Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
VSepecan
Jel mozete da mi objasnite ko je to Jahve ili Jehova. Mnogo me to zbunjuje, skoro sam pogledao neki americki video na tu temu, do tada mi apsolutno nista nije bilo jasno, ali zanima me vase misljenje.
Hvala.Smile
 
http://vasilije.sepecan@gmail.com
Miroljub Petrovic
bobanialeksandra - poruka glasi:

http://zena.blic....h5?ref=ddk
Evo nesto lepo.Hvala Miroljube sto motivisete i hrabrite nas mlade zene da radjamo u ovim teskim vremenima.Pozdrav

Ja motivisem zene da se dobro udaju, a kad imaju dobrog muza onda je radjanje i odgajanje puno dece pravo zadovoljstvo bez obzira koliko su vremena teska.
 
Miroljub Petrovic
VSepecan - poruka glasi:

Jel mozete da mi objasnite ko je to Jahve ili Jehova. Mnogo me to zbunjuje, skoro sam pogledao neki americki video na tu temu, do tada mi apsolutno nista nije bilo jasno, ali zanima me vase misljenje.
Hvala.:)

Treba da citas Bibliju, a ne da gledas glupave americke filmove. Jehova je glavno ime za Boga.
 
Gedeon
Postavljeni su novi filmovi.

POVRATAK KUĆI

[img]http://www.freecovers.net/preview/0/74835ddc75a3b118b525df981db5b098/big.jpg[/img] is not a valid Image.

Link za gledanje

http://biblijskif...-prvi-deo/



NIGDE NIJE SIGURNO

pbs.twimg.com/media/B1tRRnqCAAAmoBk.jpg

Link za gledanje

http://biblijskif...-prvi-deo/
 
ZoranS
http://www.6yka.c...rbi-zivota
 
DM87
http://www.pogled...%b5%d1%82/
 
Miroljub Petrovic

Ja sam zbog te satanske Vikipedije, otvorio moj licni sajt www.miroljubpetro... Na toj Vikipediji svasta pisu o meni, a ne moze da se izmeni, jer imaju botove koji su 24 sata dnevno zaposleni da nadgledaju da li se nesto menja na odeljcima na kojima oni pljuju i izvrcu istinu, i ako nesto promenis, oni u roku od par minuta vrate na staro stanje i u fusnoti ti se smeju i vredjaju te. Ali dzaba im kad su satanisti, istina ce pobediti, tako pise u Bibliji. Kraj price.
 
ognjenmilekic
O čemu govore stihovi jevanđelja po jovanu "u pocetku bese rjec...
ognjen milekic
 
70mk18
Ako se primenjuje nacin ishrane koji vi preporucujete (2 'jaka'obroka sa zitaricama, vocem/povrcem i orasastim plodovima, i jedan lagan obrok uvece), kako se onda regulise fizicka aktivnost? Ako sam recimo aktivan 1 sat dnevno (konkretno trcanje) da li treba da jedem jos jedan dodatan obrok, pogotovo orasaste plodove zbog proteina, ili kako to ide?
 
Miroljub Petrovic
ognjenmilekic - poruka glasi:

O čemu govore stihovi jevanđelja po jovanu "u pocetku bese rjec...

Pise ti u narednim stihovima, govori o Isusu.
 
Miroljub Petrovic
70mk18 - poruka glasi:

Ako se primenjuje nacin ishrane koji vi preporucujete (2 'jaka'obroka sa zitaricama, vocem/povrcem i orasastim plodovima, i jedan lagan obrok uvece), kako se onda regulise fizicka aktivnost? Ako sam recimo aktivan 1 sat dnevno (konkretno trcanje) da li treba da jedem jos jedan dodatan obrok, pogotovo orasaste plodove zbog proteina, ili kako to ide?

Mozes da trcis 5 sati dnevno, ovaj rezim ishrane je dovoljan. A to sto si ti naucen naopako da "za snagu treba meso", to je druga stvar.
 
Marko Minic
Pozdrav svima na forumu, hteo bih da iznesem svoje iskustvo sa Kabalom.

Kabala je kompletan sistem jevrejskog misticizma i misticke misli. Postoji citava kabalisticka literatura, a glavni spis kabale je knjiga Zohar (hebr. Sjaj). Naravno, Zohar je misticni komentar Tore u kome je SVE iz Tore - metafora. Zoharova poruka je ta da u Tori nista nije doslovno i kompletna Tora ima skriveno znacenje. Izmedju ostalog, u knjizi Zohar se pominje vrlo poznati mit: andjeli su se zenili sa covecicama i tako su se rodili nephilim zbog kojih se desio potop. Pored ovoga, najgore tumacenje Biblije od strane Zohara je to da su se svi dogadjaji iz Tore zbili u "visim svetovima", i da sve sto mi radimo u nizem svetu ima uticaj na vise svetove, a svi oni zajedno su u harmoniji. Tih svetova ima pet i u nekima zive andjeli, a u nekima demoni. Naravno, ti andjeli i demoni su stvoreni od Boga i oni NEMAJU slobodnu volju. Ono sto je zapanjujuce je to da su neki kabalisti prihvatili Isusa za Mesiju, a neki Ga cak i nazivaju gospodarem Kabale. Navodno, po njihovoj prici, Isus JESTE Mesija, ali kompletna njegova prica u jevandjeljima - nije doslovna. Kabalisti insistiraju na odbacivanju egoizma i napredovanju duse do totalnog altruizma, a najzanimljivija cinjenica je ta sto i oni, kao i Isus, kazu da CEO zakon zavisi od zapovesti: Voli bliznjeg svoga kao samog sebe. To prihvataju svi kabalisti, a u vecini su oni koji ne prihvataju Isusa za Mesiju. Neki idu jos dalje pa kazu da je Isus ucio apostole mudrosti Zohara. Ja bih Kabalu najbolje opisao kao Hinduizam bez bogova. Hinduisticki koncept Brahman i Kabala su dve totalno identicne price, samo sto za razliku od Hinduizma - u kojem su svi hindu bogovi (Vishnu, Shiva, i Brahma + Krishna i ostalih 200 miliona avatara) samo ovozemaljske manifestacije jednog boga - u Kabali sa druge strane postoje "Ten Sefirot" ili 10 Bozijih kvaliteta koji su takodje manifestacije.

Ja sam kabalu proucavao jako davno i samim citanjem te literature se prizivaju demoni. Citanjem Zohara sam osecao nemir i napade panike. Mogu vam reci da je Kabala najprivlacniji okultizam ikada smisljen, jer lako privlaci sve vrste osoba iz svih religija. Sami kabalisti kazu da je kabala namenjena bas svima.

Ono sto je mene navelo da napisem svoje iskustvo je nedavno saznanje o jednoj mnogo GOROJ struji kabale. Ta struja kabale se zove Lurijanska Kabala, kao i moderna kabala, ili kabala koja se praktikuje od 16 veka do danas. Ta kabala je najveca hula na Tanah od strane Jevreja. Rabin Isak Lurija (njen osnivac) je stvorio novu kabalisticku teoriju, koja nije, ni vise ni manje nego BIG BANG teorija nasminkana izrazima iz Judaizma. Njegovim recima, stvaranje sveta je ustvari kosmicka katastrofa, jer Bog nije hteo da stvori ovakav svet, vec drugaciji, ali su se Bogu stvari izmakle kontroli i desila se kosmicka katastrofa koja je poremetila red u univerzumu. Ovaj covek je za ovu teoriju prozvan Ha'Ari HaKadosh - "Sveti Lav", od strane njegovih ucenika koji navode da je on takodje mogao da procita njihove duse, kao i da prica sa mrtvima. Proucavanjem ove kabale sam takodje osetio iste simptome - veliki dusevni nemir i napade panike, a te noci, nakon citanja ove literature mi se zamalo desila i paraliza sna. Molitva i pomen Isusa Hrista su me spasili od toga.

Kabala je definitivno najslozeniji i najprivlacniji (savrseno upakovan u Judaizam) okultni koncept ikada... Najpoznatiji promoter Lurijanske Kabale je hasidski pokret Chabad. Vrlo je malo pripadnika Rabinskog Judaizma koji se barem u necemu ne slazu sa Kabalom. Sa druge strane, Karaiti ovaj misticizam nazivaju velikom hulom.

Zakljucak - Pametno je sklanjati se od zla.
 
Djans88
https://www.youtu...GnhDt-MKQo
 
Veljko000
https://image.prn...sIHdlA.png
Оскар-још један окултни симбол
 
rdbl96
Vijesti iz Republike Srpske:
https://youtu.be/...
Slava Bogu!
 
Gedeon
Novi video dr Ričarda Šulca

Budi smiren bićeš zdrav

http://drsulc.com...ces-zdrav/

Knjigu o kojoj dr Šulc govori možete besplatno pročitati ili kupiti ovde

http://drsulc.com...ces-zdrav/
 
zorank
Da li se Sveto Pismo pisalo po sadašnjem hebrejskom pismu ili po pismu slično onom koje ste objasnili u kolumni 167 ?
 
El
Pozdrav,Miroljube pomenuo si da Samane ne moze da izgori vatra jer su obuzeti demonima.Sta mislis o svetom Ognju,i snimcima gde on ne gori ljude par minuta nakon pojave...
https://www.youtu...lMo41vW14A
https://www.youtu...aI2hXyg-fM
 
Zorz
Шетам се јуче сам Бостоном, иду наркоман и наркоманка улицом дрогирани тетовирани скроз, каже наркоман - наркоманци, е требало би да идемо за лас вегас скроз дрогиран, а каже девојка њему дрогирана, па знам али ми немамо карте за лас вегас.

Кад нисам пао у кому од смеха идем улицом и смејем се да ме је неко видео мислио би да сам луд Smile).

А баш гледао емисију вече предходно када је мирољуб гостовао у емисији ћирилица код марића када је причао о лас вегасу и ко иде тамо. Па пријатељу шта ћеш ти у Лас Вегасу хахах.
Izmenio/la Zorz na 14.10.2017 17:46
 
Miroljub Petrovic
Luka Srbin - poruka glasi:

Dobar dan gospodine Petrovicu. Gledao sam skoro sva vasa predavanja i i imam bas dosta pitanja na koja bi voleo da mi odgovorite...

Cinjenica je da su mnogi paganski elementi usli u sve religije sveta. Ali to nije razog da kazemo da sve te resligije nemaju nikakav pozitivan uticaj u drustvu. Vidimo da je pravoslavna crkva jedino utociste pravoslavnim narodima u dijaspori jer o dijaspori drzave skoro uopse ne brinu, osim sto Izrael brine o svojoj dijaspori, kao i izraelska dijaspora o drzavi Izrael. Drzavu Izrael danas vode sekularni ljudi, u saradnji sa religioznim, kod kojih je, takodje doslo do upliva odredjenih paganskih elemenata, kao sto je i taj okultni simbol heksagram. Ali, Bog ne gleda stvari crno-belo kao ti, nego koristi sve ljude, takve kakvi jesu, za svoj Plav Spasenja. Preko tih Jevreja, koji koriste heksagram, Bog je sacuvao Bibliju na originalu - oni su verno prepisivali vekovima Bibliju slovo po slovo i sada imamo Bibliju u potpunosti sacuvanu.

Dakle, gledaj svoja posla, trudi se da kod ljudi vidis nesto pozitivno, ako imaju nesto pozitivino, i gleddaj ovaj polupani svet realnim ocima.

Sto se religije tice, preporucujem moju kratku knjigu sa donjeg linka:

http://cps.org.rs...etnike.pdf

kao i druge knjige sa ovog sajta.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.10.2017 07:56
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.06 sekundi!