da ta deca samo neprestano gledaju u tv, pogotovo crtane... Samo na glas razmisljam... Moj rodjak ima takvo dete, a nije primalo mmr...
Mitar Savovic
 
NM
Pozdrav za Doktora Petrovica i ostale clanove foruma.Doktore mozete li preporuciti koju vrstu hljeba mozemo jesti odnosno da je u istoj ravni sa vrijednostima sirove organske hrane.Ako moze receptSmileHvala.
 
Miroljub Petrovic
promisao - poruka glasi:

Postovani Miroljube,
sta mislite da li nazadovanje dece posle prve godine moze imati veze sa odvajanjem od majke, jer tad se zaposlene zene vracaju na posao?
Primetio sam i da svi roditelji izjavljuju da ta deca samo neprestano gledaju u tv, pogotovo crtane... Samo na glas razmisljam... Moj rodjak ima takvo dete, a nije primalo mmr...

Naravno da deca propadaju ako niko sa njima ne radi pametne stvari. Ako roditelj ne zaposli dete pametnim stvarima, odmah ce Djavo da ga zaposli glupim stvarima.
 
Miroljub Petrovic
NM - poruka glasi:

Pozdrav za Doktora Petrovica i ostale clanove foruma.Doktore mozete li preporuciti koju vrstu hljeba mozemo jesti odnosno da je u istoj ravni sa vrijednostima sirove organske hrane.Ako moze recept:)Hvala.

Mozes da pravis suseni hleb, pogledaj recept u knjigama "Najzdraviji recepti" i "Najbolji recepti iz prirode".
 
dukenukem
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Sa decom je zabavno svakog dana. Onaj ko nema decu, taj ne zna šta su sreća i radost.


Tačno tako, ovo čovek shvati tek kad postane roditelj, baš je lepa i simpatična priča, evo i ja da podelim sa svima vama nešto slično. Imam ćerku od 5 godina, i bili smo u Grčkoj letos.
Na bazenu hotela su bili uveče razni zanimljivi sadržaji, i pošto je jednom paru bila neka godišnjica, hotel im je priredio da upale lampion u obliku srca koji poleti. I kad se upalio, i odleteo visoko na nebo ja kažem ćeri: Vidi kako leti, a ona će meni: Tata jel će da ode skroz do Boga?
A što je zanimljivo, ja njoj ne pričam puno o Bogu, jer sam pročitao od jednog mudraca izreku: "Pričajte više Bogu o deci nego deci o Bogu". Naravno kako rastu znaće više, sad postepeno, ne preterujem.
A što je veoma zanimljivo, i u vrtiću (Beograd) im vaspitačica priča o Bogu i o našim srpskim običajima. Hvala Bogu na tome.
 
Miroljub Petrovic
U utorak 18.10.2016. na Filozofskom fakultetu u Beogradu bice odrzano predavanje iz arheologije (na engleskom jeziku) izraelskog arheologa. Ako neko bude u mogucnosti, moze da kupi stalak za mobilni telefon i da snimi telefonom ovo predavanje pa da snimak okaci na YouTube. Evo svih podataka o predavanju:

http://cps.org.rs...avanje.jpg
 
Miroljub Petrovic
ШКОЛА ГУСАЛА САНДИЋ
У четвртак 20. октобра у 19 сати ПРИРЕЂУЈЕ,

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ ГУСАЛА

„У ДОБРУ ЈЕ ЛАСНО ДОБАР БИТИ, НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ“
У ресторану „Мића“, код Митра-Мића Тешовића, улица Устаничка 157/б Коњарник (угао Устаничке и Војислава Илића)

Учествоваће:
гуслари Школе гусала „Сандић“ пјесник Божидар М. Глоговац пјесник Александра Миловановић гуслар Саша Лакетић гуслар Славко Јекнић гуслар Ђоко Тановић гуслар Владо Руњо гуслар Марко Шћепановић гуслар Зоран Племић и други велики гуслари као и етно појци, фрулаши и остали културни посленици

САВ ПРИХОД ЈЕ НАМИЈЕЊЕН ЗА ПОМОЋ ПОРОДИЦИ БРНОВИЋ

Син чувеног пјесника Драга Брновића, момак од 20 и нешто година, доживео је тешку саобраћајну несрећу и остао непокретан.
 
Mikiz
Brojni lekari potvrdjuju prednosti biljne ishrane .. (kratak video)

https://www.youtu...ZK2jBdQfkc
 
milos97
http://www.kurir....ak-1239707 ima li u ovome istine ?
 
Miroljub Petrovic

Govorio sam o tome na forumu. U pitanju je racunanje vremena prema hronologiji iz grckog prevoda Starog zaveta (Septuaginti) koja se razlikuje za 1500 godina u odnosu na originalni hebrejski tekst. Dakle, iz nekog nepoznatog razloga dodato je 1500 godina na originalne rodoslove.
 
Mikiz
Sokantna izjava poznatog "lekara ..." ....
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.10.2016 12:47
 
Miroljub Petrovic
Mikiz - poruka glasi:

Sokantna izjava poznatog "lekara ..." ....

Sledeci put kad postavis neki slican gadan link, moracu da te banujem.
 
crnitrn
ко жели саднице старих сорти воћака нека се јави на пп
Јабука : Ђула (Будимка), Ајдара, Јонатан, Кожара 2 сорте (једна црвена једна жуто-зелена), Розе делишес, Златни делишес, Зеленика, Праменка, Петровача, Босна, Лагуш, Илињача, Зебичанка, и још неколико сорти којима не знам име. Крушка: Арапка, Тепавац, Јечмењача, Брашњаја, Петровача, Старк Кримсон, Гроздањача, Калуђерка, Дињача и још 7-8 којима не знам имена.
Дуња: Лесковача
Бресква виноградарска ср. крупног плода са ЦРВЕНО ОБОЈЕНИМ МЕСОМ (200 дин).

Саднице су 100 динара ко се позове на цпс 10% попуста. Испод 5 садница не шаљем поштом.
‎Српско-израелско пријатељство הידידות סרבי ישראלי‎
 
http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
Politicari cesto salju signale rukama:

http://www.vaselj...-bez-rata/

Ko ne razume sta znace simboli rukama neka procita knjigu sa donjeg linka:

http://www.cps.or...imboli.zip
 
Miroljub Petrovic
Austrijski potpukovnik August Šmit poginuo je u bici za Adu u Beogradu 1914. godine. Posle strahovitog otpora, srpske jedinice su odbile neprijatelja i posahranjivale vojnike i oficire s obe strane uz vojne počasti.

U džepu potpukovnika Augusta Šmita našli su neotvoreno pismo koje mu je poslala ćerka iz Beča. Preživeli srpski oficiri, na čelu sa majorom Đukićem, odlučili su da napišu pismo mladoj Austrijanki.

"Poštovana gospođice, sa teškim srcem i bolom u duši, iako smo neprijatelji, prinuđeni smo da Vam prvi javimo tešku vest da je Vaš neumrli tata, heroj oficir i komandant 32. austrijskog puka, danas herojski pao na čelu svoga puka, braneći svoga cara, svoju zemlju i svoju zastavu, a u teškoj borbi na srpskom zemljištu u Adi. Iako ste izgubili oca, imate njim da se ponosite, jer je herojski i dostojno jednog viteza-heroja, pa na polju časti, braneći svoju otadžbinu.

U isto vreme Vas izveštavamo da smo današnjom uputnicom poslali Vam 4.000 kruna, koji smo novac našli u džepu Vašeg pokojnog oca sa pismom i molimo Vas da nas o prijemu ovog novca izvestite, jer nam je mnogo stalo do toga da primite i novac i pismo. Vašeg oca dostojno smo sahranili sa svim počastima, obeležavajući njegov grob jednom primernom krstačom, tako da kad se svrše ratne operacije i zavede mir, Vi možete sa Vašom poštovanom porodicom doći u Srbiju i naći telo Vašeg tate pristojno sahranjeno i grob očuvan.

Primite naše najiskrenije viteško saučešće, da Vama i ostalima Vašima Bog podari dug i srećan život."

Početkom 1915. godine stigao je odgovor g-đice Šmit iz Švajcarske.

"Poštovana gospodo, Vaše pismo primila sam sa najvećom zahvalnošću, iako je za mene bilo posve kobno, bez obzira na Vašu utehu. Zaista, ovakva pažnja dostojna je samo srpskih heroja oficira i ja sam Vam za to večno zahvalna. Isto tako i novac sam takođe primila na čemu Vam takođe hvala. U ovim teškim momentima za celu našu porodicu, Vaše pismo je zaista okrepljavajuće, utoliko pre i više što je naš tata zaista završio svoj život na braniku svoje otadžbine, dostojno svakog divljenja.

Ja sam već sa mnogim mojim drugaricama, uplakanih očiju, davala Vaše pismo da ga pročitaju i one su zajedno sa mnom plakale i divile se pažnji srpskih oficira heroja. Posle ovog pisma naročito cenimo podvige malene srbijanske vojske, koja je dostojna svakog divljenja", navodi se u pismu ćerke poginulog oficira."
 
Miroljub Petrovic
http://mondo.rs/a...-FOTO.html

Za objasnjenje pogledati poglavlje o amajlijama iz donje knjige:

http://www.cps.or...imboli.zip
 
nikola1990
Nije mi jasno zasto je moj post obrisan??
 
Miroljub Petrovic
nikola1990 - poruka glasi:

Nije mi jasno zasto je moj post obrisan??

Ovo je forum gde mozes da postavljas pitanja, ako ti nesto nije jasno, a ne da postavljas svoja misljenja i komentare koja nemaju veze sa temom. Mozes da verujes sta hoces, ali to ne mozes ovde da iznosis. To lepo pise na prvom mom postu, ali ti nisi citao forum od pocetka. Dakle, procitaj forum od pocetka, pa onda dodji sa pitanjima, ako ih imas.
 
Miroljub Petrovic
https://www.faceb...5644991852
 
Dino
http://www.novizi...eruzalema/

Zanimljivo...
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.69 sekundi!