Preporuka










Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra



Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame























PRELAZ OD BESKIČMENJAKA DO KIČMENJAKA

Ideja da su kicmenjaci nastali od beskicmenjaka je cista pertpostavka koja se ne moze dokumentovati iz fosilnog zapisa. Na osnovu uporedne anatomije i embriologije zivih formi, gotovo svaka beskicmenjacka grupa je bila predlagana u jedno ili drugo vreme za pretka kicmenjaka.1,2 Prelaz iz beskicmenjaka u kicmenjake je prosao kroz jedno jednostavno, hordatno stanje, to jest, preko stvorenja koja je posedovala notohordu stapicastog oblika. Da li fosilni zapis daje dokaz za takav prelaz? Uopste ne.

Ommanney tako kaze:

Kako se ovaj najraniji predak hordata razvio, koje stepene razvoja je prosao da bi eventualno dao ribolika stvorenja, mi ne znamo. Izmedju kambrijumskog perioda kada je on verovatno nastao, i ordovicijskog perioda kada su se pojavili prvi fosili sa stvarnim ribolikim karakteristikama, postoji jedan jaz od mozda 100 miliona godina koji verovatno nikada necemo moci ispuniti.

Neverovatno! Sto miliona godina evolucije, a ni jedne fosilizovane prelazne forme! Sve kombinovane hipoteze, bez obzira kako genijalne, ne bi mogle nikada pretendovati, na osnovu teorije evolucije, da objasne jedan jaz takve velicine. Takve cinjenice, sa druge strane, u savrsenom su skladu sa predvidjanjima kreacionistickog modela.

Literatura

1. E. G. Conklin, as quoted by G. E. Allen, Quart. Rev. Biol. 44:173 (1969).

2. A. S. Romer, Vertebrate Paleontology 3rd ed. , U. of Chicago Press, Chicago, 1966, str. 12.

3. F. D. Ommanney, The Fishes, Life Nature Library, Time-Life, Inc. , New York, 1964, str. 60.
Vreme učitavanja: 0.04 sekundi!