Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























Pogledaj temu

 Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Da li ces napisati neku knjigu o paranormalnim fenomenima i pokusati da razotkrijes sta stoji iza toga?


Imas o tome u knjizi "Ko vlada svetom".
 
Cuvena Familija
Sta mislite o dole navedenom,moze li biti d aje istina i da je pocetak kraja uveliko poceo...?

Prema Svetom Malahiju, irskom svešteniku koji je živjeo u XII vijeku a ujedno i najpoznatijem proroku koji se specijalizirao na području predviđanja zbivanja u Vatikanu, ostalo nam je još samo dvoje papa. Sv. Malahije je sa prilično velikom preciznošću odredio sve dosadašnje pape, uključujući i pokojnog Jovana Pavla Drugog, kojeg je on nazvao r0;Rad Suncar1; što su mnogi povezali sa pomračenjem sunca, kako na dan njegovog rođenja, tako i na dan njegove sahrane.
Nakon njega, prema Malahiju, na čelo Vatikana dolazi čovjek kojeg je on simbolično nazvao Slava (Ponos) Masline. Mnogi su već to povezali sa mogućnošću da će sadašnji papa imati neke zasluge na polju promocije mira, što će biti presedan u istoriji Vatikana, koji se do sada nije pretrgao na tom polju, osim tu i tamo poneke anti-ratne verbalne deklaracije.
Moglo bi se čak reći suprotno, ako pošteno uzmemo u obzir našu istoriju. Samo u novijoj istoriji imali su velikog udjela u podržavanju Hitlera kao i spašavanju nacističkih zločinaca i njihovom prebacivanju u Južnu Ameriku u fratarskim mantijama (pogledaj knjigu: Pacovski kanali).
Neki su tvrdili da će boja njegove kože, u stvari, biti - r0;maslinastar1;, međutim, koliko vidimo i Ratzinger je bijelac. Misterija je brzo bila riješena kada je ovaj papa uzeo ime Benedikt XVI, jer benediktinski red katoličkog sveštenstva poznat je i pod imenom rolivetancir0; ili što bi se reklo, - maslinari.
Dalje, Malahija je rekao da ovaj papa neće dugo, mada nije precizirao zašto. Nakon njega će navodno doći na tron i poslednji papa, (r0;Petar Rimskir1Wink, jer se kako se čini, za vrijeme njegovog papanluka doći će do zatvaranja kafane. Fajront!
Jedni ovaj nagli kraj papanluka vežu sa izbijanjem Trećeg svjetskog rata, drugi nagovještavaju prelazak na obaveznu (za sviju) religiju tipa r0;new ager1; u sklopu Novog svjetskog poretka, dok treći tvrde da se u stvari radi o jednom globalnom fajrontu na ovoj planeti, - kafana se zatvara do daljnjeg, radi renoviranja.
Zagovornici prve i druge opcije tvrde da će do tada ljudi (oni koji prežive) već biti mikročipovani, te će im se njihova mišljenja i vjerovanja direktno ubacivati u glavu preko mikročipa a ne uz pomoc misa, rituala, svetih knjiga, medija itd. Stoga, neće više biti ni potrebe za crkvom.
Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
 
http://web-design.2go.rs/index.html
nikola
Kada su Izrailjci u bojevima pobedjivali Bog je bio sa njima i pobedjivali su ratnicke narode. Ako je valadar naroda bio Bog koja je svrha bila da se ide u boj (zasto je u Egiptu Bog salo Andjele da oslobode narod i poseju smrt faraonskoj tiraniji)_
Izmenio/la nikola na 09.09.2008 19:53
 
anton
Zanima me još nešto.Dali su svi,ali baš svi Židovi o trima velikima praznicima morali da budu u Jeruzalemu?Ako jesu ko je čuvao granice,ako se zna da su zemlje sa kojima je Izrael graničio bile prema njemu izuzetno neprijateljski raspoložene?Ko je čuvao kuće? Zar razne razbojničke bande nisu znale za njihovo odsustvo,pa su to mogle lako da iskoriste da bi išli u pljačku.
 
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Moze komentar na ovaj tekst u pravdi?

Pravoslavlje na udaru bezboznika

http://www.pravda...ezbozhnika


Sta da komentarisem kad je sve jasno.
 
Miroljub Petrovic
Cuvena Familija je napisao:
Sta mislite o dole navedenom,moze li biti d aje istina i da je pocetak kraja uveliko poceo...?

Prema Svetom Malahiju, irskom svešteniku koji je živjeo u XII vijeku a ujedno i najpoznatijem proroku koji se specijalizirao na području predviđanja zbivanja u Vatikanu, ostalo nam je još samo dvoje papa. ...


Budalastine. Citajte Bibliju, tamo sve imate.
 
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Na nasem telu postoje mikroorganizmi koji se hrane mrtvom kozom,u korenu trepavica zive larve mikroskopske,nekoliko miliona grinja boravi u nasem krevetu gde spavamo,bakterije koje zive u tkivu oka uh Shock kako je Bog mogao da stvori ovu simbiozu i zasto?


Bog tako nije stvorio u pocetku. To je nastalo kao pedagoska mera na covekovu pobunu. Sada covek ima dodatne razloge da se pazi.
 
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
1.
Sta znaci ova mnozina Postanje 1"Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji."
neke sekte to zloupotrebljavaju pa kazu da su to vanzemaljci eksperimentisali u evoluciji coveka zbog te mnozine?


U pitanju je jedan od dokaza za postojanje Trojstva. Vise o tome imas u tekstu na linku:
http://www.cps.or...ojstvo.zip

2.
Postanje 3:15
I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

Kakvo je to seme da li su to oni sinovi boziji sto su uzimali kceri covecije li nesto drugo?
Hrist je rodjen od semena Avramova ko su ovi drugi?
kako kaze pismo
Jev 2;14
14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;


U pitanju je prvo prorocanstvu o dolasku Mesije - seme zenino (Isus) ce doci i smrskati glavu zmiji (Sotoni), a Sotona ce izazvati njegovu (privremenu) smrt. Isus je pobedio Sotonu i omogucio ljudima povratak u zivot, ali je morao da dopusti da bude ubijen od strane Sotoninih sledbenika da mi ne bi bili ubijeni i unisteni zauvek.
 
Miroljub Petrovic
Zzulufar je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Zzulufar je napisao:
Ovako, ali pošteno da kažeš. Lažeš li ti kad ili se služiš poluistinama iz pedagoških razloga?


Izbija iz tebe tvoja pala priroda i naopaki karakter. To sto si napisao nije pitanje nego nova uvreda. Ako me u pitanju nesto optuzis, onda treba da izneses neki dokaz za optuzbu. Ponasas se kao tuzilac haskog tribunala - izneses optuzbu bez argumenata, a ja treba da dokazujem da nisam kriminalac.


Ja sam po prirodi malo više sumnjičav, svašta me snalazilo u životu pa zato. A ovo je bio samo zaključak na osnovu tvojega pisanja na ovom forumu. Evo primjera. Kad se neko izjasni kao pravoslavac izgledaš mi dosta pristrasan čak i ako piše gluposti ili nešto što (koliko ja mogu da vidim) nema nikakve podrške u Bibliji. I onda treba dobro da te nagaze da bi im u brk rekao istinu (kao onome popu prije nekoliko dana mada si mu posle opet nešto ljeporečio). S druge strane ako vidiš da je član protestant ne oklijevaš da pljuneš po svemu što te pita, ako nađeš i najmanjeg povoda. Ponekad to izgleda kao da se svetiš ili iživljavaš. Osim toga, čini mi se da kako ono vele "radi opšteg mira u kući" namjerno preskačeš da kažeš neke važne stvari (koliko sam ja razumio da se ne bi zamjerio većinskom mišljenju).
Eto to su ti moje sumnje i zato sam te onako pitao. Ja volim da sam s ljudima načisto prije svakog ozbiljnog razgovora. Ako su tačne onda nemamo što pričat o Božjim stvarima i u tom slučaju bio bi mi isti kao Risto, Mihailo, Racinger ili koji drugi od ovih poznatih prevaranata.
Da te čujemo sad ali bez brisanja i vrijeđanja ako ikako može.


Cinjenica je da su protestanti mnogo neozbiljni u prakticnom zivotu pa onda njih malo vise zezam i sibam. Pravoslavni, katolici, Muslimani i Jevreji su dosta ozbiljniji, mnogo vise ulazu u porodicu, a protestanti se dosta bave naukom koju lose primenjuju u zivotu. Drago mi je kad vidim da je neko ozbiljan, patriota, voli otadzbinu, ne voli izdaju, a to ces tesko naci kod protestanata. Dakle, volim da podsticem one koji pokazuju neke pozitivne tendencije i izbegavam da pricam o onome sto je ruzno (a svuda ima ruznoga). Ali kad mi dodju "hriscani" koji imaju devojke, koji su za Evropu i slicno (a takvi su skoro svi protestanti), i pocnu da bleje sa liberalnom teologijom (a citaju samo Novi zavet bez razumevanja), onda moram da ih sibam za njihovo dobro.
 
Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kada su Izrailjci u bojevima pobedjivali Bog je bio sa njima i pobedjivali su ratnicke narode. Ako je valadar naroda bio Bog koja je svrha bila da se ide u boj (zasto je u Egiptu Bog salo Andjele da oslobode narod i poseju smrt faraonskoj tiraniji)_


Bog zeli da Njegov narod ucestvuje zajedno sa Njim u Njegovim projektima. Noje je napravio barku od drveta, a Bog je zavrsio sve ostalo. Mojsije je pozvao narod da zakolju jagnje i krvlju namazu dovratke, a Bog je prisilio faraona da ih pusti. Dakle, Bog moze sve da uradi bez coveka, ali On zeli da bude blizak sa covekom i da zajedno sa njim sve radi. On je nas otac, i kao dobri otac voli sa nama da se druzi i zivi, i da zajedno sa nama resava probleme.
 
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
sta mozes da mi kazes o Enohovoj knjizi ko je pisac?

CHAPTER XIX.

1. And Uriel said to me: 'Here shall stand the angels who have connected themselves with women, and their spirits assuming many different forms are defiling mankind and shall lead them astray


Ne interesuje me.
 
Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Zanima me još nešto.Dali su svi,ali baš svi Židovi o trima velikima praznicima morali da budu u Jeruzalemu?Ako jesu ko je čuvao granice,ako se zna da su zemlje sa kojima je Izrael graničio bile prema njemu izuzetno neprijateljski raspoložene?Ko je čuvao kuće? Zar razne razbojničke bande nisu znale za njihovo odsustvo,pa su to mogle lako da iskoriste da bi išli u pljačku.



Odlicno pitanje. Upravo se na taj nacin manifestovala Bozja sila i strah okolnih naroda. Bog je kazao Mojsiju: "Od danas zapocinjem da zadajem strah svim narodima unaokolo." Okolni narodi nisu smeli ni da pomisle, a kamoli da napadnu Izrael. Bog bi pustao strsljene na njih, pustao bi suljeve (stravicne bolove u debelom crevi da se "cula vika do neba", itd.
 
Miroljub Petrovic
Zzulufar je napisao:
Evo i jedno pitanje nevezano za ovo o čemu smo prije pričali. Šta misliš ti može li biti da ovi u CERN-u prave neko novo nuklearno oružje mnogo opasnije od postojećeg? Zašto bi inače ulagali toliki ogromni novac? U Vijestima sam pročitao da su uložili 7 milijardi eura.


Ako si citao onu masonsku knjigu "Andjeli i demoni" onda ti je jasno zasto to prave. A i da je nisi citao, u izradi tog uredjaja je ucestvovalo preko 600 najpoznatijih svetskih univerziteta, na eksperimentu ce biti prisutni svi vladari drzava sveta, tako da kad oni "dokazu" da se desio Veliki prasak to ce biti "nepobitni dokaz" da je Biblija lazna. Ko se tome suprostavi, taj ce biti opisan kao kreten, ludak i neko ko prkosi celom svetu. U pitanju je mozda najveci oblik manipulacije u svetu do sada.
 
milos_va
bokiva je napisao:
Ovaj fizicar je opasniji protivnik kreacionizma cak i od Dawkinsa da li si cuo za njega?

Dr. Michio Kaku



Kakva koincidencija. Na B92 se ovih dana emituje serija naučna iz produkcije BBC sa ovim likom.
 
Miroljub Petrovic
Zzulufar je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Zzulufar je napisao:
Evo i jedno pitanje nevezano za ovo o čemu smo prije pričali. Šta misliš ti može li biti da ovi u CERN-u prave neko novo nuklearno oružje mnogo opasnije od postojećeg? Zašto bi inače ulagali toliki ogromni novac? U Vijestima sam pročitao da su uložili 7 milijardi eura.


Ako si citao onu masonsku knjigu "Andjeli i demoni" onda ti je jasno zasto to prave. A i da je nisi citao, u izradi tog uredjaja je ucestvovalo preko 600 najpoznatijih svetskih univerziteta, na eksperimentu ce biti prisutni svi vladari drzava sveta, tako da kad oni "dokazu" da se desio Veliki prasak to ce biti "nepobitni dokaz" da je Biblija lazna. Ko se tome suprostavi, taj ce biti opisan kao kreten, ludak i neko ko prkosi celom svetu. U pitanju je mozda najveci oblik manipulacije u svetu do sada.


Znači ti misliš da su svi ti investitori koji ni centa ne bi dali bez nekog interesa sve ovo spremili iz ideoloških razloga?


Tako je.

Što im to treba kad danas ionako svijet vjeruje u evoluciju?


Treba im da utvrde svoje sledbenike u zabludu, a da one koji se bune dodatno proglase ludacima koje treba pobiti.

I kakve veze ima knjiga Andjeli i demoni sa CERN-om? Nijesam čitao ali sam vidio da je ovamo promovišu neki okultistički nastrojeni tipovi i omladina preporučuje među sobom.


CERN je glavno mesto zbivanja u knjizi. Navodno, naucnici su napravili veliki akcelerator da bi "dokazali tacnost religije" tako sto ce simulirati Veliki prasak, a onda navodno hriscani ubijaju glvanog konstruktora CERN-a da bi sprecili izvodjenje eksperimenta i sakrili od sveta "naucne istine".
 
whey
Miroljub Petrovic je napisao:
zilot je napisao:
...
http://pravoslavn...


Mozes slobodno da uzimas tekstove sa ovog sajta i da ih koristis.

Mnogi nisu procitali gornji post jer je pisan cirilicom.


Pa na gornjem sajtu pise uspenje bogorodice. Gdje u bibliji pise da se to desilo?

Pa sta ako pise? To sto ne pise u Bibliji ne znaci da se nije desilo, ali ja se time ovde ne bavim jer to u ovoj prici nije vazno.



Pa u redu ako nije vazno, ali onda mozemo reci i za druge stvari da su se desile ako ne pisu u bibliji. Ako bi samo isli po pretpostavkama a ne po bibliji.
Izmenio/la whey na 09.09.2008 23:24
 
http://www.fitnessbodybuilding.co.uk
Nemanja Glisic
Po kojim pitanjima se razilazite vi i dr Jovan Ilijev? Govorili ste u jednom postu (strana 67 foruma) da on zastupa liberalnu teologiju. Mozete opsirnije reci sa kojim stavovima se ne slazete sa njim?
 
Nemanja
"Ujedinjenje svih zemalja" je pocelo odavno javno da se namece svima,zaprepastio sam se kada sam video novu licnu kartu.Preko cele "kartice"(licne karte) je jedno veliko oko,koje nekome na prvi pogled ne izgleda kao oko,jer je predstavljeno kao neki bledi "frame",ali se tacno naziru kapci i prirodni oblik oka.A u sredini oka je jasno vidljiv Lucifer (americki "kip slobode" ).I kada se gleda iskosa,vidi se svetlucavi pecat,zig, pri dnu kartice,sa slicicom tzv."kipa slobode",koji drzi stit na kome je grb Srbije cc|cc (samo sloga Srbina spasava).Ovo je jedna sramota za nasu zemlju,ko je dopustio da ovo udje u nas sistem,pored mnogih "pravoslavaca"??

Ako ovako nastave da ruse nasu zemlju,onda ce doci oni dani kada ce nas Bog nositi na Svojim rukama,jer cemo biti slabi i bespomocni "Evropljani" da bi se branili.

Jel imate neki komentar za ovo profesore Miroljube?Kako se odbraniti od ovog zla?
Valja pokusati sa nasom upornoscu,da pokazemo ljudima sta je pravo,Bibliju,i kako treba da se zivi, pa da se nadamo najboljem.....
Izmenio/la Nemanja na 10.09.2008 01:18
I kad stojite na molitvi,prastajte ako sta imate protiv koga;da i Otac vas,Koji je na Nebesima,oprosti vama sagrjesenja vasa.
 
Miroljub Petrovic
whey je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
zilot je napisao:
...
http://pravoslavn...



Pa na gornjem sajtu pise uspenje bogorodice. Gdje u bibliji pise da se to desilo?

Pa sta ako pise? To sto ne pise u Bibliji ne znaci da se nije desilo, ali ja se time ovde ne bavim jer to u ovoj prici nije vazno.


Pa u redu ako nije vazno, ali onda mozemo reci i za druge stvari da su se desile ako ne pisu u bibliji. Ako bi samo isli po pretpostavkama a ne po bibliji.


Opet se vracamo na sustinsko pitanje. Ako neko promovise moralne vrednosti, a usput spominje i neke periferne stvari iz tradicije za koje nema naucnih dokaza, da li ga treba odbaciti? Kakve veze u nasoj prici ima da li je Isusova majka vazneta ili nije? Nemamo naucne (istorijske) dokaze da je vazneta, a postoji tradicija medju nekim ljudima da jeste vazneta. Pored toliko dobrih stvari na tom forumu vi ste krenuli da nalazite mane. Treba da se naucite da kod ljudi gledate vrline, a ne mane. Naravno, tamo gde ljudi krse osnovne moralne principe, tu nema mnogo razgovora. Bog i Biblija su ona glavna nit koja treba da nas povezuje, a ako neko iznosi po neku van-biblijsku informaciju koja nije u direktnoj suprotnosti sa Biblijom, ne treba odmah od toga praviti problem.
 
Miroljub Petrovic
Nemanja Glisic je napisao:
Po kojim pitanjima se razilazite vi i dr Jovan Ilijev? Govorili ste u jednom postu (strana 67 foruma) da on zastupa liberalnu teologiju. Mozete opsirnije reci sa kojim stavovima se ne slazete sa njim?


Necu da se bavim negativnim stvarima nego pozitivnim.
 
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.30 sekundi!